gamen-xbox-app-Tele2
16 - 11 - 20203 min. leestijd

Xbox app: speel jouw favoriete games via je mobiel

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ken je dat? Zit je net in een spannend level van je favo Xbox-game, roept je huisgenoot dat jullie nu écht de deur uit moeten. Hoe moet je die laatste zombies nu killen!? Nou gewoon, door je game mee te nemen. Met de Xbox app speel je ook buitenshuis je lievelingsspel. Altijd en overal, gewoon via je mobiel. Ontdek hier hoe deze handige app werkt.

Hoe werkt de Xbox app?

Heel simpel! Heb je deze app namelijk gedownload op je mobiel? Dan ben je altijd en overal verbonden met je game friends. Je kunt dan zonder dat je Xbox in de buurt is via je telefoon chatten met je vrienden. Laat weten wanneer je weer een potje met hen wilt spelen óf stuur een leuke screenshot van je spel. Ook kun je in de app via Xbox Remote Play je favo game buitenshuis verder spelen. Je streamt dan games vanaf je console rechtstreeks op je telefoonscherm via het internet. Ideaal als je je maatje net aan het inmaken was, maar toch ergens naartoe moet. 😉

xbox-app-Tele2

Xbox app: dit kun je er allemaal mee

Naast gamen en chatten met je vrienden zijn een heleboel andere activiteiten die je in de Xbox app kunt doen. Hieronder lichten we ze van top tot teen voor je uit.

Contact houden met je game friends

We hebben het al even gezegd, maar de Xbox app is ideaal om thuis én onderweg contact te houden met je gamevrienden. Via het toetsenbord van je telefoon kun je snel berichten sturen of een spel opzoeken. Heb je een headset aan je telefoon gekoppeld? Dan kun je ook via spraakchat met elkaar praten. Zo lijkt het net alsof je écht met elkaar speelt.

Toffe gameclips en screenshots delen

Ook kun je via de app direct toffe gameclips of screenshots delen van je spel. Je kunt deze dan sturen naar je vrienden, of delen op je favoriete sociale netwerken. Denk aan: Instagram, Snapchat of WhatsApp. Leuk als je bijvoorbeeld je maatjes jaloers wilt maken met je nieuwe highscore. #omdathetkan

Direct meldingen en uitnodigingen ontvangen

Of jij ooit een party mist? Zeker niet! In de Xbox-app kun je namelijk ook direct al je uitnodigingen beheren. Heeft je beste vriend een party aangemaakt? Dan ontvang je hiervan een melding op je smartphone. In één klik join jij dan het gamefeestje. Nice!  

Onderweg gamen

Verder kun je via de Xbox app dus ook onderweg je favo games spelen. Deze worden dan vanaf je console rechtstreeks op je mobiel geprojecteerd. Je kunt dan je potje gewoon voortzetten, terwijl je bijvoorbeeld in de trein zit of op vakantie bent. Voordat je van deze Xbox Remote Play-functie gebruik kunt maken, heb je wel eerst het een en ander nodig. Wij zetten alle benodigdheden voor je op een rijtje. Daarna is het: gamen maar!

  • De Xbox app
  • Een compatibele telefoon: een iPhone met iOS 10 of hoger. Of een Android-telefoon met een Android-versie van 6.0 of hoger. Ook moeten de toestellen beschikken over een Bluetooth-versie 4.0+
  • Een Xbox Series X|S- of een Xbox One-console
  • Een draadloze Xbox gamecontroller met Bluetooth
  • Een Microsoft-account met Xbox-profiel
  • Een sterke internetverbinding

Op zoek naar nog meer toffe mobiele games? Check dan deze games zonder wifi of het populaire spel Genshin Impact.

Nieuwe Xbox 2020: Xbox Series X

Na lang wachten is ie er dan eindelijk: de gloednieuwe Xbox Series X. Deze nieuwe spelcomputer zit vol met de tofste en beste snufjes. Zo is ie nog sneller, heeft ie een nog hogere resolutie en een krachtigere hardware. Ook met de Xbox Series X kun je straks onderweg spellen spelen. Je hebt dan dezelfde benodigdheden nodig die hierboven staan. Nog een extra leuk feitje van deze spelcomputer: hij kan zelfs duizenden games van vier Xbox-generaties afspelen. Al die games die jij dus nog op de plank hebt liggen? Die speel je ook op deze nieuwste spelcomputer. Chill!

Zelf onderweg spelen? Download de Xbox app

Roept je huisgenoot dus de volgende keer weer dat jullie rap moeten vertrekken? Dan weet jij natuurlijk wat je te doen staat. Je mobiel mee, controller én gaan met die banaan. Oh, en vergeet voor die tijd niet even de Xbox-app te installeren op je telefoon. Je doet het gemakkelijk via de buttons hieronder. Veel speelplezier!

App image
Xbox
Rating starRating starRating starRating starRating star

The Xbox app keeps you connected to the fun with your friends, games, & console.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt