Klantenservice Klachten

Klachten


We vinden het vervelend als je ontevreden bent over een product of proces van ons. Op Tele2.nl/klantenservice informeren we je uitgebreid over onze producten en diensten. Hieronder vind je meer informatie die je kan helpen bij een vraag, probleem of klacht.
Vragen of klachten:
Heb je een vraag of klacht over je factuur?

Bekijk onze factuur uitleg pagina’s voor je mobiele abonnement.

Bekijk onze factuur uitleg pagina voor je thuis abonnement.

Heb je een vraag of klacht over netwerk en bereik?

Als je problemen ervaart met het netwerk of hebt slecht bereik kan dit komen door:

  • De verkeerde instellingen in je telefoon. Raadpleeg daarom Toestelhulp om je hierbij te helpen
  • Bijvoorbeeld goede isolatie van huizen en kantoren. Je kunt binnenshuis ook gebruik maken van wifi bellen 

Je hebt recht op een vergoeding als je door een storing in het netwerk langer dan 12 uur geen gebruik hebt kunnen maken van jouw diensten. Dit geldt alleen voor storingen in het gebied waar je woont.

Na iedere 24 uur dat de storing speelt, krijg je een vergoeding. We maken hierbij onderscheid tussen:
– Je vaste maandelijkse kosten
– Dienst waarbij je geen vaste maandelijkse kosten voor betaalt.

Je ontvangt minimaal € 1,- als vergoeding.

Bekijk voor alle details artikel 12.3 van onze Algemene Voorwaarden voor Multimedia diensten en bij mobiele telefonie naar artikel 4.8.4 van de Algemene Voorwaarden voor Mobiele Diensten.

Heb je een vraag of klacht over de status van je bestelling?

Kijk hier voor meer informatie over de bestelling en levering van je mobiele abonnement, Sim Only of verlenging.

Kijk hier voor meer informatie over de bestelling van je thuis abonnement (Internet, Bellen/TV).

Heb je een vraag of klacht over automatische incasso's of incassobureau?

We doen er natuurlijk alles aan om ervoor te zorgen dat de betaling goed verloopt. Toch komt het weleens voor dat het misgaat. Hieronder staan de vervolgstappen als de incasso mislukt is.

Na 1 dag
Mocht de incasso mislukt zijn of heb je het bedrag gestorneerd? Dan ontvang je de volgende dag een sms met een iDEAL-link zodat je het bedrag gemakkelijk kunt overmaken.

Een week later
Maak je geen gebruik van de link uit de sms dan ontvang je een week later een brief met de aankondiging dat de diensten worden afgesloten als de betaling niet wordt voldaan. Je kunt je betaling nu handmatig overmaken.

Na 21 dagen
Na 21 dagen worden de diensten afgesloten. Je kunt dan niet meer bellen sms’en of data gebruiken. Als je alle openstaande rekeningen betaalt, word je zo snel mogelijk weer aangesloten. Er wordt € 28,- aan heraansluitkosten in rekening gebracht op je eerstvolgende factuur.

Na 28 dagen
Wanneer je na 28 dagen nog steeds niet je factuur betaald hebt, wordt het dossier overgedragen aan het incassobureau. Vanaf dit moment is het niet meer in handen van Tele2. Je kunt contact opnemen met het incassobureau voor verdere vragen over de afhandeling.

Heb je hulp nodig bij instellen & installeren van je product?

Bekijk onze online instructies voor het installeren van je internet en wifi verbinding.

Onze Toestelhulp helpt je bij het installeren van je telefoon.

Chat met ons

Stel je vraag hieronder hieronder aan onze virtuele assistent. De virtuele assistent geeft antwoord op de meeste vragen. Kom je er toch niet uit? Dan kan je via de chat worden doorverbonden met één van onze medewerkers (live chat). Een live chat is mogelijk van maandag tot en met vrijdag 08.00-22.00 uur. En op zaterdag, zondag en officiële feestdagen van 10.00-18.00 uur.

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...
Persoonlijk contact

Hebben de virtuele assistent en de informatieblokken hierboven niet tot een oplossing geleid? Dat is natuurlijk erg vervelend. We zouden graag rechtstreeks met je in contact willen komen, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken. Bekijk hier hoe je gemakkelijk met ons in contact komt.

Klachtenformulier

We vinden het jammer als bovenstaande informatie je geen uitkomst heeft geboden. Maak je klacht kenbaar via onderstaand klachtenformulier. Als je het klachtenformulier invult, ontvang je binnen 30 dagen een reactie van ons. We doen ons best je zo goed mogelijk verder te helpen.

Klachtenformulier
Klachtenprocedure en Geschillencommissie/KIFID

Meld je klacht altijd zo snel mogelijk bij ons. Wacht je hier te lang mee? Dan zou je je rechten kunnen verliezen. Wij reageren binnen 30 dagen op jouw klacht. Komen wij er samen niet uit? Dan kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie Telecommunicatiediensten.

Gaat jouw klacht over een gesloten kredietovereenkomst? Dan kun je je klacht daarover melden bij het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (KIFID).

Bekijk artikel 23 van onze Algemene Voorwaarden voor Multimedia diensten en bij mobiele telefonie naar artikel 4.13 en 5.9 van de Algemene Voorwaarden voor Mobiele Diensten. Hier lees je meer over onze klachtenprocedure.

Online Dispute Resolution platform

Als je je abonnement online afsloot en we komen er niet uit met elkaar, dan kun je altijd bij het Online Dispute Resolution platform terecht met je klacht. Dit is door de Europese Unie speciaal opgezet voor consumenten met klachten over online dienstverlening.