Zo krijg je wifi in de tuin
15 - 07 - 20222 min. leestijd

Wifi in de tuin: zo breid je je internet uit

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Tring, tring … Summer is calling! Even lekker in de tuin werken wanneer de zon schijnt of een gezellige filmavond organiseren op ‘t terras op een hete zomeravond? Sounds like a plan! Maar … dan heb je wel wifi in de tuin nodig. Gelukkig zijn er genoeg manieren om buiten wifi te fixen.

Waarom wifi in de tuin?

Waarschijnlijk heb je al een ijzersterke internetverbinding binnenshuis. Met een beetje geluk kun je aan de rand van ’t huis of je appartement nog wel wat wifisignalen meepakken. Maar een echte snelle verbinding aan het randje van de tuin, achterin bij de veranda? Die is ver te zoeken. Hoe dat komt? De buitendeur en muren van je woning houden de wifi tegen. En: hoe verder je van de router af zit, hoe slechter het wifi-signaal is. Reden genoeg dus, om te zorgen voor een goede wifi in de tuin.

Hoe fix je wifi in de tuin?

Er zijn verschillende tips and tricks voor het creëren van een supersonisch snelle wifi in de tuin. Wij zetten vier chille tips voor je op een rij.

Maak een hotspot

De snelste én goedkoopste (lees: gratis) manier om buiten wifi te hebben, is om een persoonlijke hotspot te maken met je telefoon. Heb je een persoonlijke hotspot gecreëerd? Dan kun je je laptop of tablet in een handomdraai connecten met internet, ook helemaal achter inde tuin. Het gebruik van een hotspot is vooral relaxed als je een Sim Only abonnement met unlimited data hebt. Je verbruikte internet gaat dan niet zomaar van je bundel af. Heb je vrienden over de vloer? Dan kunnen zij hun telefoon ook connecten met je hotspot. Scheelt hen weer data!

Gebruik een wifi-versterker

Wifi-versterkers worden ook wel ‘wifi repeaters’ genoemd. It’s in the name. Dit handige apparaatje repeat letterlijk je wifi-signaal. Dit zorgt ervoor dat de wifi-verbinding van je router wordt geboost naar waar je maar wilt. Dus ook naar het hoekje van de tuin! Super nice. Het gebruik van een wifi-versterker heeft wel een klein nadeel, en dat is dat je internet een tikkeltje langzamer kan worden dan je gewend bent.

Ga voor powerline wifi

Met een powerline adapter kun je je wifinetwerk supermakkelijk uitbreiden. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact om de powerline adapter in te doen. Een groot voordeel: je wifi wordt er niet langzamer door. In volle snelheid streamen, gamen en bingen in de tuin dus. Zet de biertjes maar koud!

Maak een accesspoint aan

Wil je een extra draadloos netwerk aanleggen voor in je tuin? Dat kan met een accesspoint. Zet het accesspoint in je schuurtje achter in de tuin, verbind het apparaat via een netwerkkabel met je router en klaar is Kees. Er hangt een prijskaartje aan, maar dan heb je wel sneller dan snel internet in je tuin. Wel zo fijn, als je tijdens je barbecue muziek wilt draaien of zonder haperingen films wilt kijken op een zwoele summer night. 100% worth it!

Razendsnel bingen, streamen en gamen in de tuin

Is je wifi in de tuin gefixt? Nice! Laat die temperaturen boven de 20 graden maar komen. Zo kun je je iPhone 13, Samsung Galaxy S21 FE of OPPO Find X5 ook aan ’t randje van de tuin nog verbinden met razendsnelle wifi. Summer nights, come through!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt