sensor_zoek_mijn_telefoon_tele2_main
22 - 05 - 20202 min. leestijd

Zoek mijn telefoon: waar is ‘ie nou?!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Sleutels? Check. Portemonnee? Check. Telefoon? Hm, spoorloos… Je telefoon kwijt zijn is niet fijn, maar geen reden voor paniek. Hulp is nabij! Zowel iOS als Android hebben een ‘Zoek mijn telefoon’ functie die in no time jouw everything opsnort. Wij laten je zien hoe je deze functie gebruikt

Een back-up is nooit een slecht ideedetective_zoek_mijn_telefoon_tele2_inline

Jouw telefoon = life. Foto’s van je lievelingsvakantie, appjes van je vlam en reminders in je notities. Je moet er niet aan denken dat je je telefoon kwijtraakt of dat ‘ie wordt gejat. #help. Om ervoor te zorgen dat je never nooit foto’s, video’s of berichten verliest is het sowieso slim om een back-up te maken. Want stél je voor dat de ‘Zoek mijn telefoon’ functie om wat voor reden dan ook niet werkt, dan ben je in ieder geval niet alles kwijt. Heb je een iPhone, gebruik dan iCloud. In ’t bezit van een Samsung- of een andere Android-telefoon? Maak dan een back-up op Google Drive.

Zoek mijn telefoon: iPhone

Stap één voor het opsnorren van je iPhone is checken of de ‘Zoek mijn iPhone’-functie aanstaat. Het is belangrijk dat je dit vooraf ingesteld hebt. Ga naar Instellingen, tik op je naam en tik op Zoek mijn iPhone. Zet deze functie aan, net als de functie Stuur laatste locatie. All set? Dan gaan we nu vertellen hoe je je iPhone terugvindt.

 1. Oh no, je nieuwe iPhone 11 is foetsie en ’t zweet breekt je uit.
 2. Log in bij iCloud en selecteer het apparaat dat je wilt zoeken (wanneer je meerdere iOS-apparaten hebt).
 3. Zie je een groene stip? Dan is je iPhone online en zie je de tijd waarop deze voor het laatst gelokaliseerd is. Is de stip grijs? Dan staat je iPhone uit of is ‘ie niet verbonden met een netwerk. Je ziet dan wel de tijd waarop ‘ie voor het laatst online was.
 4. Bekijk de locatie op de kaart, zoom in of zoom uit en ontdek waar je iPhone zich bevindt.

Zoek mijn telefoon: Android-telefoon

Het overkomt ons allemaal wel eens: de hele dag heb je die Samsung Galaxy S20 in je hand om te appen, gamen of Instagrammen. Tot je iets anders gaat doen en ineens beseft dat ‘ie foetsie is. Help, waar is mijn telefoon? Gelukkig hebben ook Android-toestellen een ‘Vind mijn apparaat’-functie om ze te traceren. Check nu meteen of je een Google-account hebt en of je zowel je locatie als Vind mijn apparaat hebt ingeschakeld. Tik op de app Instellingen, tik op Beveiliging en locatie en tik op Vind mijn apparaat en Locatie. Schakel beide in. Done? Tijd op de jacht op je telefoon te openen!

Vind mijn Samsung

 1. Ga naar com/find en log in op je Google-account.
 2. Selecteer je kwijtgeraakte telefoon (alleen nodig wanneer je meerdere Android-apparaten hebt).
 3. Op de kaart zie je waar je telefoon ongeveer uithangt. Van een uitgeschakelde telefoon zie je op de kaart wat de laatst bekende locatie was.
 4. Kies wat je wilt doen:
  1. Geluid afspelen: je telefoon gaat in VOL volume aan zodat je ‘m hopelijk hoort. Ergens tussen de bank, bijvoorbeeld.
  2. Vergrendelen: als je vermoedt dat je tellie is gejat of ergens ligt waar anderen hem kunnen grijpen, kun je je telefoon vergrendelen.
  3. Wissen: 100% zeker dat ‘ie is gestolen of dat je telefoon ergens ligt waar je hem nooit meer terugvindt? Kies dan voor Wissen.

Wanneer heb jij de hulp van ‘Zoek mijn telefoon’ wel eens moeten inschakelen? Of geef jij je telefoon weleens een bel om ‘m op die manier weer te vinden?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt