Voor alle wijnliefhebbers: check hier 5x de beste wijn app

Komt de kennismaking met je schoonfamilie steeds dichterbij? Of wil je jouwcrush verleiden met een heerlijke Merlot, Chardonnay of Pinot Grigio? Een wijn app helpt je het perfecte wijntje uit te kiezen. Ideaal om een perfecte eerste indruk te maken! Dit zijn de vijf beste wijn apps.

De beste wijn apps

  • Delectable Wine
  • WineStein
  • Wine Ring
  • Vivino
  • Wine-Searcher

Wijn scanner app: Delectable Wine

Delectable-wijn-app-Tele2Blog

Ken je dat gevoel? Dat je een slijterij binnenloopt en uit een muur van wijnsoorten moet kiezen? Uhm… where to start? Delectable komt to the rescue! Met deze wijn herkennen app maak je een foto van het label dat om de fles zit. Vervolgens zoekt Delectable meer informatie over de wijn. De app haalt reviews en beschrijvingen voor je op, zodat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Of, ahum: wat voor wijn je in de fles hebt!

Download on App StoreGet it on Google Play

Wijn app: WineStein

WeinStein-wijn-app-Tele2Blog

Krijg je visite over de vloer om je kookkunsten aan te demonstreren? Kijk, altijd een mooie uitdaging! En een goede, bijpassende wijn maakt het etentje dan he-le-maal af. Maar wat als je wél de keukenprins(es) bent, maar geen vinoloog? No problemo: in comes WineStein! Met deze wijn app kun je selecteren wat je gaat eten. WineStein geeft je dan suggesties welke wijnen daar het beste bij passen. Cheers!

Download on App StoreGet it on Google Play

Wijn app: Wine Ring

WineRing-wijn-app-Tele2Blog

Nog een beste wijn app? Jij vraagt, wij draaien! Wine Ring gaat een stapje verder dan de andere apps. Deze app is een aanrader als je al het een en ander weet en regelmatig experimenteert met wijnen. In de app kun je voorkeuren aangeven en laten weten wat je zoal drinkt. De app komt dan met suggesties voor wijnen die je misschien ook wel lekker vindt. Zo ontdek je nog eens iets nieuws!

Download on App StoreGet it on Google Play

Vivino app

Vivino-wijn-app-Tele2Blog

In een heleboel restaurants en wijnbarretjes is de keuze reuze als het om wijn gaat. En hoewel je meestal kunt rekenen op de expertise van de serveer(d)(st)er, haal je er misschien meer lol uit als je helemaal zelf een goede wijn uitkiest. Maar wat als je een wijn-n00b bent? De Vivino app is een wijn app waarmee je een foto van de wijnkaart (of fles!) maakt. De app geeft je vervolgens meer informatie hierover! Bonus: Vivino houdt ook aanbiedingen van wijnhandels in de gaten voor je. Een topwijntje scoren voor een prikkie kan dus ook met deze app!

Download on App StoreGet it on Google Play

Wine-Searcher

Wine Searcher-wijn-app-Tele2Blog

De laatste, beste wijn app is Wine-Searcher. Zeg maar een soort Wikipedia maar dan voor alle Pinot Grigio girls (hint hint: Lady GaGa)! De app weet waar welke wijn het goedkoopst is en je kunt je favorieten opslaan, zodat je nooit meer vergeet wat nou die lekkere wijn in dat gezellige restaurant was. Is deze niet te koop in de winkel? Dan kun je ‘m via de app bestellen!

Download on App StoreGet it on Google Play