Klantenservice Thuis

Webmail uitleg


Op deze pagina vind je meer informatie over het gebruik van Tele2 webmail. Daarnaast vind je alles wat je moet weten over Zonnet en Versatel webmail.
Wat is webmail?

Wanneer je een abonnement bij ons afsluit, krijg je altijd 1 e-mailadres toegewezen. Je logt in op de webmail met je MijnTele2 inloggegevens.
Als je al langer een abonnement bij ons hebt, kan het zijn dat je een Zonnet of een Versatel e-mailadres hebt.
Deze werken hetzelfde als een Tele2 e-mailadres.

Gebruik je je @Tele2 webmail niet meer?

Wanneer je langer dan 180 dagen geen gebruik meer maakt van je @Tele2 webmail en het account niet meer gekoppeld is aan een actief product, dan krijg je van ons een e-mail waarin we aangeven dat we het e-mailaccount gaan afsluiten. Dit doen we uit veiligheidsoverwegingen en om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van het account.

De afzender van de e-mail die we sturen is “Tele2 <noreply@tele2.nl>; (Tele2 via tele2.com)” en het onderwerp van de e-mail is “Dit e-mailaccount wordt afgesloten”.

Zorg er voor dat je:

  • Belangrijke mails opslaat of doorstuurt naar een ander e-mailadres.
  • Eventuele contacten informeert dat dit e-mailadres ophoudt te bestaan en geef ze eventueel je nieuwe e-
    mailadres.

In de e-mail die we je sturen, leggen we ook uit hoe je het afsluiten van je @Tele2 e-mailaccount 6 maanden kunt uitstellen. Je kunt hier één keer gebruik van maken. Daarna wordt je account alsnog definitief afgesloten.

Wil je zelf je e-mailaccount laten afsluiten? 
Heb je (nog) geen e-mail van ons gehad en wil je je e-mailaccount laten afsluiten? Dit is mogelijk door contact met ons op te nemen, bijvoorbeeld via de chat. Zorg er wel voor dat je adresgegevens en geboortedatum kloppen zodat we je identiteit kunnen controleren. Deze kun je aanpassen in het MijnTele2 account van het e-mailadres (je logt in met dezelfde gegevens als die je voor je e-mailaccount gebruikt). Als dit niet lukt, weet dan dat je e-mailaccount sowieso wordt afgesloten als je 180 niet ingelogd hebt (zie hierboven voor meer info).

Spam herkennen

Denk je spam e-mail te ontvangen en wil je meer weten over hoe je veilig kunt internetten? Neem dan hier eens een kijkje.

Klik hieronder op de juiste button om naar de veelgestelde vragen per type e-mailadres te gaan.
Vind hier het antwoord op de veelgestelde vragen over je @tele2 webmail.
Hoe log ik in?

Ga naar https://www.tele2.nl/webmail/ en log in.

Hoe maak ik een nieuwe e-mail?

Als je een nieuwe e-mail wilt schrijven, klik je linksboven op het gesloten envelopje “Opstellen”. Door hierop te klikken, maak je een nieuwe e-mail aan.

Je komt in een nieuw scherm terecht. In het vak “Ontvanger” vul je het e-mailadres in van degene naar wie je de e-mail wilt versturen. In het vak daaronder kun je je mail typen.

Wil je een bestand of foto toevoegen? Klik dan rechts van je bericht op “Bijlage toevoegen” of je sleept het bestand naar de pijl rechts onderin. Selecteer een bestand en klik op “Toevoegen”. Het bestand is nu toegevoegd aan je e-mail.

Hoe open ik een e-mail?

Je kunt een e-mail openen door de mail te selecteren. Als je twee keer klikt op de mail, dan opent de mail in een nieuw scherm.

Hoe kan ik een e-mail beantwoorden?

Open de mail die je wilt beantwoorden. Klik links bovenin op het icoontje met een poppetje om alleen de afzender te antwoorden. Klik op het icoontje met meerdere personen om iedereen te beantwoorden.

Hoe stuur ik een e-mail door?

Open de mail die je wilt doorsturen. Klik op het envelopje met een pijl ernaast om je bericht door te sturen.

Kan ik een doorstuuradres instellen?

Het is voor @Tele2 adressen niet mogelijk om een doorstuuradres in te stellen.

Kan ik een e-mail printen?

Ja dat kan, als je een printer hebt. In de werkbalk bovenin het menu staat een icoontje van 3 stippen “meer”. Kies in dat menu voor “Dit bericht afdrukken”. Hier staan ook de opties Opslaan, Als nieuw bewerken, Toon bron, Verplaats naar…, Kopiëren naar en open in een nieuw venster.

Hoe kan ik e-mails verwijderen?

Je kunt een e-mail verwijderen door het bericht te selecteren en op het prullenbakje te klikken.

Hoe haal ik een verwijderde e-mail weer terug?

Per ongeluk een e-mail verwijderd? Geen paniek! Mails kun je eenvoudig terughalen door in het linker menu naar de map “Prullenbak” te gaan. Hier staan de verwijderde mails. Door een bericht te selecteren en bovenin de werkbalk te klikken op de drie stippen naast het potlood kun je kiezen voor de optie “Verplaatsen naar…” Je kiest dan zelf naar welke map je het bericht wilt verplaatsen. Je kunt ook naar de map Prullenbak gaan, een mail selecteren en slepen naar een andere map.

Hoe leeg ik mijn prullenbak?

Je kunt alle mails in de “Prullenbak” verwijderen door op het tandwiel links onderin te klikken en de optie “Legen” te selecteren.

Hoe krijg ik alle ongelezen e-mails te zien?

Ga naar je Postvak In, klik onderin de menubalk naast de drie horizontale streepjes en selecteer “Ongelezen”. In dit menu kun je ook aangeven of je Gelezen, Gemarkeerde of Niet-gemarkeerde mails wilt zien.

Waar vind ik mijn adresboek?

In de werkbalk boven in ga je via de knop “Adresboek” eenvoudig naar je contactpersonen. Met de plusknop links onderin voeg je nieuwe contacten toe.

Waar kan ik mijn instellingen beheren?

In de bovenste menubalk klik je op de knop “Instellingen”. Je komt dan bij de instellingen van je Webmail. Hier kun je kiezen uit Profiel, Mailboxweergave, Berichtenweergave, Berichten opstellen, Adresboek, Speciale mappen en Serverinstellingen.

Hoe stel ik een automatische ondertekening in?

In de bovenste menubalk klik je op de knop “Instellingen”. Vervolgens klik je in het linker menu op “Identiteiten”, klik op je e-mailadres en stel je ondertekening in.

Hoe maak ik een nieuwe map aan?

In de bovenste menubalk klik je op de knop “Instellingen”, vervolgens kies je voor “Mappen”. Met de plusknop links onderin voeg je een nieuwe map toe.

Hoe kan mijn e-mails op volgorde van datum selecteren?

Je kunt je e-mails op volgorde van datum selecteren door op “Datum” te klikken. De e-mails worden dan van oud naar nieuw of andersom weergegeven.

Wat gebeurt er als ik lange tijd niet inlog op mijn webmail?

Als je geen abonnement meer bij ons hebt sluiten we het e-mailadres af bij langdurige inactiviteit (180 dagen). Je kunt er dan geen gebruik meer van maken.

Gebruik je @zonnet of @versatel webmail? Dan vind je hieronder antwoord op veelgestelde vragen.
Hoe log ik in?

Ga naar https://www.tele2.nl/webmail/ en log in. Achter je gebruikersnaam kies je voor @Versatel.nl of @Zonnet.nl.

Hoe maak ik een nieuwe e-mail?

Als je een nieuwe e-mail wilt schrijven, klik je linksboven op het gesloten envelopje. Wanneer je met de muis over het icoontje gaat, staat er: Maak een nieuw bericht. Door hierop te klikken, maak je een nieuwe e-mail aan.

In het vak Ontvanger vul je het e-mailadres in van degene naar wie je de e-mail wilt versturen. In het vak daaronder kun je je bericht typen.

Wil je een bestand of foto toevoegen? Klik dan rechts van je bericht op Attachments of linksboven op de paperclip. Selecteer een bestand en klik op Toevoegen. Het bestand is nu toegevoegd aan je e-mail.

Hoe open ik een e-mail?

Je kunt een e-mail op je scherm lezen door de mail te selecteren. Als je twee keer klikt op de mail, dan opent de mail in een nieuw scherm.

Wil je je scherm vergroten? Je kunt je scherm vergroten door het “=” teken onderaan de pagina te verslepen. Daar kun je ook de optie ‘Toon voorbeeldvenster’ aanvinken.

Hoe kan ik een e-mail beantwoorden of doorsturen?

Als je op de pijl naast het open envelopje klikt kun je kiezen uit de opties Beantwoorden, Beantwoord Iedereen, en Doorsturen. Kies hier de optie die je wilt gebruiken en klik hierop.

Kan ik een doorstuuradres instellen?

Ja, dit is mogelijk. Je kunt hiervoor met je webmail inloggegevens inloggen in MijnTele2. Vervolgens ga je naar “Profielgegevens” en kies je voor “Doorstuuradres wijzigen”. Hier voer je het adres in waar naar je je e-mail wilt laten doorsturen en tenslotte klik je op “Wijzigingen opslaan”.

Kan ik een e-mail afdrukken?

Dat kan, als je een printer hebt. Klik rechts bovenin op de pijl naast het icoontje van een potlood in een vierkantje en kies voor de optie Afdrukken. Hier vind je ook andere opties zoals Opslaan of Openen in nieuw venster.

Hoe kan ik e-mails verwijderen?

Je kunt een e-mail verwijderen door het bericht te selecteren en op het prullenbakje te klikken.

Hoe haal ik een verwijderde e-mail weer terug?

Heb je per ongeluk een mail verwijderd? Geen paniek. Mails kun je eenvoudig terughalen door in het linker menu naar de map Trash te gaan. Hier vind je de verwijderde mails terug. Door een bericht te selecteren en bovenin te klikken op de pijl naast het potlood kun je kiezen voor de optie Verplaatsen naar... Je kiest dan zelf naar welke map je het bericht wilt verplaatsen. Je kunt ook naar de map Trash gaan, een mail selecteren en slepen naar een andere map.

Hoe leeg ik mijn prullenbak?

Ga naar de map Trash, klik onderaan je berichten op Selecteer en kies voor Allemaal. Zo selecteer je alle berichten in je Trash map. Door bovenin het scherm op de prullenbak te klikken, verwijder je de berichten.

Je kunt ook alle mails in de Trash map verwijderen door de map te selecteren en op het tandwiel rechts naast Mappen de optie Legen te kiezen.

Hoe krijg ik alle ongelezen e-mails te zien?

Ga naar je Inbox, klik bovenin op het icoontje met de drie horizontale streepjes en klik op Ongelezen. In dit menu kun je ook aangeven of je Gelezen, Gemarkeerde of Niet-gemarkeerde mails wilt zien.

Waar vind ik mijn adresboek?

In de bovenste menubalk ga je via de knop Adresboek eenvoudig naar je contactpersonen. Met de plus (+) knop voeg je nieuwe contacten toe.

Waar kan ik mijn instellingen beheren?

In de bovenste menubalk klik je op de knop Instellingen.Je komt dan bij de instellingen van je Webmail pagina. Hier kun je kiezen uit Gebruikersinterface, Mailboxweergave, Berichtenweergave, Berichten opstellen en Adresboek.

Hoe stel ik de tijd en datum in?

Via Instellingen in de bovenste menubalk ga je naar Gebruikersinterface. Hier kun je de tijd, datum en taal instellen.

Hoe laat ik meer of minder berichten per pagina zien?

Via Instellingen in de bovenste menubalk ga je naar Mailboxweergave. Typ het aantal berichten in dat je per pagina wilt zien en klik op daarna op Opslaan.

Hoe stel ik een automatische handtekening in?

In de bovenste menubalk ga je via de knop Instellingen naar Identiteiten. Klik op je e-mailadres en typ in het volgende venster bij Ondertekening het bericht dat je als handtekening wilt instellen. Klik opOpslaan om je aanpassingen te bewaren.

Hoe stel ik een out of office bericht in?

In de bovenste menubalk ga je via de knop Instellingen naar Vacation/ Vakantie. Typ hier het bericht dat je wilt laten versturen tijdens je afwezigheid. Zet een vinkje achter Activeer om de out of office aan te zetten.

Waar kan ik mijn mappen beheren?

Mappen kunnen beheerd worden vanuit Webmail. Bovenaan bij het linker menu vind je een tandwiel. Als je daarop klikt, komen er verschillende opties naar voren. Kies hier voor beheer mappen.

Hoe kan ik een map toevoegen?

Onderaan het map gedeelte van de pagina vind je een plusteken. Wanneer je hier op het plusteken klikt voeg je een map toe.

Hoe kan ik een map verwijderen?

Helaas is op dit moment nog niet mogelijk om een map te verwijderen.

Hoe kan ik de naam van een map wijzigen?

De naam van de map kun je wijzigen door links op de map te klikken. Rechts in het scherm zie je dan de eigenschappen van de map. Onder map naam kan je de map een nieuwe naam geven. Druk hierna op opslaan.

Hoe kan mijn e-mails op volgorde van datum selecteren?

Je kunt je e-mails op volgorde van datum selecteren door op “Datum” te klikken. De e-mails worden dan van oud naar nieuw of andersom weergegeven.

Wat gebeurt er als ik lange tijd niet inlog op mijn webmail?

Als je geen abonnement meer bij ons hebt sluiten we het e-mailadres af bij langdurige inactiviteit (1 jaar). Je kunt er dan geen gebruik meer van maken.

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...

Doe het zelf
met mijntele2

Via MijnTele2 heb je inzicht in je abonnement, je facturen en je profielgegevens. Ook kun je via MijnTele2 extra producten bestellen en dingen wijzigen. Regel het gemakkelijk zelf via MijnTele2!
Inloggen MijnTele2