iphone waterdicht

Deze iPhone telefoons zijn waterdicht!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zon, zee, strandvakantie op de planning? Of zoek je juist een telefoon die bestemd is tegen de Nederlandse regenbuien? Tegenwoordig zijn steeds meer mobiels goed beschermd tegen water. Check in dit blog welke iPhone telefoons waterbestendig en waterdicht zijn!

iPhone 14 Pro

De krachtige nieuwe iPhone

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Zwart Apple iPhone 14 Pro Zilver Apple iPhone 14 Pro Goud Apple iPhone 14 Pro Paars

Wanneer is een telefoon waterdicht?

Bijna alle telefoons zijn tegenwoordig waterbestendig. Maar… Hoe waterdicht is je telefoon dan écht? Kan hij tegen wat spetters als het buiten miezert, of kun je je telefoon onder water gebruiken, in het zwembad aan de Franse Riviera? Dat kun je checken met het IP-nummer. Dit Ingress Protection-nummer geeft namelijk aan in welke mate je telefoon beschermd is tegen stof én water. Het eerste cijfer achter het IP-nummer geeft aan in hoeverre je mobiel stofdicht is en loopt van 0 tot 6. Het tweede nummer geeft aan in hoeverre je mobiel waterdicht is en loopt van 0 tot 8. Staat je iPhone genoteerd als IP68? Good for you! Dan is-ie stof- én waterdicht.

iphone waterdicht 2022

Welke iPhone telefoons zijn waterdicht?

Alle iPhone toestellen vanaf de iPhone 7 zijn waterbestendig. Maar, let op! Want dit betekent niet meteen dat je mobiel 100% waterdicht is.

iPhone 7 (Plus)

In 2016 lanceerde Apple de eerste iPhone die waterbestendig is. Namelijk de iPhone 7 en zijn grotere broer, de iPhone 7 Plus. De IPhone 7 heeft een IP67-certificering. Dit betekent dat je telefoon maximaal een halfuur een meter onder water overleeft. Dit gaat dan wel om zuiver water, zonder zout of chloor. Een duik in de zee kun je met deze iPhone dus het best voorkomen.

iPhone 8 (Plus)

Ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben een IP67-certificering. Deze telefoon is dus niet helemaal waterdicht, maar wel waterbestendig. Een halfuur onder water overleeft-ie prima, mits het water schoon is en je ’m niet verder dan een meter laat zinken.

iPhone X, XR en XS (Max)

De iPhone X, iPhone XR en iPhone XS hebben allemaal een IP67-certificaat. Ze kunnen dus allemaal wel tegen wat water, maar zorg ervoor dat je ’m niet mee het zwembad in neemt. Dat kan zorgen voor waterschade.

iPhone SE (2e en 3e generatie)

Zowel de iPhone SE tweede als de iPhone SE derde generatie hebben een IP67-certificatie. Beide generaties houden het dertig minuten vol onder water tot een meter diep. Mors je drinken op je iPhone SE? Dan is er nog geen nood aan de man.

iPhone 11 (Pro en Pro Max)

De iPhone 11 is spat-, water- en stofbestendig net zoals de tweede en derde generatie van de iPhone SE. Hij kan daarnaast dertig minuten overleven op twee meter onder water. De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max doen hier nog een schepje bovenop. Met hun IP68-classificatie kunnen ze namelijk een halfuur overleven op maximaal vier meter diepte.

iPhone 12 (mini, Pro en Pro Max)

Zoek je een iPhone die stofvrij én dompeldicht is? Dan zit je goed met de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Deze vier toestellen hebben namelijk een IP68-certificaat. Dit betekent dat je telefoon maximaal dertig minuten tot wel zes meter onder water kan overleven.

iPhone 13 (mini, Pro en Pro Max)

De iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro én iPhone 13 Pro Max zijn ook niet vies van een beetje water. Met hun IP68-classificatie kunnen ze dertig minuten tot wel zes meter onder water overleven.

iPhone 14 (Plus, Pro en Pro Max)

De allernieuwste iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max hebben allemaal een IP68-classificatie. Je iPhone 14 kan hiermee maximaal een halfuur overleven onder water, tot wel zes meter diepte.

iPhone 14

Kan goed tegen water

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Zwart Apple iPhone 14 Wit Apple iPhone 14 Blauw Apple iPhone 14 Rood Apple iPhone 14 Paars

iPhone in het water gevallen?

Ondanks dat de meeste iPhone telefoons goed tegen water kunnen, is voorkomen altijd beter dan genezen. Is je telefoon wat ouder? De waterbestendigheid van je telefoon neemt af in de loop van de tijd. Is je iPhone nat geworden en ben je bang dat er waterschade ontstaat? Check hier wat je moet doen!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt