Wifi versterker en andere manieren om je internetverbinding te verbeteren

Je herkent het misschien wel: zit je thuis boven chill op bed een film te streamen en hapert de verbinding ineens. Niet cool natuurlijk. Zeker niet tijdens die vette actiescène! Maar wist je dat je zelf met een paar handige ‘tweaks’ de wifi-verbinding thuis kunt verbeteren, zoals met een wifi versterker?

Wifi verbeteren op vier manieren

Hieronder geven we vier tips om je wifi-verbinding te verbeteren.

Optie 1: wifi-modem verplaatsen, misschien wel de beste wifi versterker

Het signaal van de wifi-verbinding is al een stuk sterker als de wifi-modem niet in een hoekje is weggestopt. Maar laat nou uitgerekend de meterkast of de hoek van de woonkamer de plek zijn waar de modem meestal staat. Klinkt het herkenbaar? Dan is het een goed idee om de wifi-modem te verplaatsen. Zet ‘m neer op een centrale plaats in je woonkamer of op de eerste verdieping. Het signaal heeft zo meer ruimte om zich goed te verspreiden. Zo is de verbinding al snel véél beter!

Optie 2: wifi versterker aansluiten

Is het niet mogelijk om de wifi-modem te verplaatsen? Dat kan natuurlijk, maar het is geen ramp. Je kunt namelijk ook een wifi repeater instellen. Dit is een wifi versterker die je in een stopcontact plaatst. De wifi versterker vangt het signaal van de wifi-modem op en zendt deze daarna door. Het internet is via zo’n wifi repeater wél iets langzamer dan het originele signaal. Toch zal je zien dat je dankzij de wifi versterker wél zonder te haperen kunt gamen. En daar gaat het om, toch?

Optie 3: kanaal van de wifi-modem veranderen

Deze ken je misschien wel: als je op je computer op het wifi-icoon klikt om verbinding met je wifi-netwerk te maken, is de keuze reuze. Je buren, overburen en het huis op de hoek hebben zelf ook hun eigen wifi-verbinding. De meeste wifi-modems zitten bovendien allemaal op hetzelfde kanaal. Daardoor is het ‘druk op de weg’: iedereen neemt dezelfde route. Verander in het instellingenmenu van je modem dan het kanaal van de wifi-modem. Wie weet is je internetverbinding dankzij deze internet versterker opeens een stuk sneller.

Optie 4: beveilig je wifi-modem met een wachtwoord

wifi versterker wifi beveiligen Tele2Waarschijnlijk heb je dit al gedaan, maar we noemen het tóch even. Beveilig je wifi-modem met een wachtwoord. Anders kan iedereen internetten via jouw internetverbinding. En dat zorgt óók voor een lagere internetsnelheid. Het kan dus zijn dat het wifi-signaal goed is, maar dat het streamen van je serie hapert omdat er veel mensen op jouw verbinding zitten.

Welke optie zorgde ervoor dat jij nu wél overal in huis supersnel draadloos internet hebt?