YouTube Music App Tele2
18 - 06 - 20182 min. leestijd

Ontdek jij straks met de YouTube Music App je nieuwe favo hit?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Spotify, Apple Music en Deezer kunnen hun borst natmaken: óók YouTube komt namelijk met zijn eigen muziekdienst. YouTube Music App, aangenaam! Een opvolger én upgrade ten opzichte van Google Play Music. En omdat wij bij elke foute hit, guilty pleasure en fijne remix direct met de voetjes van de vloer gaan, zochten we natuurlijk meteen alles uit over de nieuwe muziekdienst!

Wat is de YouTube Music App?

YouTube Music App is een muziekdienst. Het is niet een functie binnen YouTube zelf. Dat blijft zoals het is: het ideale kanaal om vlogs te kijken, clips te zien of om te gieren om failcompilaties! YouTube Music staat daar dus los van: het heeft z’n eigen app (nee, nog niet voor iOS) en de dienst kost 9,99 dollar per maand (de Nederlandse tarieven zijn nog onbekend).

Something good for every mood

Lukt het je soms niet om het juiste nummer te vinden om te luisteren? De kans dat je met de YouTube Music App wél dat ene lekkere nummer ontdekt, is groot. Volgens Google, dat de app ontwikkelde, houdt de dienst ontzettend veel rekening met wie jij bent. En met het vinden van muziek waar jij van houdt.

Google Assistant zal je in de app luistersuggesties doen. En dit kan telkens weer anders zijn. Bijvoorbeeld omdat het tijdstip is veranderd, of omdat je nu op een andere locatie bent. Zit je op zaterdagavond op de fiets? Grote kans dat je dan het betere feestlawaai krijgt voorgesteld. Is het zondagochtend? Waarschijnlijk zoekt de YouTube Music App dan passende muziek voor dat moment voor je uit. Ook op basis van je luistergedrag zullen de luistersuggesties telkens weer anders zijn. Zo blijf je mooie dingen ontdekken!

YouTube Music App: weet ook wat je op YouTube luistert

Even terug naar de grote broer: YouTube. Het is weliswaar een videodienst, maar het is ook de populairste online dienst om muziek mee te luisteren. Grote kans dat jij met je Google-account ook al heel wat jaren hete hits afspeelt op je laptop, smartphone of tablet.

De YouTube Music App maakt daar slim gebruik van. Je kunt namelijk met hetzelfde Google-account deze app gebruiken. Het is dan mogelijk dat de muziekdienst kijkt naar je luistergedrag in het ‘andere’ YouTube. Zo krijg je extra goede suggesties voor afspeellijsten!

YouTube Music App: altijd bepalen wat jij luistert

Genoeg suggesties dus die de app kan doen, maar je zal altijd zelf degene zijn die bepaalt wat ‘ie luistert. Wat dat betreft is de app net als Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer en andere soortgelijke muziek apps. Je kunt dus ook dat ene nummer non-stop luisteren of die top-cd luisteren. En daarmee biedt deze betaalde dienst meer dan bijvoorbeeld Spotify Free waarmee je via shuffle muziek kunt luisteren.

Zouden Spotify en Apple Music er met de YouTube Music App een geduchte concurrent bij hebben? Too soon to tell of denk jij van wel?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt