zoek mijn iphone uitzetten hoe
22 - 02 - 20222 min. leestijd

‘Zoek mijn iPhone’ uitzetten? Zo fix je dat!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je ‘Zoek mijn iPhone’ uitzetten? Dat kan makkelijk voor je Apple telefoon, maar ook voor je iPad en AirPods. Handig als je je telefoon gaat verkopen. Of als je niet wil dat op andere apparaten de locatie van je telefoon te zien is. Lees hier hoe je de ‘Zoek mijn’ functie uitzet en wat de voor- en nadelen zijn van het uitzetten.

Wat is Zoek mijn iPhone?

‘Zoek mijn iPhone’ is een functie om op een ander apparaat de locatie van je iPhone te zien. Het heette ook wel ‘Find my iPhone’, maar heet nu ‘Zoek mijn’. Dit komt omdat je met de functie ook de locatie van andere Apple apparaten kunt zien die zijn gekoppeld aan je Apple account. Zoals je AirPods, Macbook en iPad.

Hoe kan ik ‘Zoek mijn iPhone’ uitzetten?

Wil je ‘Zoek mijn iPhone’ uitzetten? Dat kan. Permanent én tijdelijk, want je kunt het op elk moment weer aanzetten. Wij laten je zien hoe je dit precies doet. Op je telefoon, zoals de iPhone 13 of iPhone 13 Pro Max, of via iCloud.

zoek mijn iphone uitzetten

Via je iPhone ‘Zoek mijn iPhone’ uitzetten:

 • Open de ‘Instellingen’ app.
 • Tik op je naam.
 • Ga naar ‘Zoek mijn’.
 • Tik op ‘Zoek mijn iPhone’ en schakel ’m vervolgens uit.
 • Voer het wachtwoord van je Apple ID in. 
 • Tik op ‘Schakel uit’. 

Dit is mogelijk op de volgende iPhone telefoons:

Via iCloud ‘Zoek mijn iPhone’ uitzetten

Je kunt ook ‘Zoek mijn iPhone’ uitzetten via iCloud. Dat gaat op deze manier:

 • Schakel je Apple apparaat uit, zoals je iPhone of iPad. Heb je AirPods? Doe die dan terug in de case. Je apparaat moet namelijk offline zijn om ’m te kunnen verwijderen uit de lijst met apparaten.
 • Ga naar iCloud.com.
 • Tik op ‘Alle apparaten’ in ‘Zoek mijn iPhone’.
 • Selecteer het apparaat dat je wilt verwijderen uit de lijst.

Let op: als ‘Alle apparaten’ niet wordt weergegeven, heb je al een apparaat geselecteerd. Tik op de naam van je huidige apparaat om de lijst ‘Apparaten’ weer te geven en selecteer een nieuw apparaat.

 • Tik als laatst op ‘Verwijder uit account’. Nu heb je het apparaat verwijderd uit ‘Zoek mijn’.

Je kunt het bovenstaande ook op een andere manier oplossen. Bijvoorbeeld door iCloud volledig uit te schakelen op het apparaat dat je wilt verwijderen. Alle iCloud-functies zijn dan niet meer te gebruiken.

Slim om tóch aan te laten staan?

Neem je afscheid van je Apple apparaat? Dan is het slim om ‘Zoek mijn iPhone’ uit te zetten voor dat apparaat. Blijft de iPhone, iPad of een ander Apple device van jou? Dan kan het ook minder handig zijn.

Dat zit zo: stel dat je je telefoon kwijtraakt, dan is de locatie van je telefoon niet meer op afstand te zien. Je weet dan niet meer waar je hem hebt laten liggen. Ook kun je hem niet meer op afstand blokkeren of wissen. Last but not least: het is ook niet meer mogelijk om op afstand een berichtje te typen dat op je telefoon getoond wordt, zodat een eerlijke vinder hem kan terugbrengen.

Neem je het risico?

Zo zie je maar weer: slim om twee keer na te denken voordat je ‘Zoek mijn iPhone’ uitzet. Als je ’m kwijt bent, is de kans groter dat het voorgoed is. Benieuwd wat je nog meer kunt doen om je telefoon weer te vinden als je ’m kwijt bent? Lees dan dit artikel over ‘Zoek mijn telefoon’.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt