Klantenservice Mobiel

Wet op het Financieel Toezicht (Wft)


Als je een abonnement met toestel afsluit, betaal je je toestel af in termijnen. Hierdoor heb je na het einde van je contract je telefoon volledig afbetaald. De Hoge Raad heeft bepaald dat dit een vorm van een krediet is. Iedere vorm van kredietverstrekking moet voldoen aan de Wft. Per 26 april 2017 moet daarom iedereen die bij Tele2 een abonnement wilt afsluiten met een Toestelkrediet vanaf € 250,- een Inkomen en Lasten Toets en een BKR-toets doen.
p
n

Wet op het Financieel Toezicht


Wat is Wet op het Financieel Toezicht precies? En wat komt hier allemaal bij kijken als ik een abonnement met toestel wil afsluiten? Dat kun je allemaal lezen op deze pagina.
Wat is Wft

Wft staat voor Wet op het Financieel Toezicht. Dit is onder andere bedoeld om jou op een verantwoorde wijze krediet te verstrekken en transparant te zijn over het feit dat je een lening aangaat. Want vanaf 26 april 2017 sluit je een lening af als je een abonnement mét toestel afsluit. Over deze lening betaal je overigens geen rente of andere kosten.

Inkomen en Lasten Toets (ILT check)

Als je vanaf 26 april 2017 bij Tele2 een abonnement met toestel wilt afsluiten waarbij het Toestelkrediet hoger is dan € 250,- worden er een paar checks uitgevoerd. Hierbij wordt bij het BKR gekeken of je nog lopende kredieten hebt en of het mogelijk is om een nieuw abonnement met een Toestelkrediet af te sluiten. Wil je hier meer over lezen? Ga dan naar deze pagina.

Voorbeeld van een krediettabel

Op elke pagina in onze shop, zie je een krediettabel staan. Alle telecomproviders zijn verplicht om zo’n tabel te tonen. Hierin zie je wat je per maand betaalt voor je toestel, de looptijd van het krediet en het totaalbedrag van je toestel. Er wordt geen rente berekend en er worden geen extra kosten voor de lening in rekening gebracht. Door zo’n tabel weet je precies waar je aan toe bent en hoe lang je een betalingsverplichting hebt.

Veelgestelde vragen:
Bij wie sluit ik een Toestelkrediet af?

Een Toestelkrediet sluit je af bij Tele2 Finance. Tele2 Finance is dus de kredietaanbieder. Tele2 incasseert namens Tele2 Finance de maandelijkse aflossing van jouw Toestelkrediet automatisch via je maandelijkse factuur.

Betaal ik nu ook rente over mijn Toestelkrediet?

Nee, je betaalt helemaal niets extra’s. Je Toestelkrediet bestaat uit de prijs van je toestel min een eventuele eenmalige bijbetaling.

Geldt Wft bij alle providers als ik een abonnement met toestel wil afsluiten?

Ja, vanaf 1 mei geldt dit voor alle telecomproviders in Nederland. Wil je hier meer over lezen? Op deze pagina vind je een gezamenlijk statement en meer informatie van alle Nederlandse telecombedrijven.

Waar kan ik meer informatie vinden over het Toestelkrediet en de bijbehorende dienstenwijzer?

Als je een abonnement met toestel afsluit, ontvang je een document met daarin informatie over jouw Toestelkrediet en over de rechten die jij als klant hebt. Ook wordt de dienstenwijzer meegestuurd. Hierin wordt uitgelegd wat de rolverdeling is tussen Tele2 en Tele2 Finance. Bekijk hier een blanco voorbeeld van het informatiedocument en de dienstenwijzer voor een aankoop via de Tele2 website of via onze telefonische klantenservice.

Hoe ziet de model kredietovereenkomst eruit?

Bekijk hier de model kredietovereenkomst.

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...

MijnTele2 app
Vraag het de chatbot

Heb je een vraag? Stel deze dan aan onze superslimme, zelflerende chat-robot. Dit is jouw virtuele redder in nood.
Heb je de app nog niet? Download hem dan meteen!