apple wwdc 2022
07 - 06 - 20221 min. leestijd

WWDC 2022: de belangrijkste aankondigingen van Apple

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Apple liefhebber? Dan heb je de Worldwide Developers Conference vast niet gemist. Toch nog even alle belangrijke aankondigingen van WWDC 2022 rustig nalezen? Geen stress! Check het in dit blog.

Wat is WWDC?

WWDC staat voor Woldwide Developers Conference. Dit is de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple. Traditiegetrouw wordt tijdens deze conferentie de nieuwste iOS versie getoond én worden de grootste, nieuwste en vetste producten en ontwikkelingen aangekondigd. Ook dit jaar was het weer raak. Apple lovers: opgelet!

wwdc 2022 apple

De vetste aankondigingen op WWDC 2022

Je had ’m misschien al voelen aankomen, maar er zit weer veel moois in de pijplijn van Apple. Niet alleen komt er een nieuwe versie van iOS aan, maar Apple komt ook met nieuwe coole gadgets. Curious? Lees dan snel verder!

iOS 16 komt eraan!

Ja ja, de nieuwste generatie van iOS is geboren, en ze heet iOS 16! Wat ze voor ons in store heeft? Het besturingssysteem krijgt een nieuw design met icoontjes die verdacht veel lijken op die van macOS. En dat is niet het enige. Ook het toegangsscherm krijgt een nieuwe look and feel die je helemaal naar eigen wens kunt aanpassen. Van andere lettertypes tot de plaatsing van je widges, you decide! Een andere opvallende update is die van de Gezondheidsapp. Deze wordt uitgebreid met nieuwe functies om je slaapritme te tracken en je medicijngebruik bij te houden. Waarschijnlijk komt iOS 16 na de zomer naar je iPhone.

Nieuwe VR-headset

Apple is er al een tijdje mee bezig: de AR/VR-headset! En deze fancy koptelefoon is dichterbij dan je denkt! De headset is voorzien van twee micro-OLED-schermen en vijftien(!) cameramodules. Hij volgt ook nog eens je ogen én ondersteunt verschillende handgebaren. Next level! Wanneer de headset precies te koop is, is nog niet bekend. Only time will tell…

Alles over het nieuwe watchOS 9

Heb je aan Apple Watch? Good news, want dit slimme horloge van Apple krijgt er later dit jaar fris en fruitige functies bij! Denk hierbij aan advanced gezondheidsfuncties, een Medicijnen app, nieuwe en verbeterde work-outs en splinternieuwe wijzerplaten. Whoop whoop!

Wanneer is de nieuwe iOS beschikbaar?

Waarschijnlijk zal iOS 16 na de zomer beschikbaar zijn. Meestal wordt de nieuwste iOS tegelijkertijd gelanceerd met de nieuwste iPhone. Dus nog éééven geduld! Maar dan heb je ook wat.

iPhone 13

Genieten van al het moois wat iOS 16 straks te bieden heeft? Met de iPhone 13 zit je goed!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 13 Groen Apple iPhone 13 Zwart Apple iPhone 13 Blauw Apple iPhone 13 Rood Apple iPhone 13 Roze Apple iPhone 13 Wit
Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt