wifi verbeteren
20 - 04 - 20222 min. leestijd

Je wifi verbeteren? Met deze 4 manieren fix je het!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je herkent het misschien wel: zit je thuis boven chill op bed een film te streamen en hapert de verbinding ineens. Niet cool natuurlijk. Zeker niet tijdens die vette actiescène! Maar wist je dat je zelf met een paar handige ‘tweaks’ de wifi-verbinding thuis kunt verbeteren? Wij zetten ze voor je op een rij!

4 manieren om je wifi te verbeteren

Je wifi is key om overal in huis supersnel te streamen, videobellen en online gamen. Wel zo fijn als-ie goed werkt, toch? Met deze vier manieren kun je de wifi versterken.

Manier 1: Wifi-modem verplaatsen

Staat je wifi-modem ergens verstopt in een hoek van de woonkamer of in de meterkast? Herkenbaar, maar vaak is dit een belangrijke reden waarom je slechte wifi in huis hebt. Daarom is het slim om je wifi-modem te verplaatsen naar een centrale plek in je woon- of werkkamer. Dit is een goede manier om het wifi-signaal te versterken. Zo heeft het signaal meer ruimte om zich goed te verspreiden en is je verbinding al snel véél beter! 

Manier 2: Kanaal wifi-modem veranderen

Je kent het wel. Op je computer zoek je je wifi-netwerk en je ziet meteen tientallen andere wifi-netwerken. Wat een drukte! En het erge is: de meeste wifi-netwerken gebruiken hetzelfde kanaal. Daardoor is het ‘druk op de weg’: iedereen neemt dezelfde route. Verander in het instellingenmenu van je modem dan het kanaal van de wifi-modem voor betere wifi in huis. Wie weet is je internetverbinding dankzij deze internetversterker opeens een stuk sneller.

Manier 3: Wifi-verbinding beveiligen met wachtwoord

In de meeste gevallen is je wifi-verbinding automatisch beveiligd. Is dit niet zo? Beveilig je wifi-modem dan handmatig met een persoonlijk wachtwoord. Zo voorkom je dat je buren, overburen en de mensen van het huis op de hoek meeliften op je internetverbinding. Wie weet wordt je verbinding ineens een stuk sneller!

wifi verbeteren wifi plus

Manier 4: Wifi Plus nemen

Heb jij nog net dat beetje extra nodig van je wifi? Dan is er Wifi Plus. Hiermee kun je supersnel en makkelijk je eigen netwerk uitbreiden met extra wifipunten. Gewoon stekker in het stopcontact, connecten en klaar. Zo heb je overal in huis belachelijk snel internet en kun je weer ongestoord streamen, gamen en surfen.

Waarom Wifi Plus in plaats van een wifi-versterker?

Het verschil tussen Wifi Plus en een normale wifi-versterker zit ’m vooral in de techniek erachter. Een wifi-versterker pakt het signaal van je wifi-verbinding op en stuurt dit door. Nadeel? Dit gaat met een lagere snelheid. Kortom: niet ideaal.

Wifi Plus gebruikt de nieuwste techniek. Mesh, heet het. Dankzij het Mesh-netwerk heb je op verschillende plekken in huis modems staan die met elkaar ‘praten’. Zo ben jij verzekerd van een razendsnelle verbinding zonder haperingen. Overal in huis!

Je wifi-netwerk checken op verbeteringen

Benieuwd naar de kwaliteit van je internetverbinding? Of wil je weten op welke plekken in huis de wifi-verbinding wel wat versterking kan gebruiken? Met deze wifi analyzer apps ontdek je het en kun je meteen aan de slag!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt