wk finale 2018 wk voetbal rusland frankrijk kroatie interactieve tv tele2
13 - 07 - 20182 min. leestijd

D-Day in voetballand: WK-finale 2018!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

D-Day in voetballand is near! Zondag is de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië en dat is de ab-so-LU-te ontknoping van een maand topvoetbal op het WK voetbal in Rusland. Ook komt er daarmee een einde aan lachen met Gijpie en Boskamp in VI Oranje Blijft Thuis en Messi de huiskamerhond in Studio Rusland. Kortom, nog één keer ultiem genieten van een heerlijke voetbaldag!

finale wk voetbal 2018 frankrijk kroatie wereldbeker interactieve tv tele2Eerst maar eens ff terugblikken, want wat een gek WK voetbal was het eigenlijk! Wij hebben onze poule alláng uit het raam gegooid: toen de Duitsers, Brazilianen, Argentijnen en Spanjaarden naar huis gingen, was onze voorspelling totaal waardeloos. Schrale troost, we zijn vást niet de enige! En het levert ook een mooie finale op: Frankrijk – Kroatië.

WK-finalist voorstellen: Frankrijk

Les Bleus zijn er weer bij! En dit keer om de klus wél af te maken. Twee jaar geleden stond de ploeg van Didier Deschamps al in de EK-finale, maar die verloor het toen van Portugal. Nu willen Paul Pogba en consorten dat niet nog een keer laten gebeuren. De laatste keer dat Frankrijk een eindronde won is immers alweer achttien jaar geleden, toen ‘wij’ samen met België het EK organiseerden. Aanvoerder van toen? De bondscoach van nu: Deschamps dus! Wordt de cirkel zondag rond?

WK-finalist voorstellen: Kroatië

Nog nóóit was Kroatië zo succesvol op een eindronde, want het kleine land – met maar vier miljoen inwoners – bereikte nog nooit een finale. Superknappe prestatie dus! De mannen van bondscoach Zlatko Dalic bereikten overtuigend de knock-outfase, om vervolgens telkens in de verlenging of na penalty’s de wedstrijden te winnen. Mentaal veerkrachtig team dus! De vorige beste prestatie van Kroatië op een eindronde? Derde op het WK van 1998, toen het in de halve finale werd uitgeschakeld door Frankrijk. Ze hebben dus wat recht te zetten!

WK-finale kijken bij Tele2

De WK-finale is de belangrijkste voetbalwedstrijd van de afgelopen vier jaar. Hij is zondag en de aftrap is om 17.00. Pizzaatje bestellen en kijken maar! Met Interactieve TV van Tele2 kun je de WK-finale natuurlijk live kijken. De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO 1. De commentator is Jeroen Elshoff. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een sluitingsceremonie en na afloop zal er natuurlijk een groot feest worden georganiseerd door de nieuwe wereldkampioen. Wie o wie zal de gelukkige worden?

WK-finale in Virtual Reality kijken? In Engeland kan het al!

Oké, de Engelsen haalden de finale op de valreep niet, maar toch bieden ze iets unieks voor de WK-finale. Engelsen kunnen via de VR 2018 World Cup-app namelijk de WK-finale in Virtual Reality bekijken. Zo lijkt het, volgens de BBC, net alsof je uit je eigen skybox live bij de wedstrijd aanwezig bent. In Nederland is deze functie helaas nog niet beschikbaar. (Misschien iets voor de volgende keer, NOS?) Maar niet getreurd, wij hebben een paar andere mooie voetbal apps die je tijdens de WK-finale bij de hand kunt houden. Goede wedstrijd!

Voorspellen maar: wat wordt de uitslag van de WK-finale?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt