prullenbak-zoekgeschiedenis-wissen-Tele2
30 - 03 - 20202 min. leestijd

Zo kun jij zoekgeschiedenis wissen op je smartphone

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Surfen op het internet is net als een wandeling maken door blubberige modder: overal waar je naartoe gaat, laat jij een spoor achter. Zo slaat jouw internetbrowser alle informatie op van de pagina’s die je bezoekt. Hier heb jij misschien weinig van door, maar soms kan het wel eens fijn zijn om de boel even flink op te schonen. Hoe je dit doet? Check hier hoe zoekgeschiedenis wissen op je smartphone werkt.

Waarom is zoekgeschiedenis wissen soms handig?Openhaar-zoekgeschiedenis-wissen-Tele2

Dat je telefoon je zoekgeschiedenis bijhoudt, kan soms best fijn zijn. Heb je een leuk artikel op een website gelezen die je écht wil delen met die ene vriend? Dan blader je even terug in je browsergeschiedenis en vind je zo het linkje terug. #relaxt

Toch kan het ook wel eens voorkomen dat je niet wil dat al je zoekgeschiedenis blijft bestaan. Bijvoorbeeld als jij je telefoon uitleent aan je vrienden of het toestel van een ander gebruikt. Of als je gewoon flink op je privacy gesteld bent. In dat geval kan zoekgeschiedenis wissen heel fijn zijn. En het mooie is: vaak is dit zo gepiept, binnen een paar klikken! Check hieronder hoe je dit zelf kunt doen.

Zoekgeschiedenis wissen op iPhone

Of je nu de iPhone Xs of de nieuwe iPhone 11 hebt: op allebei de toestellen kun jij gewoon je zoekgeschiedenis wissen. Het verschilt per internetbrowser hoe je dit doet. Zo zijn de instellingen van Safari bijvoorbeeld net iets anders dan die van de Google Chrome-app. Hieronder lichten we allebei de versies voor je uit.

Geschiedenis wissen via Safari

Gebruik jij altijd de standaard Apple-app, Safari, voor het internetten? Dan kun jij je zoekgeschiedenis via de volgende stappen deleten:

 1. Open de Safari-app.
 2. Klik op het boek-icoontje.
 3. Klik op het klok-icoontje.
 4. Klik onderin op
 5. Kies vanaf wanneer je jouw geschiedenis wil verwijderen. Wil je alles in één keer verwijderen? Dan klik je op Altijd.
 6. Et voilà! Je browser history is verdwenen.

Geschiedenis wissen via Google

Surf jij altijd op het internet via de Google Chrome-app? Dat kan natuurlijk ook. Om hierop je zoekgeschiedenis te wissen volg je de volgende stappen:

 1. Open de Google Chrome-app.
 2. Klik rechtsonder op de drie stipjes.
 3. Klik op Geschiedenis en daarna op Browsegegevens wissen.
 4. Staat er nog geen blauw vinkje achter Browsegeschiedenis? Klik hier dan op.
 5. Klik dan nog eens op Browsegegevens wissen en daarna op Gereed.
 6. Ook nu is al je geschiedenis foetsie!

Zoekgeschiedenis wissen op Android

Ook op je Android-toestel kun je jouw Google geschiedenis wissen. Dit heb je, net als bij een iPhone, in een mum van tijd geregeld. Hoe? Door de stappen hieronder te volgen.

Geschiedenis wissen via Google

 1. Open de Google Chrome-app.
 2. Klik rechtsboven op de drie stipjes.
 3. Klik op Geschiedenis en daarna op Browsegegevens wissen.
 4. Klik op Browsegeschiedenis. Hier verschijnt nu een wit vinkje achter. Ga naar Periode en selecteer hier over welke tijdspanne jij je geschiedenis wil verwijderen.
 5. Klik daarna op Gegevens wissen en klaar is Kees! Een kind kan de was doen, nietwaar ;-)?

Doe jij wel eens een schoonmaak op je telefoon, zoals je zoekgeschiedenis wissen?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt