Nieuwtje: deze WhatsApp features komen eraan

Breaking news! Die hard appers opgelet! Er komen weer gloednieuwe WhatsApp features aan. Van QR-codes scannen in de app tot het versturen van bewegende stickers: ontdek hier alle features die je binnenkort kunt verwachten.

Aan deze WhatsApp features wordt druk gewerktbellen-WhatsApp-features-Tele2

Nieuwe stickers om je chat mee op te fleuren of de WhatsApp Desktop-app in dark mode. WhatsApp komt met de ene na de andere vette nieuwe feature. Ook deze maand kondigde de app weer een aantal upcoming features aan. Check ze hier!

Geanimeerde stickers

Leuke gifjes, emoji of stickers: we love them! Als echte WhatsApp-liefhebber heb je vast al een extra sticker app gedownload. De plaatjes zijn op het moment nog statisch, maar binnenkort verschijnen er ook bewegende stickers. Chatten met je bestie was nog nooit zo leuk en dynamisch ;-).

QR-codes scannen

Wil je dat fijne gesprek met die hottie uit de sportschool voortzetten op WhatsApp? Er komt een nieuwe functie in de app waarmee je direct je telefoonnummer uit kunt wisselen. Iedere WhatsApp-gebruiker krijgt binnenkort zijn eigen QR-code. Scant iemand deze? Dan start je gelijk een nieuw gesprek op. Ideaal, want zo hoef je niet eerst iemand toe te voegen maar kun je meteen appen. Nice!

Nieuwe videobelfunctie

Ook voor het videobellen brengt WhatsApp een fijne functie uit. Videobel je vaak in groepen, bijvoorbeeld voor je werk? Dan kan het soms lastig zijn om je te focussen op iemand die aan het woord is. Straks is dat veel makkelijker. Klik je namelijk een tijdje op een deelnemer, dan verschijnt diegene groot in scherm. De andere deelnemers vervagen naar de achtergrond. Fijn, want zo zal je die belangrijke updates van je baas dus nooit meer missen. Jij luistert voor honderd procent.

Dark mode voor WhatsApp Web

Gebruikte je dark mode al op je smartphone? Goed nieuws: WhatsApp rolt dit nu ook uit naar haar desktop-versie. Zo kun je dus ook op de computer van deze donkere modus genieten. De functie moet je alleen wel eerst zelf instellen. Dat doe je zo:

  1. Ga naar https://web.whatsapp.com/
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Thema en dan op Donker.

WhatsApp somde al haar nieuwe features ook op in een video. Check it out!

Jouw favoriete WhatsApp features

WhatsApp vertelt in haar aankondiging dat deze features in de komende weken uitgerold worden. Wanneer alles precies klaar is, is nog niet bekend. Wij kunnen in ieder geval niet wachten. Om de tijd te doden… wat is jouw favoriete nieuwe functie in WhatsApp? Of welke zou jij graag in de app terugzien?

Tip: nog meer toffe updates ontdekken? Check hier alle nieuwigheden van het WWDC 2020 Apple event of check alle geruchten over Microsoft Project xCloud.