Wijn app: zo steel jij met een goed wijntje het hart van je schoonfamilie!

Komt de kennismaking met je schoonfamilie steeds dichterbij? Of wil je jouw crush verleiden met een heerlijke Merlot, Chardonnay of Pinot Grigio? Een wijn app helpt je het perfecte wijntje uit te kiezen. Ideaal om een perfecte eerste indruk te maken!

Wijn app: Delectable Wine

wijn app delectable tele2Ken je dat gevoel? Dat je een slijterij binnenloopt en uit een muur van wijnsoorten moet kiezen? Uhm… where to start? Delectable komt to the rescue! Met deze wijn app maak je een foto van het label dat om de fles zit. Vervolgens zoekt Delectable meer informatie over de wijn. De app haalt reviews en beschrijvingen voor je op, zodat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Of, ahum: wat voor wijn je in de fles hebt!

Delectable Wine is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Wijn app: Vivino

wijn app vivino tele2In een heleboel restaurants en wijnbarretjes is de keuze reuze als het om wijn gaat. En hoewel je meestal kunt rekenen op de expertise van de serveer(d)(st)er, haal je er misschien meer lol uit als je helemaal zelf een goede wijn uitkiest. Maar wat als je een wijn-n00b bent? Vivino is een wijn app waarmee je een foto van de wijnkaart maakt. De app geeft je vervolgens meer informatie hierover! Bonus: Vivino houdt ook aanbiedingen van wijnhandels in de gaten voor je. Een topwijntje scoren voor een prikkie kan dus ook met deze app!

Vivino is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Wijn app: Hello Vino

wijn app hello vino tele2Krijg je visite over de vloer om je kookkunsten aan te demonstreren? Kijk, altijd een mooie uitdaging! En een goede, bijpassende wijn maakt het etentje dan he-le-maal af. Maar wat als je wél de keukenprins(es) bent, maar geen vinoloog? No problemo: in comes Hello Vino! Met deze wijn app kun je selecteren wat je gaat eten. Hello Vino geeft je dan suggesties welke wijnen daar het beste bij passen. Nadeeltje: de app biedt maar een gelimiteerd aantal suggesties, tenzij je een paar euro’s betaalt.

Hello Vino is gratis (dan wel freemium) beschikbaar voor Android en iOS.

Wijn app: Wine Ring

wijn app wine ring tele2Nog een wijn app? Jij vraagt, wij draaien! Wine Ring gaat een stapje verder dan de andere apps. Deze app is een aanrader als je al het een en ander weet en regelmatig experimenteert met wijnen. In de app kun je voorkeuren aangeven en laten weten wat je zoal drinkt. De app komt dan met suggesties voor wijnen die je misschien ook wel lekker vindt. Zo ontdek je nog eens iets nieuws!

Wine Ring is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Wijn app: Wine-Searcher

wijn app wine searcher tele2De laatste wijn app is Wine-Searcher. Zeg maar een soort Wikipedia maar dan voor alle Pinot Grigio girls (hint hint: Lady GaGa)! De app weet waar welke wijn het goedkoopst is en je kunt je favorieten opslaan, zodat je nooit meer vergeet wat nou die lekkere wijn in dat gezellige restaurant was. Is deze niet te koop in de winkel? Dan kun je ‘m via de app bestellen!

Wine-Searcher is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Met welke wijn maak jij het liefst indruk op je visite?