03 - 05 - 20232 min. leestijd

Maak nieuwe vrienden met de Wink app!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Natuurlijk hou je van je besties en favo matties, maarrr misschien heb je wel weer ‘n keer zin in wat nieuwe contacten. Check dan eens de Wink app! Hier kun je met allerlei nieuwe mensen connecten. In Nederland, maar ook in het buitenland. Wie weet bevindt jouw nieuwe BFF zich wel in de buurt van een tropisch strand. Heb je meteen een leuk vakantieadresje in de pocket!

Wat is de Wink app?

Wink is een app die je helpt bij het zoeken van nieuwe vrienden. En nee, dit is niet alleen leuk als je #vriendloos bent. Door te swipen kom je langs allerlei profielen van mensen over de hele wereld. In zo’n profiel staan foto’s, interesses en soms zelfs audioberichten. Beetje Tinder-achtig, maar net anders. Want Wink geeft duidelijk aan, ze zijn geen dating app! 

Zo werkt de Wink app

Als je de Wink app downloadt, maak je eerst zelf een profiel. Voeg een aantal foto’s toe, selecteer welke dingen jij in het dagelijks leven leuk vindt om te doen en kies een gezellig achtergrondje. Nu ben je helemaal ready to start. Op de homepagina van de app komen al je potentiële nieuwe vrienden voorbij. Check wie er dezelfde dingen als jij leuk vindt en hup, swipe naar rechts! Heb je een match? Dan kun je diegene toevoegen op Snapchat en daar verder chatten. 

Verdien edelstenen en unlock nieuwe functies

In de Wink app kun je edelstenen verdienen. Je krijgt deze bijvoorbeeld door de app dagelijks te gebruiken of door Wink te delen met je matties. Deze edelstenen gebruik je vervolgens om nieuwe mensen te adden of om op het pijltje terug te klikken als je iemand per ongeluk naar links hebt geswipet. Ook kun je hiermee een nieuwe achtergrond voor je profiel fixen.

App image
Wink – make new friends
Rating starRating starRating starRating starRating star

Vrienden maken, bellen & chatten

Nadelen van Wink

Wil je Wink eens uitproberen? Nice! Maar, er zitten ook wat nadelen aan deze app. Door het swipen, het delen van je interesses en het toevoegen van foto’s lijkt het supererg op een datingapp. Ondanks dat het toch echt bedacht is voor vriendschappen. Het kan dus zijn dat je mensen tegenkomt die helemaal niet uit zijn op een vriendschap. En je misschien zelfs wel foto’s sturen die je ab-so-luut niet wilt zien. Ugh, meteen blokkeren die types! Wees ook een beetje voorzichtig met het delen van je locatie. You never know. Enneh, geef natuurlijk sowieso nooit té persoonlijke info aan iemand die je helemaal niet kent. Dan komt ‘t helemaal goed 😉 

Wel zin om te daten?

Ben je helemaal niet op zoek naar een nieuwe BFF, maar wél naar de liefde van je leven? No stress, want daar zijn natuurlijk ook een heleboel chille apps voor. We hebben de tien beste dating apps alvast voor je op een rijtje gezet. Thank us later! De mooiste profielfoto’s schiet je onder andere met de Samsung Galaxy S23 Ultra en de iPhone 14 Pro. Wedden dat die likes binnenstromen? 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt