WhatsApp instellingen aanpassen
27 - 07 - 20224 min. leestijd

Alles uit WhatsApp halen? Het kan met deze instellingen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Whatsappen: waarschijnlijk doe je het all day, all night. Ben jij weleens goed in de WhatsApp instellingen gedoken? Hier staan een heleboel leuke en slimme opties, die je app-leven nóg beter maken. Welke? We delen ze met je!

Customize WhatsApp naar je eigen smaak

Niets is fijner dan ergens je eigen touch aan geven. Gelukkig kun je ook WhatsApp helemaal inrichten naar je eigen smaak. Dit fix je gemakkelijk in de instellingen. Kijk maar!

Profielfoto aanpassen

De eerste instelling waar je WhatsApp helemaal je eigen mee maakt is een profielfoto. Want zeg nou zelf: mensen moeten wel weten met wie ze chatten, toch? Je kunt via de instellingen van WhatsApp heel easy een profielfoto toevoegen:

 • Open ‘WhatsApp’ op je telefoon en ga naar ‘Instellingen’.
 • Klik bovenin op je profiel en daarna op ‘Bewerk’.
 • Klik rechtsboven nog eens op ‘Bewerk’ en voeg een foto toe via ‘Kies foto’.
 • Je kunt nu een foto selecteren uit je fotoalbum en deze zelf nog in- of uitzoomen.

Geen leuke foto in je galerij, maar is je look wel on fleek? Je kunt in WhatsApp ook gelijk een foto maken. Klik op ‘Maak een foto’ en poseren maar!  

Zet een WhatsApp status

Iedereen laten weten dat je het komende half jaar in dat tropische oord bent? Dat je zo in love bent? Of dit weekend helemaal losgaat op dat feestje? Maak je WhatsApp extra persoonlijk met een status.

 • Ga naar ‘Instellingen’.
 • Klik bovenin op je profiel en ga naar ‘Info’.
 • Typ hier een leuke status die je met anderen wilt delen.

Leuke chatachtergrond instellen

Iets anders wat je kunt aanpassen via je WhatsApp instellingen is je chatachtergrond. Hiermee voeg je aan ieder gesprek een coole wallpaper toe:

 • Ga naar ‘Instellingen’.
 • Klik op ‘Chats’ en dan op ‘Chatachtergrond’.
 • Kies een leuke foto of wallpaper uit om als chatachtergrond toe te voegen.

Kleuren van WhatsApp veranderen

Ook de lay-out van de rest van de app aanpassen? Je kunt ook de donkere modus voor WhatsApp aanzetten. Hiermee verander je de kleuren van WhatsApp van licht naar donker. Zo geef je WhatsApp een meer classy look. En voordeel: het is ook nog eens beter voor je ogen. Op je Samsung en andere Android telefoons zet je de donkere modus aan via de WhatsApp instellingen. Op je iPhone doe je dit via het instellingenmenu van je telefoon.

WhatsApp instellingen voor meer privacy

Verder heeft WhatsApp ook een heleboel handige instellingen voor meer privacy.

Bepaal zelf wie wat van je ziet

Hoe lang gebruik je je nummer en WhatsApp al? Waarschijnlijk een hele lange tijd. Al die jaren heb je een heleboel nieuwe nummers toegevoegd aan je contactenlijst. Contacten die, als ze WhatsApp gebruiken, ook jouw profielfoto, status, verhalen en ‘laatst gezien’ kunnen zien. Wil je niet dat iedereen zomaar alles van je ziet? Dan kun je zelf meer privacy instellen:

 • Ga naar ‘Instellingen’.
 • Klik op ‘Account’ en dan op ‘Privacy’.
 • Hier kun je per onderdeel – laatst gezien, profielfoto, info en status – instellen wie wat van je ziet. Je kunt kiezen uit ‘Iedereen’, ‘Mijn contacten’, ‘Niemand’ of zelfs bepaalde personen helemaal uitsluiten.

Schermvergrendeling

Nog een handige privacy-instelling van WhatsApp: schermvergrendeling. Hiermee vergrendel je je WhatsApp. Je zet er een soort digitaal slot op. Voordat je de app kunt openen, wordt dan eerst altijd om je Face ID gevraagd. Handig, als je niet wilt dat iedereen zomaar je appjes kan lezen. Zo stel je het in:

 • Ga naar ‘Instellingen’.
 • Klik op ‘Account’ en dan op ‘Privacy’.
 • Klik op ‘Schermvergrendeling’ en zet Face ID aan.

Andere handige WhatsApp instellingen

Of dat alles was? Zeker niet! Er zijn nog een heleboel andere handige WhatsApp instellingen die het appen chiller maken. Hieronder check je ze.

Chats in één keer archiveren

Een handige optie in de instellingen van WhatsApp is dat je chats in één keer kunt archiveren. Chill als je een keer een grote schoonmaak wilt houden.

 • Ga naar ‘Instellingen’.
 • Klik op ‘Chats’ en dan op ‘Archiveer alle chats’.

Zeker weten dat je je chats ook echt gearchiveerd houdt? Als in: dat je écht geen meldingen meer krijgt? Dan vink je ‘Houd chats gearchiveerd’ aan. Die notificaties van die groeps-chat met dertig man? Die blijven lekker op mute.

Timer voor berichten

Wat opslagruimte besparen op WhatsApp? Stel een timer in voor berichten. Hiermee stel je een vervaldatum in voor je verstuurde en ontvangen chats. Binnen 24 uur, 7 dagen of 90 dagen – wat je ook kiest – verdwijnen de appjes dan vanzelf. Handig! Scheelt jou weer wat werk.

 • Ga naar ‘Instellingen’.
 • Klik op ‘Account’ en dan op ‘Privacy’.
 • Ga naar ‘Standaardtimer voor berichten’ en stel hier de tijd in.

Meer uit WhatsApp halen?

Wil je echt – maar dan ook écht – alles uit WhatsApp halen? Er bestaan nog veel meer handige WhatsApp trucjes. Zo kun je met één klik iedereen hetzelfde bericht sturen. Handig, als je een uitnodiging wilt uitsturen voor die vrijmibo bij je thuis. Ook zijn er een heleboel slimme tips voor het videobellen met WhatsApp. Waar wacht je nog op? Tijd om WhatsApp tot de bodem te ontdekken.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt