wifi-wachtwoord-delen-Tele2Blog
18 - 05 - 20213 min. leestijd

Snel je wifi wachtwoord delen? Zo fix je ’t binnen een minuut!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hmmm… begon het wachtwoord nu met een hoofdletter? Of toch een kleine letter? Heb je het wachtwoord van je wifi nooit veranderd, dan heb je waarschijnlijk een password met de lengte van hier tot Tokio. Gekke leestekens, hoofdletters, cijfers. No way, dat jij steeds helemaal die meterkast induikt om het kaartje met de code te pakken. Daarom hebben wij speciaal voor jou een aantal handige tips samengesteld voor snel je wifi wachtwoord delen. Check ze hier!

Wifi wachtwoord delen via iPhone

Heb je een iPhoneLucky you! Op alle telefoons van Apple met iOS 11 of hoger kun je gemakkelijk je wifi wachtwoord met anderen delen. Nee, je hoeft hiervoor niet helemaal die extreem lange code op te ratelen. Je legt de iPhones gewoon bij elkaar en let the magic happen! Voordat dit kan, is het wel belangrijk dat allebei de toestellen dezelfde instellingen en software hebben. Daarom vind je hieronder eerst een aantal voorbereidingsstappen (of noem het een checklist!).

Voorbereidingsstappen voor het wifi wachtwoord delen op iPhone

Wil jij in één klik je wifi wachtwoord delen via je iPhone met je friends of family? Dat kan alleen als je een aantal instellingen juist hebt staan. Zo moet bijvoorbeeld je Bluetooth aanstaan en je hotspot uit. Doe je dit niet? Dan werkt het wachtwoord delen niet zoals je wilt. Check dus vooraf altijd de onderstaande punten. 

 • Check of allebei de apparaten de nieuwste iOS-versie hebben. 
 • Zet op allebei de apparaten de wifi en Bluetooth aan.
 • Zorg dat je persoonlijke hotspot uitstaat. 
 • Log in bij iCloud. Zorg dat het e-mailadres hiervan in de contactenlijst staat van de persoon waarmee je het wachtwoord deelt. Check ook of het e-mailadres van de ander in jouw iPhone staat. 
 • Zorg dat allebei de toestellen bij elkaar in de buurt zijn. Het liefst in dezelfde kamer. 

Wifi wachtwoord delen op iPhone in drie stappen

Heb je alle stappen hierboven gecheckt of uitgevoerd? Dan kun je je wifi wachtwoord in drie stappen delen met anderen. 

 1. Ontgrendel de iPhone die het wifi wachtwoord deelt en zorg dat deze verbonden is met wifi.
 2. Selecteer op de andere iPhone het wifinetwerk waarmee je wilt connecten. 
 3. Op de iPhone die het wachtwoord deelt, opent nu een venster. Klik op Deel wifiwachtwoord en dan op GereedPiece of cake!

Deze manier van je wachtwoord delen is ook heel handig als je niet wilt dat iedereen zomaar je wifi code weet. In één klik deel je ‘m dus wel met die studiegenoot, maar het echte password houd je lekker voor jezelf. 😉

iPhone-wifi-wachtwoord-delen-Tele2Blog

Wifi wachtwoord delen via Android 

Ook als je een Android-telefoon hebt, zoals bijvoorbeeld een Samsung, kun je snel en eenvoudig je wifi wachtwoord met anderen delen. Dit doe je via een QR-code. Even scannen en … hoppa die telefoon van je tante is direct met je netwerk verbonden. Dat scheelt weer die code zoeken! Belangrijk voor het delen van je wifi wachtwoord via je Android-telefoon is dat ie op Android 10 draait. 

 1. Open het instellingen-menu op je Android-telefoon. 
 2. Ga naar het wifi-menu en klik op het netwerk waarmee je verbonden bent. 
 3. Klik nu op Delen, boven het QR-code-icoon.
 4. Je krijgt nu de vraag om je pincode of patroon in te voeren, of je vingerafdruk te scannen. Hiermee bevestig je dat je het wachtwoord wilt delen. 
 5. De QR-code verschijnt nu in beeld. Pak de andere Android-smartphone erbij en ga daar ook naar het wifi-menu.
 6. Klik op het QR-code-icoon om een nieuw netwerk toe te voegen. Scan de QR-code en … klaar! De telefoon is nu verbonden met het wifi netwerk. 

Wifi wachtwoord delen van iPhone naar Android

Wil je een wifi wachtwoord versturen van iPhone naar Android? Of andersom? Dit werkt helaas wat lastiger. Een optie is om een eigen QR-code aan te maken. Dit kan bijvoorbeeld via de app QR Code Generator & Creator of QR Code Generator. Iedereen die dan met je wifi wil verbinden, scant gewoon diezelfde code. Vind je dat alsnog te veel werk? Dan is het misschien een goed idee om dat kaartje met die wifi code op een handigere plek te bewaren. Zodat je niet eerst die hele meterkast door hoeft te kruipen, maar gewoon de besteklade opentrekt en het wachtwoord tevoorschijn tovert.

Wil je een wifi wachtwoord delen met laptop of computer? Dan moet dit nog wel handmatig.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt