youtube-kids-Tele2Blog
13 - 01 - 20213 min. leestijd

YouTube Kids: de leukste video’s voor kinderen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Alle parents verzamelen! Is jouw zoon of dochter dol op leuke en leerzame filmpjes? En kijkt hij of zij deze het liefst elk moment van de dag? Meet YouTube Kids! Het ideale platform waar kinderen op een veilige manier naar hun favoriete cartoons en vloggers kunnen kijken. En waar jij als ouder toezicht houdt op welke filmpjes worden bekeken. Nieuwsgierig? Wij vertellen je alles over dit kindvriendelijke videoplatform.

Wat is YouTube Kids?

Dansende varkentjes, vrolijke liedjes, knutselideeën: YouTube Kids staat vol met video’s die speciaal voor kinderen gemaakt zijn. Nee, geen gevloek, geweld of ongewenste beelden dus. Alle filmpjes die op dit platform staan, zijn helemaal kindvriendelijk. Zo kunnen kinderen onder andere genieten van video’s van Juf Roos, Peppa Big, Maya de Bij en nog veel meer.

app-youtube-kids-Tele2Blog

Extra fijn voor ouders: je weet altijd naar welke filmpjes je kind kijkt. Anders dan in de ‘gewone’ YouTube-app heb je in de YouTube Kids-app een ouderlijk toezicht-functie. Hierin kun je bijvoorbeeld de schermtijd instellen, bepaalde content blokkeren en zien naar wat je kind kijkt. Ook kun je goedkeuring geven voor welke video’s je kind bijvoorbeeld mag zien. Zo weet je altijd zeker dat je zoon of dochter alleen dingen ziet die voor zijn of haar ogen bestemd zijn. 😉

Voor alle muziek lovers: er is ook een speciale Spotify Kids!

Hoe werkt YouTube Kids?

YouTube Kids is dus de kindvriendelijke versie van YouTube. Check! Maar hoe zorgt YouTube er dan voor dat de video’s ook echt voor kinderen bedoeld zijn? Dat doen ze op verschillende manieren. Via speciale filters, reviews van mensen en feedback van ouders filteren ze de video’s op kindvriendelijkheid. Natuurlijk, zoals YouTube zelf op hun website beweert, kan het weleens voorkomen dat er toch een ongewenste video doorheen glipt. Maar no worries! YouTube is hier heel scherp op en verbetert haar beveiliging continu. In combinatie met de ouderlijk toezicht-functie moet dat dus helemaal goed komen.

Meer informatie over de online veiligheid van deze app? Je vindt het op de YouTube Kids-website.

De leukste filmpjes op YouTube Kids

Nu ben je vast benieuwd welke video’s er allemaal op YouTube Kids staan. Wij kunnen je alvast verklappen: een he-le-boel! Van unboxingvideo’s tot spelletjes en van cartoons tot muziek- en dansvideo’s: hieronder lichten we een aantal leuke filmpjes uit.

Juf Roos

Schraap je keel maar, het is tijd om te zingen! In de serie Juf Roos leren kinderen verschillende kinderliedjes. Van ‘Het regent, het regent’ tot ‘Zeg ken jij de mosselman’: allemaal komen ze voorbij. Ook leert Juf Roos kinderen getallen te herkennen en dierennamen te onthouden. Zo leert je zoon of dochter dus op een leuke manier meer van de wereld!

Helden van de Stad

Vroem vroem! Het is tijd voor avontuur met de serie Helden van de Stad. Hierin kijken kinderen naar een aantal snelle autootjes die telkens iets spannends beleven in de grote stad. Van een ontsnapte tijger tot een verdwenen schat: de voertuigen staan elke aflevering voor een nieuwe uitdaging. Lukt het ze om elke klus te klaren?

Wetenschappelijke experimenten met NEMO

Ook voor de iets oudere kinderen is er genoeg te vinden op deze YouTube voor kinderen. Zo kunnen ze onder andere zelf wetenschappelijke experimenten uitvoeren met de video’s van NEMO. Doe een challenge met zeepbellen. Of leer hoe je eieren laat drijven. Alle video’s laten stap voor stap zien hoe kinderen zelf een wetenschapper kunnen zijn.

YouTube Kids downloaden op je smartphone

Zelf aan de slag met deze YouTube voor kinderen? Goed nieuws: de app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Daarna is het een kwestie van een profiel aanmaken en selecteren naar welke video’s je kind mag kijken. Wij zeggen alvast … veel kijkplezier!

App image
YouTube Kids
Rating starRating starRating starRating starRating star

Encourage kids to discover the world with a suite of parental controls

Check hier nog meer leuke en leerzame apps voor kinderen.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt