Kopjes-WhatsApp-stickers-maken-Tele2
06 - 04 - 20202 min. leestijd

Zo maak je eigen WhatsApp stickers als een pro

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Jep het is niet gelogen: we loveeee stickers. Vaak drukken deze figuren ons gevoel namelijk veel beter uit dan woorden. Wil je jouw bestie laten weten dat je hem of haar mist? Dan stuur je gewoon een van de liefdevolle WhatsApp-stickers. Of je kiest een zelfgemaakte variant uit, zoals een blije sticker van je hond. Hoe je dit doet? Dat leggen we je haarfijn uit in deze how to voor gratis WhatsApp stickers maken voor iPhone en Android.

Makkelijk WhatsApp stickers makenplaatje-WhatsApp-stickers-maken-Tele2

Een leuke foto van je kat, een vrolijke selfie of een kiekje van je favo food: van al deze dingen kun jij een eigen WhatsApp sticker maken. En het mooiste is dat je hier helemaal niet lang mee bezig hoeft te zijn. Zo bestaan er namelijk apps waar je gemakkelijk zelf WhatsApp stickers mee kunt maken, zoals Sticker Maker Studio. Hoe je dit doet? Wij leggen het je stap voor stap uit.

  1. Download Sticker Maker Studio (Android en iOS).
  2. Verzin een naam voor je ‘pack’. Hoe wil jij je stickercollectie noemen? Bestaat deze bijvoorbeeld alleen maar uit plaatjes van je kat? Dan kun je hier zijn of haar naam neerzetten.
  3. Selecteer een foto uit je galerij.
  4. Gebruik de knipfunctie in de app om je sticker uit te snijden.
  5. Klaar? Sla hem op, op een van de lege plekken. Nu kun je ervoor kiezen om nog meer stickers te maken.
  6. Heb je al je stickers af? Dan klik je onderin op Publish Sticker pack.
  7. Klaar! Hoog tijd om die bestie te spammen met al die cutie cat stickers op WhatsApp.

Tip: wist je dat je ook eigen gifjes kunt maken? Check deze gifjes maken apps maar eens. Of verander jezelf in een bewegend plaatje met de Doublicat app.

WhatsApp stickers versturen

Naast zelfgemaakte stickers bestaan er ook al een heleboel standaard figuren op WhatsApp. Van beren met hearteyes tot lachende koffiekopjes: de keuzes zijn ein-de-loos. Weet je nog niet hoe je stickers op WhatsApp verstuurt? Check de video hieronder dan ;-).

Next-level WhatsApp stickers maken? Dat doe je zo

Heb je design skills? En een vette sticker-pack gemaakt die je moet delen met de rest van de wereld? Je kunt ook WhatsApp stickers maken door je eigen app te creëren. Gebruikers downloaden deze app dan in de Apple Store of Google Play Store en kunnen zo direct gebruik maken van jouw (GIF) stickers in WhatsApp.

Natuurlijk is dit wel een moeilijkere manier om WhatsApp stickers te maken. Zo moeten je ontwerpen bijvoorbeeld voldoen aan bepaalde richtlijnen en de volgende eisen:

  • Elke sticker heeft een transparante achtergrond.
  • Elke sticker heeft exact 512 x 512 pixels.
  • Elke sticker moet minder dan 100 KB groot zijn.

Op de website van WhatsApp staan een aantal voorbeeld-apps hoe je dit zelf het beste kunt doen. Ook staan hier de specifieke eisen per sticker uitgelegd. Iets voor jou? Neem dan een kijkje op de website. Anders biedt de Sticker Maker Studio app je gelukkig al genoeg handvaten om zelf stickers te maken.

Waar ga jij WhatsApp stickers van maken?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt