Klantenservice Mobiel

Bellen over 4G en wifi


Op deze pagina vind je informatie over mobiel bellen via 4G of wifi. Hier lees je alles over de voordelen van deze service, op welke telefoons dit beschikbaar is en hoe je het kunt instellen.
Voordelen van 4G-bellen en wifi bellen
HD-audio kwaliteit
Beter bereik binnen en buiten
Sneller verbonden
Geen extra kosten

Ben jij altijd op zoek naar de beste kwaliteit voor de laagste prijs? Met bellen over 4G en wifi zorg je ervoor dat je zonder extra kosten je bereik versterkt, de kwaliteit van je audio verbetert en je sneller verbindt. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar alles wat je hoeft te doen is een aantal instellingen te veranderen.

Wat is bellen over 4G?

4G-bellen, je raadt het al, is de techniek die het mogelijk maakt om te bellen via het 4G-netwerk. Je komt het ook wel tegen onder de naam VoLTE, wat weer staat voor Voice over LTE. Mobiel bellen dus, maar dan via ons razendsnelle 4G-netwerk. Welkom in de toekomst.

Omdat VoLTE gebruikmaakt van het 4G-netwerk van Tele2 merk je direct een verbeterde geluidskwaliteit en duurt het in plaats van de gebruikelijke 4 tot 10 seconden, maar 1 of 2 seconden voordat de telefoon over gaat.

Wat is wifi bellen?

Met wifi bellen maak je gebruik van de wifi verbinding om te bellen. Normaal gesproken gaat dit via het 3G- of 4G-netwerk. Super handig wanneer je bijvoorbeeld binnenshuis geen mobiel netwerk van Tele2 beschikbaar is. Dit komt voor in bijvoorbeeld goed geïsoleerde huizen. Wifi bellen zorgt dan voor betere bereikbaarheid en een stabielere verbinding. De minuten die je belt, gaan gewoon uit je belbundel en het kost niks extra’s.

Je hoeft hiervoor geen vast internet van Tele2 te hebben. Wifi bellen kan ook via het vaste netwerk van een andere aanbieder.

Hoe schakel ik wifi bellen in?

Schakel eerst 4G in voor gesprekken en data. Nadat je dit gedaan hebt, kun je wifi bellen aanzetten. Op dit moment is deze functie beschikbaar voor Apple en Samsung telefoons. In de komende tijd zullen andere merken volgen. Kies hieronder voor welke telefoon je wifi bellen wilt instellen.

Veelgestelde vragen:
Wat heb ik nodig om te kunnen bellen via 4G?

Om via VoLTE en dus via ons 4G-netwerk te bellen, heb je het volgende nodig:

  • Een geschikte telefoon die 4G bellen (VoLTE) ondersteunt, met de laatste software
  • Een toestel dat geschikt is voor de Nederlandse markt. Als je je mobiel in het buitenland hebt gekocht, dan werkt deze waarschijnlijk niet
  • Een 4G-simkaart
  • 4G-dekking
Kan ik blijven bellen, ook als ik even geen 4G-bereik heb?

Jazeker. Wanneer je even geen 4G-bereik hebt val je automatisch terug op het 3G-netwerk, zonder dat je hier iets van merkt.

Wanneer kan ik 4G bellen?

Wanneer je een mobiele telefoon hebt dat geschikt is voor 4G bellen (VoLTE), hoef je er alleen voor te zorgen dat je de laatste software op je telefoon hebt en dat je deze een keer uit en weer aan zet. Daarna is het mogelijk om via 4G over het netwerk van Tele2 te bellen.

Gebruik je bij 4G bellen je belminuten of je MB's?

Als je belt via 4G gaat dit net zoals bij het normale bellen gewoon van je belminuten af. Je hebt dus geen grotere internetbundel nodig om 4G bellen te gebruiken.

Wat is het verschil tussen 4G bellen en wifi bellen?

4G bellen (of VoLTE) is mobiel bellen, maar dan via 4G. Dit zorgt voor beter bereik, een snellere verbinding, en optimale geluidskwaliteit van je gesprekken. Maar soms is er binnenshuis geen goed bereik, bijvoorbeeld omdat huizen en kantoren goed geïsoleerd zijn. Ook daar hebben we iets voor: wifi bellen. Wifi bellen houdt in dat je gebruik maakt van een wifi-netwerk om verbinding te maken, in plaats van een 4G-netwerk.

Vanaf wanneer kan ik gebruik maken van wifi bellen?

In de komende periode maken telefoonfabrikanten software beschikbaar die wifi bellen mogelijk maakt. Jij hoeft er alleen voor te zorgen dat je altijd de laatste software met de juiste netwerkinstellingen op je telefoon hebt staan. Toestelhulp helpt je stap voor stap om een software-update te doen.

Kan ik met elke wifi-verbinding bellen via wifi?

Wifi bellen werkt in principe op ieder wifi-netwerk in Nederland en stelt geen hoge eisen aan de snelheid van je wifi-verbinding. Wel is het belangrijk dat het signaal sterk genoeg is om met wifi verbonden te blijven. Het beste is om het thuis of op kantoor gewoon even uit te proberen.

Wat zijn de kosten voor wifi bellen?

Voor bellen via wifi betaal je net als 4G bellen niets extra’s. Een telefoongesprek wordt zoals je gewend bent op dezelfde manier uit je belbundel afgerekend als een regulier mobiel gesprek. We brengen uiteraard geen dataverbruik in rekening. Ook de kosten voor het bellen naar het buitenland wijzigen niet door het gebruik van bellen via wifi. Het blijft een ‘normaal’ telefoongesprek dat via een kleine omweg via het netwerk van Tele2 wordt afgehandeld.

Kan ik ook wifi bellen in het buitenland?

Net als bellen over 4G wordt bellen over wifi-netwerken vanuit het buitenland nog niet ondersteund. Het is dus nog niet mogelijk om in het buitenland gebruik te maken van wifi bellen. Je gesprek zal automatisch via 2G of 3G verlopen.

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...

MijnTele2 app
Vraag het de chatbot

Heb je een vraag? Stel deze dan aan onze superslimme, zelflerende chat-robot. Dit is jouw virtuele redder in nood.
Heb je de app nog niet? Download hem dan meteen!