WhatsApp_opschonen_Tele2_Main
20 - 08 - 20182 min. leestijd

WhatsApp opschonen: zo wordt het geen rommeltje

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

WhatsApp, wij kúnnen gewoon niet zonder deze app. Jij toch ook niet? Altijd en overal ‘ff’ bijpraten met je besties, flauwe GIF’jes delen in de vrienden-app en snel aan pa of ma vragen of je van het station kan worden opgehaald. On-MIS-baar gewoon! Omdat jij en wij de app zo vaak gebruiken, geven wij je een paar handige tips voor WhatsApp opschonen!

WhatsApp_opschonen_Tele2_Inline

Want in de afgelopen jaren is WhatsApp op Android en de iPhone uitgegroeid van een gratis manier om onbeperkt te chatten met je vrienden en familie, tot een app die van alle markten thuis is. Van foto’s schieten en  GIF’jes versturen tot (video)bellen via WhatsApp zodat je alleen nog maar een Only Data-abonnement nodig hebt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die talloze groeps-apps waar je na al die jaren in terecht bent gekomen. Kortom, een grote schoonmaak voor WhatsApp is op z’n tijd zo gek nog niet! Zo blijf je door de bomen het WhatsApp-bos zien ;-).

WhatsApp opschonen: chats archiveren

Het mooie aan WhatsApp is dat je geen gesprek hoeft te verwijderen om ‘m niet meer te zien. Je kunt chats namelijk archiveren. Op Samsung, andere Android-telefoons en de iPhone. Ze verdwijnen hierdoor van het hoofdscherm. Dit is vooral handig als er nauwelijks tot niente activiteit meer in de chat is. (lees: je oud-tante die af en toe per ongeluk nog een berichtje erin verstuurt, maar eigenlijk ‘verkeerd verbonden’ is)

Je archiveert gesprekken gemakkelijk door in het startscherm het gesprek naar links te vegen. Druk dan op Archiveer en de klus is geklaard! Gearchiveerde gesprekken bekijken of terugzetten? Ga naar het startscherm van WhatsApp en veeg naar onder. Nu verschijnt Gearchiveerde chats. Druk erop om het archief te bekijken! Je bent ze dus niet kwijt, maar je WhatsApp staat er weer netjes bij.

WhatsApp opschonen: foto’s, video’s en bestanden verwijderen

Na een tijdje kan WhatsApp steeds meer opslagruimte op je smartphone innemen. Ga maar na: als de lolbroek van de groeps-app dagelijks een viral video deelt, loopt het na een jaartje behoorlijk op. Dus wat ga je doen bij ruimtegebruik? WhatsApp opschonen!

Open WhatsApp en ga naar Instellingen. Druk dan op Data- en opslaggebruik en in dit scherm druk je op Opslag in gebruik. WhatsApp toont je nu een lijst van gesprekken die de meeste ruimte in beslag nemen. Druk op het gesprek waarvan jij de bestanden wilt verwijderen. Je ziet nu hoeveel ruimte het gesprek per type multimedia inneemt. Dus hoeveel MB aan foto’s dit gesprek bevat. En aan video’s, GIF’jes, gesproken documenten en andere documenten. Wil je dit verwijderen? Druk dan op Beheer… en selecteer het soort bestanden dat je wilt verwijderen. Door op Wis te drukken worden de geselecteerde bestanden verwijdert. WhatsApp opschonen als een pro!

WhatsApp opschonen: voorkomen is beter dan genezen!

Geen zin om over een tijdje wéér WhatsApp op te schonen? Snappen we! Met deze tip hou je een schone, snelle smartphone. Vind je het niet nodig om alle WhatsApp-foto’s in je galerij-app van je telefoon te zien? Handig, want zo blijft de filmrol van je smartphone het domein van foto’s die je zelf hebt gemaakt. Open WhatsApp en druk op Instellingen. Ga vervolgens naar Chats en schuif de slider naast Voeg toe aan filmrol naar links. Job well done!

Heb jij nog go-to tips voor WhatsApp opschonen?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt