Nooit meer offline in het buitenland

Sta jij deze winter op een berg in Oostenrijk? Of ga je naar een andere fijne bestemming binnen de EU? Koop een buitenlandbundel en laat je telefoon gewoon aan staan. Hier lees je alles over de buitenland tarieven voor de meestbezochte vakantielanden binnen de EU.
Handelingen
Handelingen
Prijs
Prijs
Bellen
Handelingen
€ 0,06
Prijs
Gebeld worden
Handelingen
Gratis
Prijs
Internet MB
Handelingen
€ 0,06
Prijs
SMS
Handelingen
€ 0,02
Prijs
Voicemail ontvangen
Handelingen
Gratis
Prijs
Voicemail afluisteren
Handelingen
€ 0,06
Prijs

De in het buitenland verbruikte belminuten, SMS’jes en MB’s worden niet verrekend met de nationale bundel. We brengen alleen de hierboven genoemde tarieven in rekening. Buiten de EU gelden andere tarieven.

Bundels buiten de EU

Ga jij op vakantie, maar buiten de EU? Hiervoor gelden andere roamingtarieven dan binnen de EU. Check de tarieven voor het land waar jij heen gaat, zodat je goed voorbereid op weg gaat. Lees hier welke landen binnen de EU vallen.

Bekijk alle tarieven

Voordelig internetten in de EU met de Internet Buitenland Bundels

Pak je voordeel met de Internet Buitenland Bundels van Tele2! Deze bundels zijn heel eenvoudig te bestellen en beschikbaar voor al onze mobiele klanten. Zie hieronder de EU-bundels.
Data bundel
Data bundel
Prijs
Prijs
Geldigheid
Geldigheid
Activeren
Activeren
EU 100 MB
Data bundel
€ 2,00
Prijs
30 dagen
Geldigheid
SMS EU100 naar 1280
Activeren
EU 500 MB
Data bundel
€ 6,00
Prijs
30 dagen
Geldigheid
SMS EU500 naar 1280
Activeren
EU 1000 MB
Data bundel
€ 10,00
Prijs
30 dagen
Geldigheid
SMS EU1000 naar 1280
Activeren

Benieuwd voor welke landen deze tarieven gelden? Bekijk hier het overzicht .

Jouw bundel activeren

Je kunt je bundel op verschillende manieren activeren:

Via SMS

 • SMS
  SMS gratis EU1000 naar 1280.
 • Bevestiging
  Je ontvangt een gratis SMS zodra jouw bundel is geactiveerd.
 • 1GB datategoed
  Je profiteert nu van 1GB datategoed in het buitenland!
 • Duur van je tegoed
  Je 1GB datategoed is 30 dagen geldig binnen de EU.
 • Kosten
  De kosten van je bundel verschijnen op je eerstvolgende factuur.

Via de app

 • Open de app en ga naar de shop
  Open de MijnTele2 app op je telefoon en kies ‘shop’ in het menu.
 • Kies het land
  Kies het land waar je naartoe gaat. Als je er al bent selecteert de app het land automatisch.
 • Kies je gewenste data-tegoed
  Kies je gewenste data-tegoed bij de bundels.
 • Profiteer nu
  Je profiteert nu van jouw Tele2 databundel in het buitenland.
 • Kosten
  De kosten van je bundel verschijnen op je eerstvolgende factuur.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er toch niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag op het Tele2 Forum.
Welke landen vallen onder "de EU"?

De tarieven gelden in de volgende landen: Azores, België, Bulgarije, Canarische Eilanden, Ceuta, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans Guyana, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Madeira, Malta, Melilla, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.

Deze tarieven gelden vanaf 30 april 2016.

Kan ik de buitenland bundels ook in Nederland gebruiken?

Nee, in Nederland zijn nationale tarieven van toepassing en vindt het gebruik van data plaats vanuit reguliere bundels.

Kan ik mijn bundel ook in het buitenland gebruiken?

Nee, nu nog niet. Maar per 7 juni 2017 kun je ook bij Tele2 profiteren van voordelig internetten, bellen en sms’en in de EU. Vanaf deze datum bel en sms je binnen de EU vanuit je gebruikelijke bundel (m.u.v. betaalde informatie-en servicenummers). Dit geldt voor alle abonnementen die nu afgesloten worden of al afgesloten zijn.

Als je je bundel hebt verbruikt gelden de actuele buiten de bundel tarieven. Voor je databundel geldt hetzelfde. Alleen voor de aller-allergrootste databundels zal een wettelijk vastgesteld datalimiet gaan gelden.

Kan ik gebruik maken van mijn abonnement in het buitenland, ook als ik een nieuw telefoonnummer heb?

Als je hebt gekozen voor een nieuw telefoonnummer, kun je vanwege het voorkomen van misbruik in de eerste twee maanden na de start van je nieuwe abonnement geen gebruik maken van premium sms diensten en 090x nummers. Ook het bellen naar internationale nummers is uitgeschakeld.
In het buitenland kun je niet bellen naar andere landen dan Nederland of het land waar je op dat moment verblijft. Na twee betaalde (niet gestorneerde) facturen vervalt deze blokkade.

Je kunt wel:

 • SMS’en naar internationale nummers.
 • Lokaal bellen in het buitenland, dus naar een nummer afkomstig uit het land waar je in bent.
 • Data gebruiken en buitenland bundels bestellen.
Hoe beluister ik mijn voicemail in het buitenland en wat zijn de kosten hiervoor?

Je voicemail is te bereiken via het nummer +31-640192939. Wanneer je in het buitenland je voicemail wilt afluisteren, moet je je voicemailcode weten. Deze code heb je ingesteld bij het eerste contact met je voicemail. Als je de code niet meer weet, dan kun je deze alleen opnieuw instellen of wijzigen vanaf je mobiele telefoon in Nederland. Bel hiervoor naar 1233 en volg de aanwijzingen in het voicemailmenu (optie 3).

De kosten voor het beluisteren van je voicemail zijn gelijk aan de kosten voor een uitgaand gesprek. Bekijk hiervoor dus de tarieven die gelden in het land van bestemming.

Wat zijn nog meer handige nummers om bij me te hebben wanneer ik op vakantie ben?

Ook op vakantie kan er altijd iets gebeuren met je telefoon en moet je ons dus ook gewoon kunnen bereiken. Het is daarom aan te raden de volgende nummers bij de hand te houden:

 • Bel de klantenservice vanuit het buitenland: +31-640191602
 • Blokkeer je simkaart (bij diefstal of verlies): +31-640192025
Wat zijn de juiste toestelinstellingen in het buitenland voor bellen, sms’en en internetten?

Het vinden van de juiste toestelinstellingen voor het buitenland kan per merk en type telefoon verschillen. Bekijk daarom onze Toestelhulp en stel stapsgewijs je mobiel in om ook in het buitenland optimaal gebruik te kunnen maken van de diensten van Tele2.

Wat is het verschil tussen de witte, rode, groene en blauwe simkaart?

Heb je een witte simkaart, dan dien je bij aankomst in het buitenland je telefoon uit te zetten. Zet je telefoon dan weer aan en toets een 1 in voor je normale pincode (bijvoorbeeld als je pincode 3303 is toets dan 13303). Wanneer je toestel het netwerk niet automatisch vindt, laat je telefoon dan handmatig zoeken naar een netwerkoperator. Vergeet niet om je telefoon weer op automatisch netwerk selecteren in te stellen. Bij terugkomst in Nederland dien je opnieuw je telefoon uit te zetten en zonder 1 je pincode in te voeren.

Heb je een rode, groene of blauwe simkaart, dan hoef je geen 1 voor de pincode te zetten wanneer je de grens overgaat. Wanneer je telefoon niet automatisch verbinding maakt met een buitenlands netwerk, controleer dan of de simkaart ingesteld staat op automatisch netwerk selecteren. Als de simkaart wel ingesteld staat op automatisch netwerk selecteren, laat dan je telefoon handmatig zoeken naar een netwerkoperator.

Wat zijn de beste manieren om hoog dataverbruik in het buitenland te voorkomen?

We willen voorkomen dat je dataverbruik hoger is dan je verwacht. Daarom hebben we een aantal handige tips voor je opgesteld.

Hou rekening met het volgende om hoog dataverbruik te beperken:

 • Monitor dagelijks je dataverbruik dmv de Mijn Tele2 app;
 • Sluit apps na gebruik goed af en zet automatische updates hiervan uit;
 • Download nieuwe apps vóór vertrek of via wifi;
 • Controleer of je de laatste software update van je telefoon geïnstalleerd hebt;
 • Wees voorzichtig met het streamen van muziek en video’s. Synchroniseer bijvoorbeeld je afspeellijsten in Spotify om deze ook offline te kunnen beluisteren;
 • Maak waar mogelijk gebruik van gratis wifi, maar let op: wees hierbij wel altijd voorzichtig met het delen van gevoelige informatie.
Wanneer ik een tweede Buitenland Bundel koop voordat de eerste op is, maak ik dan wel eerst automatisch de eerste bundel op?

Jazeker. Jouw tegoed blijft jouw tegoed, dus je zult altijd eerst je eerder aangeschafte bundel volledig opmaken alvorens de tweede wordt aangeboord.

Als ik mijn Buitenland Bundel in bijvoorbeeld België heb gekocht maar vervolgens naar Frankrijk rij, kan ik deze daar dan ook gebruiken? En hoe werkt dit wanneer ik buiten de EU reis?

De ‘EU bundel’ is uiteraard geldig in alle EU landen. Dus wanneer je in België je bundel hebt aangeschaft kun je deze ook in Frankrijk gebruiken. Alle andere bundels zijn landbundels. Dus een Australië bundel is bijvoorbeeld niet in Nieuw-Zeeland te gebruiken.