Wintertijd
30 - 10 - 20172 min. leestijd

Wintertijd: sta chill en uitgerust op met deze apps

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ochtend- of avondmens: zodra de klok wordt verzet naar wintertijd heeft iedereen ineens moeite met opstaan. Je tuurt in total darkness als je uit het raam kijkt. En die naderende koude ochtenden helpen ook niet mee. Deze apps maken het een stuk dragelijker.

Wil jij iedere ochtend je wekker uit het raam gooien? Het liefst stampvoetend roepen ‘ik lag nét zo lekker’? Vraag je het universum regelmatig of je ‘nog héél even mag tukken’? En ervaar jij altijd een klein trauma als je gedurende de dag een wekker hoort gaan? Of érger nog: iemand jouw wekker als ringtone heeft? Hulp is nabij! We kunnen niet garanderen dat je iedere ochtend het zonnetje in huis zult zijn, maar chill en uitgerust wakker worden doe je met deze vijf app-toppers.

WintertijdSleepCycle: precies op het juiste moment wakker worden

Met de SleepCycle-app word je niet meer wakker met het idee dat je geen oog hebt dichtgedaan. De app zorgt er namelijk voor dat je niet bruut wordt gestoord in je diepe slaap. Jouw alarm gaat alleen tijdens je lichte slaap, waardoor je de wekker ineens een stuk minder hekelt. Zien hoe je slaapritme is? Dat kan ook met deze app.

De SleepCycle-app is beschikbaar voor Android en iOS.

Wintertijd

Glimmer: een wake-up-light maar dan anders

Zoals je waarschijnlijk wel weet, word je veel fijner wakker als je door natuurlijk licht wordt gewekt. Wil je dat v-r-e-s-e-l-i-j-k-e geluid van je wekker nooit meer horen? Kies voor Glimmer, een app die je wekt door dertig minuten voor je wakker moét worden de lichtsterkte van je scherm toe te laten nemen. Met of zonder vogelgeluidjes: jij kiest. Met een beetje geluk word je toch echt wakker voor het helse kabaal van je wekker begint.

De Glimmer-app is (helaas) alleen beschikbaar voor Android.

WintertijdSworkit: een workout voor een voldaan gevoel

Een sportschoolabonnement? Niet nodig! Gewichten? Die kunnen de deur uit. Voel je goed door ’s ochtends alvast je workout van je to-do lijstje te strepen. Sworkit is een app voor iedereen die te druk is voor een sportsessie: beginners, atleten, jong en oud. Ook ideaal voor niet-ochtendmensen die een uitgebreide workout in de morgen echt niet trekken. Kies uit cardio, yoga of krachtoefeningen. Je hoeft maar vijf minuutjes slaap op te offeren. Dankzij die endorfine kun jij de rest van je dag de hele wereld aan!

De Sworkit-app is beschikbaar voor Android en iOS.

WintertijdTuneIn Radio: wekkerradio 2.0 om wintertijd te trotseren

Mis je die goede, oude tijd dat je nog gewoon een wekkerradio kon zetten, maar mis je dat lelijke gedrocht niet op je nachtkastje? Tover je telefoon om tot je lievelingswekker. De TuneIn Radio-app heeft een ingebouwde wekkerradio. Met je favoriete muziek wordt opstaan een stuk dragelijker.

De TuneIn Radio-app is beschikbaar voor Android en iOS. 

Headspace: voor stressvrije ochtenden, ook in de wintertijd

In tien minuten in een positieve flow komen? Daar helpt Headspace je bij. Een meditatie-app die ervoor zorgt dat je energiek aan de dag begint. Meditatie niets voor jou? Think again! De app praat je er doorheen: je krijgt duidelijke uitleg en de animaties zijn ware eye candy. Zo kom jij eenvoudig, volledig in zen-modus.

De Headspace-app is beschikbaar voor Android en iOS.

Wanneer je in de vroege ochtend gebruik maakt van deze vijf apps durven je collega’s of studiegenoten je vast weer aan te spreken voor 10:00 uur. Hoe dan ook: je staat in ieder geval zelf een stuk gelukkiger en rustiger op. Hartstikke klaar voor een nieuwe dag.

Heb jij een app waar je graag mee wakker wordt?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt