Klantenservice

Modem beveiligen

Hulp nodig bij het beveiligen van je Tele2 modem? Zie hier hoe jezelf in een paar stappen zelf je modem kan beveiligen. Of maak gebruik van onze handleiding. 

De handleidingen op deze website hebben een pdf-formaat. Om deze bijlagen te kunnen lezen heb je Acrobat Reader nodig. Heb je geen Acrobat Reader dan kunt het hier downloaden.

Stap 1:

Open je internetbrowser en typ in de adresbalk: http://192.168.1.1 Klik vervolgens op Ga naar, of druk op Enter.

Stap 2:

Typ bij gebruikersnaam: user en bij wachtwoord ook: user.

Indien de gebruikersnaam en het wachtwoord van de modem eerder zijn aangepast, gebruik dan de aangepaste gegevens. Als je de gebruikersnaam en het wachtwoord niet meer weet, kun je een harde reset op de modem uitvoeren. Dit doet je door het knopje op de achterkant van de modem in te drukken. Als de modem opnieuw is opgestart, kun je inloggen met bovenstaande gegevens. Daarna kun je direct door naar ‘ga naar wireless’. 

Stap 3:

Selecteer hier de optie wireless in het linkermenu en ga naar de Wireless Wizard.

Stap 4:

Hier krijg je de melding of je jouw modem geschikt wilt maken voor draadloos internet. Kies hier voor het antwoord ja.

Stap 5:

Nu krijg je een volgende melding om de beveiling van de draadloze internetverbinding in te stellen. Hier kies je voor automatisch instellen.

Stap 6:

In deze stap kies je een gebruikersnaam en wachtwoord. Tips voor een wachtwoord - Geen persoonlijke gegevens (telefoonnummer, geboortedatum, namen, etc.) - Combinatie van cijfers en letters - Combineer hoofdletters met kleine letters

Stap 7:

De verandering wordt nu tot stand gebracht. Indien je deze stappen doorlopen hebt via een wireless verbinding, dien je opnieuw verbinding te maken met de modem. Gebruik hierbij de nieuwe netwerknaam en het nieuwe wachtwoord.

Is jouw vraag beantwoord?
Ja
Nee
Tele2 schrijft een bericht...
Virtuele assistent

Gebruik de virtuele assistent hierboven, als je nog meer vragen hebt of er niet uit komt.