06 - 03 - 20232 min. leestijd

Zo gebruik je WhatsApp op je tablet

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Kun jij je een leven zonder WhatsApp nog voorstellen? Nee hè? Nou, wij ook niet. Daarom zijn dingen als WhatsApp Web ook zo mega nice. Kun je ook gewoon tijdens je hoorcollege stiekem appen met je besties. Nog een optie om er lekker op los te appen? WhatsApp op je tablet! 

3 manieren om WhatsApp op je tablet te installeren

Wil je WhatsApp op je tablet downloaden? Da’s easy peasy. Het kan op drie verschillende manieren. Gebruik WhatsApp Web, de officiële WhatsApp app of met Tablet Messenger. 

whatsapp op tablet

WhatsApp op tablet met WhatsApp Web

De chillste manier om WhatsApp via je tablet te gebruiken is WhatsApp Web. Eerst kon je dit alleen doen als je telefoon in de buurt was van je tablet, maarrr, met de nieuwste versie van WhatsApp Web hoeft dit niet meer. Scheelt weer een hoop gedoe. 

Zo gebruik je WhatsApp Web op je tablet:

  • Ga in de browser op je tablet naar web.whatsapp.com
  • Je komt nu in een scherm met een QR-code.
  • Open de WhatsApp app op je telefoon.
  • Ga naar het Instellingenmenu.
  • Tik op ‘WhatsApp Web/Desktop’.
  • Tik op ‘OK’. De app zet nu je camera aan.
  • Richt de camera op de QR-code van WhatsApp Web op je tablet.
  • Finito! Je bent nu ingelogd en kunt WhatsApp nu op je tablet gebruiken. 

WhatsApp op tablet met Tablet Messenger

Als je een Android tablet hebt van bijvoorbeeld Samsung, kun je ook Tablet Messenger downloaden. Wat daar ’t voordeel van is? Je hoeft niet de hele tijd je browser te openen. Tablet Messenger is een app die WhatsApp Web heeft ingesloten, en het toevoegen van een account gaat op precies dezelfde manier. Ook handig: je kunt meldingen krijgen van ontvangen berichtjes. Gewoon, net als op je tellie! 

App image
Tablet Messenger
Rating starRating starRating starRating starRating star

Gebruik uw messengers zoals WhatsApp, Facebook en meer op uw tablet

WhatsApp op tablet met de officiële app

Denk je nu: maareh, waarom kan ik niet gewoon de officiële app op m’n tablet installeren? Snappen we. Want dat zou ook best kunnen, alleen er is één belangrijk nadeel: je kunt de WhatsApp app namelijk niet tegelijk op je telefoon en op je tablet gebruiken. Bummer! Als je inlogt op de tablet, word je op je telefoon uitgelogd. En da’s best vervelend. In de toekomst wil WhatsApp dit trouwens wel mogelijk maken. We’ll keep you posted!

Je kunt dit natuurlijk wel doen als je twee verschillende telefoonnummers hebt. Good to know: als je op je tablet inlogt, stuurt WhatsApp je een sms’je met een verificatiecode. Dit werkt supermakkelijk als je tablet zijn eigen simkaart en mobiele ontvangst heeft. Wil je WhatsApp op je tablet zonder simkaart installeren? Dat gaat dan via een kleine omweg. Je moet de simkaart waarnaar WhatsApp de code stuurt namelijk in een smartphone stoppen. Daar ontvang je dan je verificatiecode. Als je dit eenmaal hebt gefixt, kun je lekker appen op je tablet!

App image
WhatsApp Messenger
Rating starRating starRating starRating starRating star

Eenvoudig. Persoonlijk. Veilig.

24/7 online op je tablet

Als je thuis bent kun je natuurlijk lekker je wifi gebruiken om appjes naar je besties en lover te sturen. Neem je je tablet mee de deur uit en heeft-ie een simkaartingang? Fix dan een Sim Only abonnement zodat je écht overal WhatsApp op je tablet kunt gebruiken. Überchill. Kun je meteen even je favo Netflix serietje meepakken! Enneh, kijk als je toch bezig bent meteen even in je WhatsApp instellingen. Stel bijvoorbeeld een nieuwe on fleek profielfoto in of archiveer je oude gesprekken. 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt