Klantenservice Thuis

Slimme wifi


Is de wifi-verbinding in huis niet optimaal? Dan hebben wij de oplossing, namelijk: Slimme wifi. Op deze pagina lees je onder andere wat het precies is en hoe het werkt. Ben je enthousiast en wil je gebruik maken van Slimme wifi? Bestel het dan direct.
Bestel Slimme wifi
Wat is Slimme wifi?

Slimme wifi is een dienst van Tele2 waarmee je de wifi in je huis beveiligt én verbetert. Zodra je dit bestelt, krijg je 3 pods in huis. Dit zijn kleine kastjes die je in het stopcontact plaatst. De pods maken verbinding met je modem en zorgen ervoor dat je in huis maximaal gebruik kunt maken van het wifi-netwerk. Zo heb je in de kelder en op zolder ook een goede verbinding.

Hoe installeer ik de Slimme wifi?

In de handleiding leggen we uit hoe je Slimme Wifi installeert, hiervoor heb je de app nodig. Lees hier meer over deze app.

Handleiding
Beste plek voor de pods

Voor optimaal bereik, plaats je de pods in stopcontacten die op de binnenmuren zitten in plaats van de buitenmuren. Plaats de pods niet in stopcontacten die achter een kast, bank of speakers zitten. Je plaatst een pod in de ruimte waar jij hem het meest nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld de keuken, een zolderkamer, studeerkamer of in de kelder zijn. De pods hebben een bereik van vijf meter, plaats ze dus niet verder uit elkaar.

Let op: Plaats de pods niet in een vochtige/buitenruimte. Denk hierbij aan een badkamer of een vochtige schuur.

Regel alles met de app

Om optimaal gebruik te kunnen maken van Slimme Wifi, heb je de app nodig. De app is gratis en heet Plume. Hiermee stel je de pods in en kun je de pods bedienen. Denk hierbij aan:

 • De status van de pod bekijken
 • De naam van een pod wijzigen
 • Zien welke apparaten er op dit moment gekoppeld zijn aan de pod
 • Een pod lokaliseren
 • Een pod ontkoppelen
 • Wachtwoord instellen voor een gastgebruiker

Je kunt de app en alle functies daarin overal gebruiken waar je internet toegang hebt. Dus je kunt op afstand je wifi-apparaten beheren en eventuele gast wachtwoorden aan maken. Handig he!

Veelgestelde vragen:
Kan ik de pods ook in de badkamer of buiten plaatsen?

Nee, de pods zijn uitsluitend bedoeld voor plaatsing binnenshuis in een niet-vochtige ruimte. Vocht kan onherstelbare schade aan de pod opleveren en kan leiden tot extra kosten ter vervanging. Je kunt een pod wel dichtbij de gewenste natte en/of buitenruimte plaatsen dat deze door de pod wordt gedekt.

Hoezo is de verbinding tussen de pods zwak?

Ga naar de Plume-app en ga naar Instellingen. Hier zie je de status van elke pod. Als een pod de status: ‘Poor Connection’ weergeeft, zijn er een paar stappen die je kunt nemen om de connectie te verbeteren:

1. Verplaats de pods dichter bij elkaar
– Onthoud dat de pods als een team werken. Ze willen niet verder dan 7 meter van elkaar verwijderd zijn. Heb je een woningen met bijvoorbeeld dikke betonnen muren? Plaats de pods dan dichterbij elkaar.
– Plaats de pods op de binnenmuren van het huis om een ​​sterk kernnetwerk op te bouwen. Zo profiteer je van optimale prestaties en dekking.

2. Sluit de pods aan op een plek vrij van obstakels en metalen objecten
– Vermijd metalen of andere reflecterende objecten tussen je pods.
– Vermijd obstakels bij het aansluiten van pods (zoals keuken- en wasapparatuur, metalen leidingen, metalen afvalbakken of grote spiegels).
– Geen enorme meubels vlak voor de pod.

3. Sluit de pods bedraad aan
Heb je al een netwerkkabel in huis die is aangesloten op je modem? Sluit je pods dan ook direct aan op je modem (router). Dit zal prestaties verbeteren. Daarnaast kunnen je pods zo verder van elkaar afstaan.

4. Elimineer storingsbronnen
– Consumentenelektronica zoals babyfoons, draadloze telefoons, videozenders, magnetrons, etc. kunnen storing veroorzaken op dezelfde kanalen die door jouw wifi worden gebruikt. Plaats de pods verder weg van zo’n storingsbron en zorg ervoor dat de wifi op het modem zelf is uitgeschakeld.

Mijn internetsnelheid is nu lager dan normaal

Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Mogelijke oorzaken zijn:

1. Eén of meer pods zijn te ver weg van een andere pod. De pods mogen niet meer dan 7 meter van elkaar verwijderd zijn. Zorg ervoor dat je een sterk kernnetwerk bij je thuis hebt. Dit doe je door de pods midden in het huis te plaatsen in plaats van aan de buitenmuren.

2. Er zijn niet genoeg pods verbonden in je huis. Je kunt het starterspakket uitbreiden met meer pods.

3. Een van je pods is mogelijk offline. Ga naar de Plume-app en klik op Instellingen. Je ziet hier de status van elke pod. Als een of meer pods offline zijn, controleer dan of de pod goed is aangesloten en/of er wel stroom is op het gebruikte stopcontact.

4. Modemproblemen:
– start het modem opnieuw op om bepaalde verbindingsproblemen op te lossen.
– Ontkoppel de voeding van het modem
– Wacht 30 seconden
– Sluit het modem opnieuw aan op de voeding

5. Internet storing op je locatie. Controleer hiervoor de actuele storingen.

6. Wifi op je modem (router) is niet uitgeschakeld. Voor optimale prestaties schakel je de wifi op je modem (router) uit.

7.Andere storingsbron. Je Pods zijn mogelijk te dichtbij een apparaat dat voor verstoringen zorgt. Draadloze telefoons, babyfoons, videozenders, magnetrons en andere elektronica kunnen gebruiken maken van signalen die je wifi kunnen verstoren.

Waar kan ik de Ethernet poort op een pod voor gebruiken?

Deze kun je gebruiken om apparaten die geen wifi ondersteunen, alsnog van internet te voorzien. Dit doe je door deze bedraad met de pod aan te sluiten.

Heb je al netwerkkabels in huis liggen naar je modem? Dan kun je deze ook gebruiken om al je pods direct op je modem aan te sluiten. Dit zorgt voor een nog betere dekking in je huis.

Hoe stel ik een gast wachtwoord in?

Open de Plume-app en klik op het menu icoon. In het midden van het scherm zie je 3 opties: Home, Guests en Internet Only. Klik op Guests. Hier kun je één of meerdere wachtwoorden instellen, waarbij je ook kunt selecteren welke apparaten in je huis toegankelijk zijn via je wifi-netwerk.

Tip: Een gast wachtwoord kun je ook na een bepaald tijdsbestek laten verlopen

Kan ik de pods ook gebruiken met Interactieve TV van Tele2?

Ja, dat is mogelijk. Sluit hiervoor een van de pods bedraad aan op je interactieve tv-ontvanger. Afhankelijk van je situatie is het mogelijk dat het starterspakket niet voldoende voor je is qua aantal pods. Je kunt dan voor € 5,- per maand extra pods bestellen. Je kunt maximaal 6 pods in huis hebben.

Wat zijn de technische specificaties van de pods?

Wifi Interfaces
• Dual band, gelijktijdig opererend 2.4GHz en 5GHz 2×2 MIMO 802.11b/g/n/ac radio
• 
Bandbreedte van 20/40MHz voor 2.4GHz en 20/40/80MHz voor 5GHz
• 
AC1200 Gigabit Wifi (300 + 867 Mbps)

Wireless Onboarding Interface
• Bluetooth Smart Ready

Wifi Kanalen

• 1 t/m 13
• 36 t/m 48

DFS kanalen

• 52 t/m 64, 100 t/m 112 en 132 t/m 144

Beveiliging

• WPA2-PSK(AES)
• SPI, NAT en lokaal DHCP server, VPN passthrough
• Authenticatie en Encryptie
• Firewall en Gateway

Prioritisatie

• WMM, DSCP en 802.1p

Draadloze Netwerken

• 1 SSID gelijktijdig toepasselijk op 2.4GHz en 5GHz band, met optioneel gast toegang via Plume HomePass™

Modus

• Gateway met NAT en firewall of Bridge modus

Ethernet Port

• 100/1000 GbE opererend als WAN of LAN
• Auto-detectie voor WAN of LAN functionaliteit

Fysieke specificaties

• Dimensies: 64 mm x 58 mm x 34 mm (stopcontact plug)
• Gewicht: 90 g

Hoe kan kan ik het kinderslot instellen?
 1. Open de Plume-app en zoek het gewenst apparaat op.
 2. Klik op “Schedule Internet Freeze”
 3. Selecteer een van de voorgedefinieerde tijdvakken en klik dan op “Set Internet Freeze”. Je kunt dit tijdvak ook aanpassen.
 4. Nu zal geselecteerd apparaat geen toegang tot het internet hebben via Slimme wifi* op de door jou ingestelde tijdvak.
  * Mobiel netwerk of een ander wifi-netwerk wordt hiermee niet geblokkeerd.
Hoe kan kan ik Internetbeveiliging instellen?

Open de Plume app en zoek het gewenste apparaat of ingestelde persoon op. Scroll naar beneden naar de sectie “Online Content Experience” en selecteer “Secure & Protect”. Zet het schuifje open om de beveiliging te activeren.

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...

Doe het zelf
met mijntele2

Via MijnTele2 heb je inzicht in je abonnement, je facturen en je profielgegevens. Ook kun je via MijnTele2 extra producten bestellen en dingen wijzigen. Regel het gemakkelijk zelf via MijnTele2!
Inloggen MijnTele2