youtube-shorts-Tele2
09 - 11 - 20202 min. leestijd

Zo maak je toffe video’s op YouTube Shorts

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hey jij daar, creatieveling! Is je camera je beste vriend? Maak jij het liefst heel de dag video’s? En deel je deze ook nog eens graag met je friends? Goed nieuws: YouTube heeft iets leuks voor je. Maak kennis met dé nieuwe functie voor creators: YouTube Shorts. Wij leggen je uit hoe het werkt.

Wat is YouTube Shorts?

Ontzettend leuk! Via deze nieuwe functie in de YouTube-app kun je namelijk toffe, snappy video’s delen. Je kunt Shorts zien als korte video’s van 60 seconden waarin je he-le-maal jezelf kunt zijn. Een vette dans uitvoeren? Of je zangtalenten laten zien? Met YouTube Shorts ben jij de creator en kun je al je creativiteit aan de wereld tonen. Het leukste aan Shorts is dat je ook effecten aan je video kunt toevoegen. Je kunt dus helemaal losgaan met het editen en samenstellen van je video. Ga jij viral straks? #omdathetkan

voorbeeld-youtube-shorts-Tele2

YouTube Shorts: zo maak je er zelf een

Om van YouTube Shorts gebruik te maken, open je de YouTube-app. Hierin kun je dan aan de slag met het creëren van je eerste video. Je kunt via de camera van je smartphone een video opnemen, maar ook in de creatieve videotool van YouTube zelf. Maak je gebruik van de laatste optie, dan kun je alleen video’s van maximaal 15 seconden opnemen. Upload je er zelf een, dan kan dit tot 60 seconden.

Nadat je eerste Shorts klaar is, kun je deze bewerken. Zo kun je eventueel muziek laten afspelen vanuit de YouTube Library, effecten toevoegen en video’s versnellen of vertragen. Ook kun je meerdere clips over elkaar heen laten afspelen. Sick!

Is Shorts beschikbaar in Nederland?

Of YouTube Shorts al in Nederland beschikbaar is? Op het moment van schrijven nog niet. Er is wel al een bètaversie in omloop, maar die is helaas nog niet bruikbaar in ons land. India is namelijk het eerste land waar deze nieuwe feature uitgerold is. Wij kunnen in ieder geval al niet wachten en zijn heel benieuwd wanneer YouTube deze functie ook in de rest van de wereld lanceert.

YouTube Shorts vs TikTok en Instagram Reels

Komt het concept van YouTube Shorts je bekend voor? Dat kan kloppen. Je kunt deze nieuwe feature binnen YouTube namelijk het beste vergelijken met TikTok en Instagram Reels. Ook op deze platformen kun je korte, leuke video’s opnemen, deze editen en vervolgens delen met je volgers en de rest van de wereld. Nieuw is het idee achter YouTube Shorts dus niet, maar … als koploper op het gebied van video kan het natuurlijk écht niet achterblijven ;-).

Op zoek naar nog meer leuks op YouTube? Check dan deze YouTube VR-video’s en waan je in een nieuwe wereld. Of test je sportieve skills met deze chille home workout kanalen.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt