Tele2 Blog

Zoek mijn telefoon: waar is ‘ie nou?!

Sleutels? Check. Portemonnee? Check. Telefoon? Hm, spoorloos… Je telefoon kwijt zijn is niet fijn, maar geen reden voor paniek. Hulp is nabij! Zowel iOS als Android hebben een ‘Zoek mijn telefoon’ functie die in no time jouw everything opsnort. Wij laten je zien hoe je deze functie gebruikt.

Een back-up is nooit een slecht ideedetective_zoek_mijn_telefoon_tele2_inline

Jouw telefoon = life. Foto’s van je lievelingsvakantie, appjes van je vlam en reminders in je notities. Je moet er niet aan denken dat je je telefoon kwijtraakt of dat ‘ie wordt gejat. #help. Om ervoor te zorgen dat je never nooit foto’s, video’s of berichten verliest is het sowieso slim om een back-up te maken. Want stél je voor dat de ‘Zoek mijn telefoon’ functie om wat voor reden dan ook niet werkt, dan ben je in ieder geval niet alles kwijt. Heb je een iPhone, gebruik dan iCloud. In ’t bezit van een Samsung- of een andere Android-telefoon? Maak dan een back-up op Google Drive.

Zoek mijn telefoon: iPhone

Oke, we gaan direct actie ondernemen. Want stap 1 bij het opsnorren van je iPhone is checken of de ‘Zoek mijn iPhone’ functie aanstaat. Ga naar ‘Instellingen’, tik op je naam en tik op ‘iCloud’. Scrol naar beneden en klik op ‘Zoek mijn iPhone’. Zet deze functie aan, net als de functie ‘Stuur laatste locatie’. All set? Dan gaan we nu vertellen hoe je je iPhone terugvindt.

 1. Oh no, je nieuwe iPhone Xr is foetsie en ’t zweet breekt je uit.
 2. Log in bij iCloud en selecteer het apparaat dat je wilt zoeken (wanneer je meerdere iOS-apparaten hebt).
 3. Zie je een groene stip? Dan is je iPhone online en zie je de tijd waarop deze voor het laatst gelokaliseerd is. Is de stip grijs? Dan staat je iPhone uit of is ‘ie niet verbonden met een netwerk. Je ziet dan wel de tijd waarop ‘ie voor het laatst online was.
 4. Bekijk de locatie op de kaart, zoom in of zoom uit en ontdek waar je iPhone zich bevindt.

Zoek mijn telefoon: Android-telefoon

Is jouw Android-telefoon, zoals de Samsung S9, met de noorderzon vertrokken? Gebruik dan de functie ‘Vind mijn apparaat’. Check nu meteen even of je een Google-account hebt en of je zowel je ‘locatie’ als ‘Vind mijn apparaat’ hebt ingeschakeld. Tik op de app ‘Instellingen’, tik op ‘Beveiliging en locatie’ en tik op ‘Vind mijn apparaat’ en ‘Locatie’. Schakel beide in. Done? Tijd op de jacht op je telefoon te openen!

 1. Ga naar com/find en log in op je Google-account.
 2. Selecteer je kwijtgeraakte telefoon (alleen nodig wanneer je meerdere Android-apparaten hebt).
 3. Op de kaart zie je waar je telefoon ongeveer uithangt. Wanneer je telefoon uitstaat zie je op de kaart wat de laatst bekende locatie was.
 4. Kies wat je wilt doen:
  1. Geluid afspelen: je telefoon gaat in VOL volume aan zodat je ‘m hopelijk hoort. Ergens tussen de bank, bijvoorbeeld.
  2. Vergrendelen: als je vermoedt dat je tellie is gejat of ergens ligt waar anderen hem kunnen grijpen, kun je je telefoon vergrendelen.
  3. Wissen: 100% zeker dat ‘ie is gestolen of dat je telefoon ergens ligt waar je hem nooit meer terugvindt? Kies dan voor Wissen.

 

Wanneer heb jij de hulp van ‘Zoek mijn telefoon’ wel eens moeten inschakelen?

Reacties