Sleutels? Check. Portemonnee? Check. Telefoon? Hm, spoorloos… Je telefoon kwijt zijn is niet fijn, maar geen reden voor paniek. Hulp is nabij! Zowel iOS als Android hebben een ‘Zoek mijn telefoon’ functie die in no time jouw everything opsnort. Wij laten je zien hoe je deze functie gebruikt
Jouw telefoon = life. Foto’s van je lievelingsvakantie, appjes van je vlam en reminders in je notities. Je moet er niet aan denken dat je je telefoon kwijtraakt of dat ‘ie wordt gejat. #help. Om ervoor te zorgen dat je never nooit foto’s, video’s of berichten verliest is het sowieso slim om een back-up te maken. Want stél je voor dat de ‘Zoek mijn telefoon’ functie om wat voor reden dan ook niet werkt, dan ben je in ieder geval niet alles kwijt. Heb je een iPhone, gebruik dan iCloud. In ’t bezit van een Samsung- of een andere Android-telefoon? Maak dan een back-up op Google Drive.
Stap één voor het opsnorren van je iPhone is checken of de ‘Zoek mijn iPhone’-functie aanstaat. Het is belangrijk dat je dit vooraf ingesteld hebt. Ga naar Instellingen, tik op je naam en tik op Zoek mijn iPhone. Zet deze functie aan, net als de functie Stuur laatste locatie. All set? Dan gaan we nu vertellen hoe je je iPhone terugvindt.
Het overkomt ons allemaal wel eens: de hele dag heb je die Samsung Galaxy S20 in je hand om te appen, gamen of Instagrammen. Tot je iets anders gaat doen en ineens beseft dat ‘ie foetsie is. Help, waar is mijn telefoon? Gelukkig hebben ook Android-toestellen een ‘Vind mijn apparaat’-functie. Check nu meteen of je een Google-account hebt en of je zowel je locatie als Vind mijn apparaat hebt ingeschakeld. Tik op de app Instellingen, tik op Beveiliging en locatie en tik op Vind mijn apparaat en Locatie. Schakel beide in. Done? Tijd op de jacht op je telefoon te openen!
Wanneer heb jij de hulp van ‘Zoek mijn telefoon’ wel eens moeten inschakelen?