Bellen via ons 4G-netwerk of via wifi Online bellen via 4G of wifi

Wil jij bellen met de beste geluidskwaliteit én zowel binnens- als buitenshuis beter bereik hebben? Stel dan 4G- en wifi-bellen in op je telefoon. We vertellen je alles over hoe het werkt en wat je nodig hebt om het te gebruiken. Ook vind je hier de antwoorden op de veelgestelde vragen over bellen via 4G en wifi.

HD-geluidskwaliteit

HD-geluidskwaliteit

Bellen zonder ruis en haperingen

Snellere verbinding

Snellere verbinding

Je oproep wordt sneller opgezet

Geen extra kosten

Geen extra kosten

Je belt gewoon met je normale belbundel

Betere ontvangst

Beter bereik binnen

Betere ontvangst binnenshuis en buiten

Wat heb je nodig voor bellen over 4G en wifi?

Geschikte telefoon

Een geschikte telefoon

Kijk hier of jouw telefoon geschikt is voor 4G bellen en/of wifi bellen.

Laatste update

Laatste software-update

Bekijk hier hoe je de laatste softwareversie op je telefoon krijgt.

Juiste instellingen

Juiste instellingen

Check hier hoe je 4G- of wifi-bellen op jouw telefoon kunt instellen.

Wat is 4G- en wifi-bellen en hoe werkt het?

Bellen via 4G – ook wel VoLTE – is bellen met je mobiel over ons 4G-netwerk. Voorheen kon je alleen bellen met 2G en 3G, en nu dus ook met het snellere 4G. Je telefoon kiest automatisch het best beschikbare signaal.

Bellen over wifi (VoWifi) zorgt ervoor dat jouw telefoongesprek via een wifi-netwerk kan verlopen in plaats van alleen direct met ons netwerk. Je gesprek gaat via wifi zodra je telefoon merkt dat het 4G-signaal van ons netwerk minder sterk is dan het wifi-netwerk waarmee je verbonden bent.

Om gebruik te maken van bellen via 4G of bellen via wifi is het belangrijk dat je de instellingen activeert op je smartphone. Vergeet ook niet de meest recente software op je smartphone te installeren.

4G- of wifi-bellen instellen

 • Bellen via 4G inschakelen: ga naar Toestelinstellingen > Verbindingen > Mobiele Netwerken. Schakel daar de optie bellen via 4G in.

  Bellen via wifi inschakelen: ga naar de bel-app (groene knop) en kies de optie ‘Instellingen’ via het lokale menu. Schakel daar de optie ‘Bellen via WiFi’ in.

 • Bellen via 4G inschakelen: ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Schakel 4G in. Kies daar de optie ‘Gesprekken en data’ om bellen via 4G in te schakelen.

  Bellen via wifi inschakelen: ga naar Instellingen > Mobiel netwerk. Schakel daar de optie ‘Bellen via WiFi’ in.

Schandalig snel
5G van Tele2
 • Stabiel en supersnel internet via het 5G-netwerk van T-Mobile
 • Landelijke dekking: altijd en overal het snelste internet
 • Genadeloos lage prijs
5G aanvragen

Veelgestelde vragen

 • Ja, mits het netwerk snel en stabiel genoeg is.

 • Ja, dan stap je automatisch over op het 3G-netwerk en kun je het gesprek probleemloos vervolgen.

 • Alle netwerken in het buitenland zijn verplicht (lokale) 112 calls te accepteren als ze de techniek van je toestel ondersteunen. Als je in het buitenland bent en je toestel slechts 2G en 3G, of 4G maar zonder VoLTE (bellen via 4G) ondersteunt, werkt 112 alleen op de beschikbare lokale 2G en/of 3G netwerk(en). Je telefoon vindt dit netwerk automatisch.

 • 4G-bellen gaat via het mobiele netwerk. Wifi-bellen gaat via het draadloze wifi-netwerk waarmee je telefoon is verbonden. Dit is handig wanneer het mobiele bereik binnenshuis niet stabiel genoeg is voor een hapervrij telefoongesprek.

 • Veel nieuwe telefoons ondersteunen deze mogelijkheid. Of jouwe het ook kan? Dat check je in het instellingenmenu van je telefoon. Ga in het instellingenmenu naar 'Mobiel netwerk'. Als je daar 'Bellen via WiFi' of 'Bellen via 4G' ziet (of een soortgelijke naam), dan ondersteunt je telefoon deze mogelijkheid.