AirPods
pros en cons

Apple heeft iets bedacht waardoor sinds 2017 het straatbeeld wereldwijd aan het veranderen is: AirPods. Dat zijn die ‘afgeknipte’, draadloze oordopjes waar je steeds meer mensen mee ziet. Een geniale uitvinding? Of een overbodig slimmigheidje van Apple? Tele2 zet de pros en cons voor je op een rij. 
iPhones bekijken
Apple airPods Hero image

pro AirPods:
Connect supersnel

Om te beginnen is het erg handig dat je de AirPods simpel via bluetooth met allerlei apparaten kan verbinden, ook als die niet van Apple zijn. En zoals te verwachten viel: het koppelen met een iOS-device zoals een iPhone, iPad of Mac werkt al helemaal briljant. Ontgrendel simpelweg je iPhone en open de AirPods case in de buurt van je telefoon. Klaar! De AirPods zijn klaar voor gebruik. Dat betekent dus nooit meer doelloos staren naar blauwe knipperende lampjes, in de hoop dat de verbinding tot stand komt.

Pro:
oorsensoren

De AirPod zit vol met slimme sensoren die voelen of hij in je oor zit. Neem je één oortje uit? Dan pauzeert de audio. Handig als je beleefd wil doen tegen de buschauffeur of wanneer er een collega aan je bureau staat. Je muziek of podcast gaat direct verder zodra je het oortje weer indoet. Doe je beide oortjes uit? Dan stopt de muziek helemaal.

Pro:
AirPods via siri

Je vált al op met die units in je oor, maar als je op het perron ook nog ‘call Henkie’ roept, ben je helemaal baas. En het werkt ook nog, want Siri is in de AirPods ingebouwd. Je kunt met simpele voice commands ook het volume bepalen of naar het volgende nummer zappen. Een oproep neem je aan door twee keer op je oortje te tikken. Hoe James Bond is dat?!

Pro:
gemakkelijk snel opladen

De AirPods werken op een accu en die kan natuurlijk leeg. Maar met volle dopjes luister je ruim vijf uur naar muziek. De slimmigheid zit ‘m dit keer in dat kleine witte doosje, de ‘case‘. Daar kun je je AirPods namelijk niet alleen in opbergen, maar ook mee opladen. Tot wel vijf keer achter elkaar! Binnen een half uur gaat je batterij van volledig leeg naar helemaal vol.

con AirPods:
raken snel zoek

Ben je geen Marie Kondo en raak je weleens iets kwijt? Krab jezelf dan nog even achter je oor en bedenk of AirPods iets voor jou zijn. In een hoekbank of keukenla vind je ze nog wel terug met de handige zoekfunctie op je iPhone. Maar laat je ze in de Intercity liggen? Dan kun je waarschijnlijk naar ze fluiten.

Dus: Airpods zijn slim & opvallend,
maar pas wel op

AirPods zien er misschien nog steeds een beetje vreemd uit, maar ze zijn zeker handig. Het geluid is goed, ze zijn slim en ze werken probleemloos. Check voor je aankoop wel even of ze goed in je oren liggen. Listig zijn ze zeker in Silicon Valley, want de nieuwe iPhones hebben al een tijdje geen ‘headphone jack’ meer. Het wordt dus steeds lastiger om geschikte wired oortjes voor je iPhone te vinden. De AirPods zijn dan zeker een uitkomst.