WhatsApp berichten verwijderen Tele2 Blog
08 - 11 - 20213 min. leestijd

Verzonden WhatsApp-berichten verwijderen, doe je zo

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Oh no! Wilde je die hottie uit de sportschool eindelijk op date vragen, app je het per ongeluk naar je baas. Wat nu? Geen zorgen, het einde van de wereld is nog niet nabij. Je kunt je verzonden WhatsApp-berichten verwijderen en je fout ongedaan maken. Wij vertellen je snel hoe je dit doet. 

WhatsApp-berichten: verwijderen voor jezelf of iedereen

Of je nu een iPhone 13 hebt, een OPPO Reno6 of een andere smartphone. Op elke telefoon met WhatsApp is het mogelijk om je verzonden berichten te verwijderen. Handig, als je een keer een bericht naar de verkeerde persoon hebt gestuurd. Of een foto, video of gifje. Er zijn twee manieren om WhatsApp-berichten te verwijderen.

Verwijderen voor jezelf

De eerste optie is het WhatsApp-bericht verwijderen voor jezelf. Het appje verdwijnt dan alleen van jouw telefoon. De ontvanger heeft het bericht nog wel. Deze optie is vooral handig als je niet wilt dat iemand je laatst verzonden appje leest. Bijvoorbeeld als je net met iemand een cadeau-idee voor je beste maatje hebt bedacht. Aan deze optie zit geen tijd gebonden. Je kunt berichten voor jezelf verwijderen wanneer je dat wilt. De ander ziet het niet als je dit bericht uit je gesprek op WhatsApp verwijdert. Of je het nu op een iPhone verwijdert of op een Android telefoon.

Verwijderen voor iedereen

Ook kun je ervoor kiezen om berichten te verwijderen voor iedereen. Het appje wordt dan van elke telefoon gewist. Hier zit wel een tijdslimiet aan. WhatsApp geeft je 4096 seconden (lees: ruim 68 minuten) om een verzonden appje te wissen. Je hebt niet lang de tijd en als je na 24 uur erachter komt, dan is het verstuurde bericht definitief.

Goed om te weten: heb je een foto, video of document gestuurd? En is deze al ontvangen, wat je ziet door het vinkje? Dan staat dit bestand al opgeslagen op de telefoon van de ander. Je kunt deze dus niet meer terughalen. Wel kun je het bericht voor jezelf nog verwijderen.

WhatsApp-berichten verwijderen: zo doe je het

Wil je een verzonden WhatsApp-bericht verwijderen? Snel aan de slag! Hieronder ontdek je hoe je dit voor jezelf of voor iedereen doet. 

 1. Open WhatsApp op je telefoon.
 2. Open de chat waarin je een bericht wilt wissen.
 3. Houd het bericht dat je wilt verwijderen ingedrukt. 
 4. Er verschijnt nu een menu. Klik op ‘Verwijder’. 
 5. Klik nu op het prullenbak-icoon.
 6. Wil je meerdere berichten verwijderen? Vink deze dan aan. 
 7. Kies nu voor ‘Verwijder voor iedereen’ of ‘Verwijder voor jezelf’.
 8. Het bericht wordt nu gewist uit de chat. 
verzonden WhatsApp berichten verwijderen Tele2 Blog

Lifehack: tóch oude WhatsApp-berichten verwijderen voor iedereen

Zijn de 68 minuten voorbij? Dan lukt het in principe niet om je verstuurde bericht te verwijderen. No stress, er is een mogelijkheid om ook oudere WhatsApp-berichten voor iedereen te verwijderen. Dit kost wel iets meer moeite, maar dan is dat berichtje so-wie-so van je baas z’n smartphone verdwenen. Check hier alle stappen.

 1. Open WhatsApp op je telefoon.
 2. Open de chat waarin je een bericht wilt wissen.
 3. Check de tijd en datum van het verzonden bericht dat je wilt verwijderen.
 4. Sluit WhatsApp volledig af en activeer hierna de vliegtuigmodus.
 5. Open het instellingenmenu van je telefoon. Wijzig de tijd en datum naar voordat je het bericht hebt verzonden. 
 6. Open WhatsApp en daarna de chat weer. Houd het bericht dat je wilt verwijderen ingedrukt.
 7. Klik op ‘Verwijder voor iedereen’.
 8. Verander de tijd en datum van je telefoon weer naar vandaag.
 9. Zet vliegtuigmodus uit.
 10. Klaar! Het bericht is nu van elke telefoon verwijderd.

Let op: dit kan alleen met berichten tot vier maanden oud. Anders vraagt WhatsApp je om opnieuw je datum en tijd te wijzigen. 

Nog meer slimme tips voor WhatsApp

Op zoek naar nog meer handige WhatsApp-tips? Hebben we voor je. Zo ontdek je met deze WhatsApp-trucjes hoe je lettertypes verandert of chats snel in één keer archiveert. En wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen WhatsApp? Check dan onze WhatsApp-updates. Je bent als eerste op de hoogte van alle nieuwe functies en verbeteringen. 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt