tips-zelf-fietsroute-maken-Google-Maps-Tele2Blog
26 - 07 - 20213 min. leestijd

Zo kun je zelf een fietsroute maken via Google Maps

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je haren wapperen in de wind, de zon schijnt op je gezicht en je neus prikkelt van de frisse geuren. Wat kan fietsen toch heerlijk zijn! Vooral als je af en toe van je standaard route afwijkt en iets nieuws uitprobeert. Wat dacht je van een rondje door de weilanden? Of eentje door de smalle paden in de stad? Met de juiste fiets-app verdwaal je nooit en ontdek je de leukste wegen. Zelf een fietsroute maken via Google Maps, doe je zo! 

Zelf een fietsroute maken via Google Maps

Het is een van de ideale routeplanner-apps: Google Maps. Hiermee krijg je niet alleen een routebeschrijving naar je tante aan de andere kant van Nederland. Of die road trip met je vrienden. Ook stippel je er heel makkelijk de leukste fietsroutes mee uit. Door de bossen, de weilanden, langs de kust: waar je ook wilt. Google Maps kent alle wegen van Nederland en het buitenland. Ideaal, want hierdoor raak je tijdens je fietstocht nooit de weg kwijt. Ook niet op vakantie. Je trapt gewoon zorgeloos van A naar B. Je kunt zelfs een fietsroute maken en samenstellen zonder knooppunten, zodat je extra fijn kunt fietsen.

In 3 stappen zelf een fietsroute maken via Google Maps

Banden opgepompt? Check! Fietskleding aan? Dubbelcheck! Nu hoef je alleen nog een mooie route te plannen via Google Maps. Ontdek hier hoe je dat doet.

Stap 1: open Google Maps op je computer

Natuurlijk stap je niet met je laptop op de fiets. Toch is de beste manier om je route uit te stippelen via de website van Google Maps. Je kunt hier nog beter alle wegen en kleine zijweggetjes zien. Zo vind je misschien wel een route die je nog niet kende. Extra fijn: na het plannen van je tocht, kun je deze planning gewoon openen op je smartphone. Als je tenminste ingelogd bent op je eigen Google-account. Dit is dus de eerste stap die je uitvoert. Inloggen maarrr.

Stap 2: stippel een fietsroute uit 

Ben je ingelogd? Dan is het tijd om je route aan te maken. Je doet dit door linksboven op de drie streepjes te klikken en naar Mijn plaatsen te gaan. Hier selecteer je vervolgens Kaarten en maak je een nieuwe aan. Er opent een map van de wereld. 

Hierop begin je met het uitstippelen van je fietsroute. Eerst klik je onder de zoekbalk op Een lijn tekenen en dan op Fietsroute toevoegen. Zo weet Google dat je met de fiets op pad wilt en vermijdt het bijvoorbeeld de snelwegen. Wel zo handig! Nu je een nieuwe route aan hebt gemaakt, bepaal je je start- en aankomstpunt. Vanaf waar wil je vertrekken? En waar wil je naartoe? Door deze punten op de kaart te bepalen, kan Google automatisch een goede en snelle route voor je uitwerken. Je doet dit gewoon door een lijn te trekken, of door de locatie in te typen.

Wil je een andere route dan dat Google voorstelt? Bijvoorbeeld met meer tussenstops? Dan kun je ook extra bestemmingen aan je fietsplanning toevoegen. Dit doe je door de extra locaties in je route in te tekenen. In plaats van dat je dan van het beginpunt naar het eindpunt gaat, kom je eerst bijvoorbeeld nog langs dat leuke uitkijkpunt. Of dat leuke cafétje voor een verfrissende ice tea. 😉

app-zelf-fietsroute-maken-Google-Maps-Tele2Blog

Stap 3: gebruik je fietsroute op je telefoon

Ben je helemaal tevreden met je zelfgemaakte fietsroute? Dan is het tijd om ‘m een naam te geven en op te slaan. Op deze manier kun je de kaart dan ook op je telefoon gebruiken. Het fijne aan Google is dat ie je route automatisch opslaat. Heb je de Google Maps-app op je telefoon? Dan hoef je alleen in het menu naar Opgeslagen en Kaarten te gaan … et voilà! Daar staat je route voor je klaar. Zo kun je tijdens het fietsen altijd even een stop maken om op de kaart te kijken waar je ook alweer naartoe moet.

Heb je Google Maps nog niet op je telefoon? Je downloadt de app gratis!

App image
Google Maps: Navigatie en OV
Rating starRating starRating starRating starRating star

Realtime GPS-navigatie, verkeer, OV en informatie over miljoenen plaatsen

Andere handige fiets apps 

Ben je op zoek naar nog meer handige fietsnavigatie-apps? Hebben we voor je! Zo zijn er fiets apps als Komoot waar je de meest gedetailleerde routes mee vastlegt. Of Strava die je alle inzicht geeft over de afstanden, het tempo en de verbande calorieën tijdens je tocht. Ook zijn er nog een heleboel knooppunten apps. Ideaal voor fietsers én wandelaars. 

Have fun! 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt