Ginger Emoji scoop Tele2
25 - 06 - 20182 min. leestijd

Whoop Whoop, we hebben een Ginger Emoji scoop!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is ECHT waar: we krijgen een Ginger Emoji! Na lang wachten, zeuren en zelfs boos worden, is er eindelijk een emoji gemaakt met rood haar. Binnenkort stuur jij gewoon Ginger Emoji naar al je BAE’s op WhatsApp. En niet alleen deze rooie topper staat op het menu. Er komen ruim 150 (!) nieuwe emoji bij! WhatsApp was nog nooit zó kleurrijk als in 2018.

Waarom een Ginger Emoji?

Je kunt jezelf beter de vraag stellen: “Waarom géén Ginger Emoji?”. Want we hebben emoji van alle soorten en kleuren, maar niet met rood haar. Volgens The Lad Bibleis er wel wat druk uitgeoefend op het bedrijf achter de emoji. Vooral Schotland was nauw betrokken bij de aanvraag van een Ginger Emoji. Want in dat land heeft namelijk 13% van de bevolking rood haar! Logisch dus, dat menig Schot zich een beetje een outsider voelde in Emojiland. Ze zijn daar zelfs een petitie gestart voor de ontwikkeling van het roodharige poppetje! 21.000 mensen hebben deze ondertekend en voilà: de Ginger Emoji móest er komen.

Wie maakt de Ginger Emoji?

Unicode Consortium. Say whut? De naam zegt je misschien niet zo veel, maar dit is het bedrijf achter de emoji waar we al jaren verslaafd aan zijn. Ze brengen in 2018 Emoji 11.0 uit: de elfde versie van al die smilies, poppetjes, stemmingsuitdrukkingen, symbolen en nog veel meer. Deze uitbreiding zou er in ieder geval al komen, maar de Ginger Emoji was dus wel een klein beetje op aandringen van de Schotten ;-).

Welke nieuwe emoji komen er nog meer?

Niet alleen de Ginger Emoji staat straks te shinen tussen onze toetsenbord-versieringen. Unicode komt met een hele hoop nieuwe emoji, zoals poppetjes met grijs en krullend haar en ook een met een kaal hoofd! Ook het dierenrijk wordt uitgebreid. Denk aan een lama, kangoeroe, kreeft, nijlpaard en een trotse pauw. En natuurlijk kleding, objecten en andere uitbeeldingen! Al deze 157 nieuwe pronkstukken kunnen niet wachten om jouw WhatsApp-, Snapchat- en Messenger-gesprekken te besmeren met een heerlijk vers emoji-sausje. En met Tele2 Unlimited overspoel jij je besties hiermee non-stop.

Bekijk hier de sneak preview van de nieuwe emoji van 2018:

Hoe mooi zouden deze emoji zijn met Android 9.0 P? Of op de opvolger van de Samsung Galaxy S9?

Wanneer kunnen we ein-de-lijk de Ginger Emoji gebruiken?

Tja. Dat is nog even de vraag. Online magazine Fem-Fem zegt dat de emoji allemaal klaar staan voor gebruik, maar dat bedrijven zelf beslissen wat hun lanceerdatum is. Vandaar dat je nog even moet wachten voordat je je Android- of iPhone-toestel kunt updaten met deze kunstwerken. Wij denken dat we in juli 2018 al van start kunnen met de Ginger Emoji, want 17 juli is het Wereld Emoji Dag! Een mooie speciale dag waarop de lancering van al die nieuwe emoji perfect past, vinden wij.

Wat wordt jouw nieuwe favoriete emoji?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt