How to: WhatsApp overzetten op je nieuwe telefoon

Yes, yes, yes! Je hebt er dagen op moeten wachten, maar nu heb je ‘m eindelijk: je gloednieuwe telefoon! Natuurlijk wil je dat pareltje zo snel mogelijk gebruiken én dat al je contacten, foto’s en apps erop staan. Ook WhatsApp mag daarbij zeker niet ontbreken, want je kan écht geen update missen uit die leuke groepschat met je besties. Hoe WhatsApp overzetten op een nieuwe telefoon werkt? Wij leggen het je haarfijn uit!

Waarom WhatsApp overzetten handig isapp-WhatsApp-overzetten-Tele2

Het is het aller-aller-allerbeste gevoel in de wereld: een spiksplinternieuwe telefoon! Het toestel voelt heerlijk aan in je hand, je batterij werkt weer op en top en je hebt alle opslagruimte van de wereld. Toch zal je al snel merken dat er een paar dingen ontbreken: waar is die screenshot van die sneakers eigenlijk gebleven? Wat vroeg je lover ook alweer als laatste in jullie chat? En was er nu al een datum geprikt in de groepschat? Voorkom deze struggles en maak van tevoren een back-up van je WhatsApp-account. Hierdoor heb jij al je gesprekken direct weer op zak én kun je gelijk optimaal van je nieuwe telefoon genieten.

WhatsApp overzetten iPhone

Of je nu je oude iPhone mocht verruilen voor de gloednieuwe iPhone 11 of er van je maatje even eentje hebt geleend: op alle Apple-toestellen kun je heel gemakkelijk je WhatsApp overzetten. Belangrijk is dat je van tevoren een back-up hebt gemaakt in iCloud. Alleen op deze manier kun je al je recente chats, inclusief foto’s, video’s en gifjes, ook op je nieuwe telefoon krijgen. Hoe je zo’n back-up maakt? Here we gooo!

WhatsApp back-up iPhone

 1. Open WhatsApp.
 2. Ga naar Instellingen.
 3. Klik op het kopje Chats.
 4. Ga naar Reservekopie chats.
 5. Klik bij Automatische Reservekopie op ‘dagelijks’ of ‘wekelijks’.
 6. Et voilà! Je WhatsApp-gesprekken worden nu in iCloud opgeslagen.

Zo… de back-up is gemaakt, maar hoe zet je nu WhatsApp over naar je nieuwe iPhone? Dat gaat heel simpel. Door met hetzelfde Apple-account in te loggen, herkent WhatsApp je gegevens. Zo doe je dat:

WhatsApp overzetten naar nieuwe telefoon

 1. Open de WhatsApp-app op je nieuwe telefoon.
 2. Volg de instructies: geef toegang tot je contacten en het sturen van berichten.
 3. Klik op Akkoord & doorgaan.
 4. Typ je telefoonnummer in en klik op Gereed.
 5. Er verschijnt een melding over het terugzetten van een reservekopie. Klik op Zet chatgeschiedenis terug.
 6. Klaar is Kees! Al die werkchats, leuke groepschats en spannende gesprekken staan nu gewoon weer op je tellie ;-).

WhatsApp overzetten Android

Heb je een Android-telefoon in plaats van een iPhone? Ook daarop kun je WhatsApp gemakkelijk overzetten. Ideaal voor als je net die gloednieuwe Samsung Galaxy S20 in handen hebt.

Bij Android-toestellen wordt er gebruik gemaakt van de online opslag op Google Drive. Ook hierbij is het belangrijk dat je op je nieuwe telefoon weer inlogt op ditzelfde Google-account. En dat je natuurlijk weer de nodige back-up hebt gemaakt. Dit is hoe je dat doet:

WhatsApp back-up Android

 1. Open WhatsApp.
 2. Klik rechtsboven op het menu.
 3. Klik op Instellingen.
 4. Ga naar Chats en dan Chat back-up.
 5. Klik onderin op Back-up maken naar Google Drive en dan hoe vaak je dit wil doen. Bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.
 6. Je back-up is gemaakt!

Nadat je dit hebt gedaan, is het een kwestie van WhatsApp downloaden op je nieuwe telefoon en de back-up erop terugzetten. Wij zetten hieronder stapsgewijs neer hoe je dat doet. #omdathetkan

WhatsApp overzetten naar nieuwe telefoon

 1. Open WhatsApp op je nieuwe telefoon.
 2. Volg de instructies en klik op Akkoord, doorgaan of toestaan.
 3. Vul je telefoonnummer in en klik op Volgende.
 4. Klik op Ok en volg de instructies.
 5. Er wordt nu een SMS met een controlecode naar je telefoon gestuurd. De app kopieert deze automatisch.
 6. Klik op Herstellen en je bent ready to go!

Op welk toestel wil jij je WhatsApp overzetten?