Tips om een hotspot te maken
13 - 07 - 20222 min. leestijd

Zelf een hotspot maken? This is how!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Overal razendsnel internetten op je laptop of tablet? Kan gewoon! Maak een persoonlijke wifi-hotspot met je telefoon en je surft online waar je maar wilt. Hoe ’t werkt? Dat lees je hier.

Wat is een hotspot?

Een hotspot is een plek waar draadloos netwerk wordt aangeboden. Gratis of betaald. Hiermee verbind je je laptop, tablet of telefoon met internet, als je zelf even geen bereik hebt. Een hotspot is dus eigenlijk een veredelde router. Je vindt hotspots vaak in koffietentjes, in hotels en hostels of op het vliegveld. Maarrr je kunt ook zélf heel makkelijk een persoonlijke mobiele hotspot maken. Heb je goed bereik op je telefoon, maar heeft je laptop buitenshuis geen internet? Dan kun je je telefoons als wifi-hotspot gebruiken. Via de mobiele data op je telefoon verbindt je een ander device met het internet. Super handy!

Hoe kun je een wifi-hotspot maken?

Is er geen beschikbare hotspot in de buurt en moet je dat ene document écht nog op de mail zetten voordat je ’t vliegtuig instapt? No worries! Maak met je telefoon een persoonlijke mobiele hotspot en verbind je laptop of tablet daarmee. Zo heb je in no time internet, zelfs op dat vliegveld in the middle of nowhere. Benieuwd hoe je dat doet? Dat verschilt per telefoon.

Persoonlijke hotspot maken met iPhone

Heb je een iPhone? Volg deze drie stappen om supersnel te kunnen connecten met je persoonlijke wifi-hotspot.

  • Open ‘Instellingen’
  • Klik op ‘Persoonlijke hotspot’
  • Zet ‘Anderen mogen verbinden’ aan

Je kunt nu je laptop of tablet verbinden met je zelfgemaakte hotspot.

iPhone 13

Op de iPhone 13 gaat elke app zo snel als het licht. Game in de hoogste versnelling, stream in superkwaliteit en app haperingen. Stel snel je favoriete exemplaar samen!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 13 Groen Apple iPhone 13 Zwart Apple iPhone 13 Blauw Apple iPhone 13 Rood Apple iPhone 13 Roze Apple iPhone 13 Wit

Persoonlijke hotspot maken met Android

Met een Android toestel, zoals een Samsung, OPPO of Xiaomi, is het aanmaken van een persoonlijke hotspot ook easy peasy.

  • Open ‘Instellingen’
  • Klik op ‘Wifi en netwerk’
  • Klik op ‘Hotspot en tethering’
  • Klik op ‘Wifi-hotspot’
  • Zet de hotspot aan

Je persoonlijke hotspot is nu beschikbaar voor je andere apparaten. Verbind je laptop of tablet met de hotspot van je telefoon en surfen maar!

Samsung Galaxy S22

Hij is compact, heeft een strak design én is voorzien van ijzersterke specs. Kies nu een telefoonabonnement dat bij je past en geniet van alle voordelen van de Samsung Galaxy S22.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S22 Zwart Samsung Galaxy S22 Roze Samsung Galaxy S22 Groen

Waarom een wachtwoord voor je hotspot?

Als je je eigen hotspot maakt, is het belangrijk dat je een gebruikersnaam en wachtwoord instelt. Zo zorg je ervoor dat niet Jan en alleman kan inbreken op je hotspot en kan profiteren van je internet access. Heb je geen wachtwoord ingesteld? Dan kan een willekeurig persoon zomaar meeliften op je internetbundel. Dan ben je wel erg snel door je MB’s heen. No way, José!

Waar moet je op letten?

Verbind je een apparaat met je persoonlijke hotspot? Super chill! Maar er zijn ook een aantal dingen waar je op moet letten. Als je gebruikmaakt van de hotspot die je met je telefoon hebt gemaakt, kan het zo zijn dat je mobiel sneller leegloopt. Niet zo gek, want je telefoon is omgetoverd tot router. En dat kost batterij …

Also: be mindful dat je data verbruikt van je mobiele internetbundel. Heb je Unlimited Data? Great! Dan heb je geen stress en kun je onbeperkt internetten, ook via je persoonlijke hotspot. Sim Only? Ook dan kun je gewoon een hotspot aanmaken. Maar let dus wel op dat je data verbruikt.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt