Bellen over 4G / VoLTE en wifi bellen - Tele2

Klantenservice Mobiel

Bellen over 4G (VoLTE) en wifi bellen


Ach.. , ‘gewoon’ bellen is zó 2019. Wil jij bellen met topkwaliteit audio en beter bereik binnens- én buitenshuis? Stel dan 4G- en wifi bellen in op je telefoon.
Ja, dat wil ik
Voordelen 4G- en wifi bellen
  • HD geluidskwaliteit
  • Sneller verbonden
  • Beter bereik binnen en buiten
  • Geen extra kosten
4G- en wifi bellen instellen
Wat is bellen over 4G of VoLTE?

4G-bellen, je raadt het al, is de techniek die het mogelijk maakt om razendsnel te bellen via het 4G-netwerk. Je komt het ook wel tegen onder de naam VoLTE, wat weer staat voor Voice over LTE.

Omdat VoLTE gebruikmaakt van het 4G-netwerk van Tele2 merk je direct een verbeterde geluidskwaliteit en duurt het in plaats van de gebruikelijke 4 tot 10 seconden, maar 1 of 2 seconden voordat de telefoon over gaat.

Stel 4G-bellen in.

Hoe schakel ik 4G- en  wifi bellen in?

Schakel eerst 4G in voor gesprekken en data. Nadat je dit gedaan hebt, kun je wifi bellen aanzetten. Op dit moment is deze functie beschikbaar voor Apple en Samsung telefoons. In de komende tijd zullen andere merken volgen. Kies hieronder voor welke telefoon je wifi bellen wilt instellen.

Veelgestelde vragen:
Wat heb ik nodig om te kunnen bellen via 4G?

Om via VoLTE en dus via ons 4G-netwerk te bellen, heb je het volgende nodig:

  • Een geschikte telefoon die 4G bellen (VoLTE) ondersteunt, met de laatste software
  • Een toestel dat geschikt is voor de Nederlandse markt. Als je je mobiel in het buitenland hebt gekocht, dan werkt deze waarschijnlijk niet
  • Een 4G-simkaart
  • 4G-dekking
Kan ik blijven bellen, ook als ik even geen 4G-bereik heb?

Jazeker. Wanneer je even geen 4G-bereik hebt val je automatisch terug op het 3G-netwerk, zonder dat je hier iets van merkt.

Wanneer kan ik 4G-bellen?

Wanneer je een mobiele telefoon hebt dat geschikt is voor 4G bellen (VoLTE), hoef je er alleen voor te zorgen dat je de laatste software op je telefoon hebt en dat je deze een keer uit en weer aan zet. Daarna is het mogelijk om via 4G over het netwerk van Tele2 te bellen.

Gebruik je bij 4G-bellen je belminuten of je MB's?

Als je belt via 4G gaat dit net zoals bij het normale bellen gewoon van je belminuten af. Je hebt dus geen grotere internetbundel nodig om 4G bellen te gebruiken.

Moet ik 'normaal' bellen uitzetten als ik altijd via 4G wil bellen?

Nee, dat hoeft niet. Als je een mobiel toestel hebt dat geschikt is voor VoLTE, hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je de laatste software op je telefoon hebt. Na het updaten is het wel van belang dat je het toestel even opnieuw opstart. Hierna is het mogelijk om over ons 4G-netwerk te bellen.

Wat is het verschil tussen 4G-bellen en wifi bellen?

4G bellen (of VoLTE) is mobiel bellen, maar dan via 4G. Dit zorgt voor beter bereik, een snellere verbinding, en optimale geluidskwaliteit van je gesprekken. Maar soms is er binnenshuis geen goed bereik, bijvoorbeeld omdat huizen en kantoren goed geïsoleerd zijn. Ook daar hebben we iets voor: wifi bellen. Wifi bellen houdt in dat je gebruik maakt van een wifi-netwerk om verbinding te maken, in plaats van een 4G-netwerk.

Vanaf wanneer kan ik gebruik maken van wifi bellen?

In de komende periode maken telefoonfabrikanten software beschikbaar die wifi bellen mogelijk maakt. Jij hoeft er alleen voor te zorgen dat je altijd de laatste software met de juiste netwerkinstellingen op je telefoon hebt staan. Toestelhulp helpt je stap voor stap om een software-update te doen.

Kan ik met elke wifi-verbinding bellen via wifi?

Wifi bellen werkt in principe op ieder wifi-netwerk in Nederland en stelt geen hoge eisen aan de snelheid van je wifi-verbinding. Wel is het belangrijk dat het signaal sterk genoeg is om met wifi verbonden te blijven. Het beste is om het thuis of op kantoor gewoon even uit te proberen.

Wat zijn de kosten voor wifi bellen?

Voor bellen via wifi betaal je net als 4G bellen niets extra’s. Een telefoongesprek wordt zoals je gewend bent op dezelfde manier uit je belbundel afgerekend als een regulier mobiel gesprek. We brengen uiteraard geen dataverbruik in rekening. Ook de kosten voor het bellen naar het buitenland wijzigen niet door het gebruik van bellen via wifi. Het blijft een ‘normaal’ telefoongesprek dat via een kleine omweg via het netwerk van Tele2 wordt afgehandeld.

Kan ik ook wifi bellen in het buitenland?

Net als bellen over 4G wordt bellen over wifi-netwerken vanuit het buitenland nog niet ondersteund. Het is dus nog niet mogelijk om in het buitenland gebruik te maken van wifi bellen. Je gesprek zal automatisch via 2G of 3G verlopen.

Als ik wifi bellen aanzet, kan ik soms niet bellen of gebeld worden. Als ik wifi bellen uitzet, kan ik bellen en gebeld worden. Hoe kan dit?

Zet je wifi bellen uit op je telefoon, dan maakt je toestel gebruik van het beschikbare mobiele 4G-/3G-/2G-netwerk. En dan kun je weer bellen en gebeld worden.

Kun je ook sms’en met wifi bellen of alleen bellen?

Ja, je kunt zowel sms’jes ontvangen als versturen met wifi bellen (VoWifi).

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...

MijnTele2 app
Vraag het de chatbot

Heb je een vraag? Stel deze dan aan onze superslimme, zelflerende chat-robot. Dit is jouw virtuele redder in nood.
Heb je de app nog niet? Download hem dan meteen!