Wijn app Wijn app
08 - 12 - 20223 min. leestijd

Voor alle wijnliefhebbers: check hier 7x de beste wijn app

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zoek je het perfecte wijntje voor bij je homemade dinner? Of ben je gewoon nieuwsgierig waar die vino vandaan komt die je altijd in je favo restaurant bestelt? Met deze zeven wijn apps ontdek je het allemaal!

De 7 beste wijn apps

Hou je van een wijntje op z’n tijd, maar zou je eigenlijk meer willen weten over deze alcoholische versnaperingen? Daar heb je helemaal geen cursus of workshop voor nodig. Je kunt namelijk gewoon wijn herkennen met een app! Met deze zeven wijn apps voor iPhone en Android kom je een heel eind. Vinologen in spe, here we go!

Delectable Wine

Wijn app Delectable Wine

Ken je dat gevoel … Dat je een slijterij binnenloopt en uit een muur van wijnsoorten moet kiezen? Uhm… where to start? Delectable to the rescue! Met deze wijn scanner app maak je een scan van het etiket dat om de fles zit. Vervolgens zoekt deze wijnscanner meer informatie op over de wijn. De app haalt reviews en beschrijvingen voor je op, zodat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Of, ahum: wat voor wijn je in de fles hebt!

App image
Delectable Wine – Scan & Rate
Rating starRating starRating starRating starRating star

Scan a wine, see ratings and reviews, discover new favorites and buy with a tap.

WineStein

Wijn app WineStein

Sta je dit weekend in de keuken om te kokkerellen voor je vrienden? Een goede wijn kan zorgen voor een kers op de taart. Maar … Welke wijn past nou echt goed bij die entrecote of die vegan pasta? Je bent natuurlijk geen vinoloog. No problemo: in comes WineStein! Met deze wijn app kun je selecteren wat je gaat eten. WineStein geeft je dan suggesties welke wijnen daar naadloos op aansluiten. Cheers!

App image
WineStein wijnadviseur
Rating starRating starRating starRating starRating star

jouw persoonlijke sommelier

 

Vivino

Wijn app vivino

Als je een wijn bestelt of koopt in de winkel, ben je vaak al voorzien van een korte, maar krachtige uitleg over de wijn en de smaken die je te wachten staan. Toe aan een beetje verdieping? En wil je nog meer weten over de wijn? Met de Vivino scanner kun je de fles wijn scannen en check je alles wat je maar wilt weten over de wijn! Ook chill: Vivino houdt ook aanbiedingen van wijnhandels in de gaten voor je. Een topwijntje scoren voor een prikkie kan dus ook met deze wijn checker!

App image
Vivino: Buy the Right Wine
Rating starRating starRating starRating starRating star

Trusted by millions to discover and buy the right wine every time

VinoApp

Wijn app Vinoapp

Heb je een voorliefde voor Argentijnse wijnen? Dan is de VinoApp een must-have voor je iPhone. Bekijk per regio welke wijnen kenmerkend zijn, ontdek welke smaken er in de wijnen te vinden zijn en hoe je ze het best kunt serveren.

App image
VinoApp
Rating starRating starRating starRating starRating star

Working alongside wineries throughout Argentina, we hope to help wine lovers navigate the wide…

 

WSET Wine Game

Wijn app WSET Wine Game

Zin in een spelletje? Of wil je je kennis over wijn op een speelse manier bijspijkeren? Met de WSET Wine Game leer je spelenderwijs steeds meer over wijn. Weet jij binnen de tijdslimiet tien wijntjes in het juiste land te droppen op de landkaart? Dan kom je een level verder. Vergeet je tijdens de game niet in de herkomst en smaken van de wijnen te verdiepen!

App image
WSET Wine Game
Rating starRating starRating starRating starRating star

The official Wine & Spirit Education Trust game app. If you are a wine lover and looking…

 

Wine Ring

Wijn app Wine Ring

Ben je inmiddels al een beetje een wijnkenner en wil je je grenzen nog een stukkie verleggen? Dan is Wine Ring een echte aanrader. In deze wijn app voor Android en iPhone kun je voorkeuren aangeven en laten weten wat je zoal drinkt. Wine Ring komt vervolgens met heerlijke suggesties voor wijnen die je misschien ook wel nice vindt. Zo ontdek je nog eens iets nieuws!

App image
Preferabli
Rating starRating starRating starRating starRating star

Wine Ring is now Preferabli!

Wine-searcher

Wijn app Wine Searcher

Wine-searcher is de Wikipedia onder de wijnlovers. De app weet waar welke wijn het goedkoopst is én je kunt je favorieten opslaan. Zo vergeet je nooit meer wat nou die lekkere wijn in dat gezellige tentje was. Is deze niet te koop in de winkel? Dan kun je ‘m gewoon via de app bestellen!

App image
Wine-Searcher
Rating starRating starRating starRating starRating star

Find wine at the right price. Compare vintages. Check ratings and reviews.

Unlimited researchen?

Heb je je lievelings-wijn-apps gedownload op je iPhone 14 Pro of Samsung Galaxy S22? Good! Met Unlimited Data kun je eindeloos research doen naar je favo wijntjes. Zonder stress over je databundel! Wat wil je nog meer?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt