Inflatiecorrectie mobiele abonnementen| Tele2 klantenservice

Klantenservice Mobiel

Inflatiecorrectie op je mobiele abonnement


In 2020 voert Tele2 een inflatiecorrectie door op de vaste kosten van je mobiele abonnement. Dit geldt voor je Bel/SMS-bundel en databundel. De inflatiecorrectie wordt jaarlijks bepaald door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en is voor dit jaar vastgesteld op 2,6%. De correctie gaat in op 1 juli 2020. Op de factuur die je in augustus ontvangt, zie je de correctie voor het eerst.
Inflatiecorrectie toegepast

De inflatiecorrectie geldt voor alle consumentenabonnementen en contractverlengingen, met uitzondering van abonnementen die na 7 januari 2020 zijn besteld of verlengd. De inflatiecorrectie geldt voor de volgende bundels:

  • Bel/SMS-bundel
  • Databundel

De prijzen van andere (losse) bundels en de tarieven voor verbruik buiten de bundel worden niet verhoogd.

Veelgestelde vragen:
Mag ik nu opzeggen?

Je kunt je abonnement niet kosteloos opzeggen naar aanleiding van deze wijziging. In de Algemene Voorwaarden die bij je contract horen, staat deze inflatiecorrectie namelijk ook vermeld.

Hoe berekent Tele2 de inflatiecorrectie?

Tele2 volgt de door het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) berekende inflatie (consumentenprijsindex). Het (CBS) berekent elke maand de hoogte van de inflatie op consumentenproducten en -diensten. Ze meten de procentuele verandering van de Consumenten Prijs Index (CPI) ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. Onze aanpassing wordt gebaseerd op de stijging van het Consumenten-prijsindexcijfer van het CBS over het voorafgaande kalenderjaar. Dit inflatiepercentage was 2,6% in 2019. Lees hierover meer op de website van het CBS.

Hoe hebben jullie mij geïnformeerd over de inflatiecorrectie?

We hebben klanten geïnformeerd via een regel op de factuur van augustus. Op deze factuur zie je ook de correctie voor het eerst.

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...

MijnTele2 app
Vraag het de chatbot

Heb je een vraag? Stel deze dan aan onze superslimme, zelflerende chat-robot. Dit is jouw virtuele redder in nood.
Heb je de app nog niet? Download hem dan meteen!