Tele2 Blog

Nieuwe WhatsApp features die er mogelijk aankomen

We staan ermee op en gaan er mee naar bed: WhatsApp! Plannetjes smeden voor een episch avondje uit in de groeps-app, bijpraten met je moeder via een directe chat en bellen via internet met vrienden in het buitenland. Er komen steeds nieuwe WhatsApp features bij. Benieuwd naar de upcoming features? Wij zetten een aantal WhatsApp features op een rijtje die er binnenkort misschien aankomen.

Zeker sinds WhatsApp in handen van Facebook is gekomen, is de app volle bak bezig met het ontwikkelen van nieuwe WhatsApp features. De afgelopen tijd kwamen er veel nieuwe mogelijkheden naar de app toe. Oké, ze waren niet allemaal even succesvol – ken jij bijvoorbeeld iemand die de Status-functie wél gebruikt? – maar het is goed om te zien dat de app in ontwikkeling is. En binnenkort komen daar mogelijk een paar nieuwe WhatsApp features bij

Aan deze WhatsApp features wordt mogelijk druk gewerkt

Volgens ontwikkelaars werkt WhatsApp momenteel aan een paar nieuwe features.

Foto’s bewerken met filters

Als we deze ontwikkelaars mogen geloven, gaat WhatsApp Instagram achterna. Het zou mogelijk worden om je foto’s in WhatsApp te voorzien van een filtertje. Zeker nice om je out of bed look wat te maskeren ;-). Maar natuurlijk óók mooi als je die toffe groepsfoto van gisteravond extra glans wil geven met een retrofiltertje!

Nachtmodus voor de WhatsApp camerafunctie

Sommige iPhones hebben deze functie al: de nachtmodus voor de camerafunctie. Hiermee maak je in het donker mooiere, heldere foto’s dan anders. Deze functie gaat automatisch aan als de camera te weinig licht heeft. De nachtmodus versterkt de lichtere kleuren, waardoor je kroegfoto’s er voortaan wél een beetje goed uitzien. Het is de bedoeling dat deze feature straks op alle iPhones en Android-telefoons beschikbaar is. Maar wanneer? Da’s voor nu de grote vraag.

Integratie van YouTube

Jaaaa, deze stond toch al wél een tijdje op onze wishlist: YouTube-video’s in de WhatsApp-app afspelen! Het lijkt erop dat deze functie nog dit jaar in de app wordt opgenomen. Hiermee kijk je video’s direct in het chatvenster waarin hij is gedeeld. Je krijgt dan dus geen YouTube-link meer, maar hoeft alleen maar op play te drukken. We like!

WhatsApp features achteraf berichten bewerken Tele2Berichten achteraf bewerken

Was die opmerking in de groeps-app van je schoonfamilie niet zo handig? Gelukkig kun je het bericht al verwijderen. Binnenkort is het waarschijnlijk ook mogelijk om het bericht te bewerken. Dat valt tóch wat minder op!

Real time locatie delen

Echt lang bestaat de feature nog niet, maar de SnapMap van Snapchat is nú al een van onze guilty pleasures. En bovendien ideaal om je vrienden tijdens festivals te vinden. WhatsApp kopieert deze functie niet, maar komt wel met de mogelijkheid om real time je locatie te delen in een chat. Zo kunnen de vrienden uit je groeps-app precies zien waar je bent. Omgekeerd kan natuurlijk ook: is de rest al in de kroeg? Dan zie je dat en weet je waar je moet zijn om gezellig aan te schuiven. Handig!

Jouw favoriete WhatsApp features

Het is nog onbekend wanneer de bovenstaande vijf WhatsApp features precies voor iedereen beschikbaar zijn. Wij kunnen in ieder geval niet wachten. Om de tijd te doden… wat is jou favoriete nieuwe functie in WhatsApp?

Reacties