weer apps buitenland Tele2
02 - 10 - 20172 min. leestijd

Weer apps buitenland, welke zijn de beste?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Of je nou voor een mooie citytrip naar Praag gaat of gaat backpacken in Vietnam, Laos en Cambodja: je smartphone is waar ook ter wereld de perfecte personal assistant. Waarvoor? Nou, onder andere om het weer te checken. Zodat je niet overdressed bent of onderkoeld naar je hotel ‘vlucht’. Maar welke weer apps werken ook in het buitenland? Tijd om dat uit te zoeken!

Want zeg nou zelf: wat heb je aan een app die het in het buitenland niet doet? Toch zijn er sommige apps die alleen in Nederland werken, zoals weer apps die alleen een radar van Nederland hebben. Om er zeker van te zijn dat jij de juiste weer apps voor het buitenland bij je hebt, zoeken wij er een paar uit die het ook buiten ons kikkerlandje doen!

Weer apps buitenland: standaard app van Android en iOS

Op zowel een Android-toestel als iPhone staat standaard een weer app die het ook in het buitenland doet. Deze apps geven een betrouwbare weersvoorspelling voor vandaag en de komende dagen. Je hoeft hier alleen maar je huidige (of toekomstige) locatie op in te vullen. Op deze manier zie je makkelijk en snel hoe warm het wordt en hoe groot de kans op neerslag is. Zo kom je niet van de regen in de drup!

Weer apps buitenland: Weather Underground

weer apps buitenland Weather Underground Tele2Het mooie aan dit appje is dat hij aanvullende bronnen voor zijn weersvoorspellingen gebruikt. De beste weer apps gebruiken bijvoorbeeld de radargegevens van het KNMI. Weather Underground doet dit ook met weerstations in het buitenland. Ter aanvulling gebruikt de app de informatie van 200 duizend aanvullende, persoonlijke weerstations wereldwijd. Het heeft hierdoor veel meer informatie waarop het de weersvoorspelling baseert. Je weet zo wanneer er wél en niet een druppeltje regen zal vallen.

En dan is ‘ie nog eens gratis te downloaden ook, voor zowel je Android-telefoon als iPhone!

Weer apps buitenland: The Weather Channel

weer apps buitenland weather channel Tele2Zien wanneer het waar regent? Download dan deze app. The Weather Channel is een mooi ontworpen app waarmee je door te swipen een internationale buienradar kunt zien. Deze is gebaseerd op je huidige locatie, maar je kunt ook een andere locatie zoeken. Zo weet je wat voor weer het bijvoorbeeld wordt op de volgende bestemming van je rondreis. Kortom: een must-have voor als je een backpacker bent!

The Weather Channel is een gratis app en hij is beschikbaar voor Android en iOS.

Weer apps buitenland: 1Weather

weer apps buitenland 1weather Tele2Makkelijk, overzichtelijk en snel: dat vat 1Weather misschien wel het beste samen. Oh ja, ‘gratis’ kunnen we ook toevoegen aan dat lijstje, voor Android én iOS. 1Weather is een makkelijke app waarmee je in één en hetzelfde scherm van een zelfgekozen locatie het weer ziet, met daarbij aanvullende informatie en een weersvoorspelling voor de komende dagen. Kortom, een ideale app om snel alles te weten te komen. Handig als je tijdens een rondreis niet weet of je nou wel of niet naar een bepaalde locatie gaat. Dan kan een goede voorspelling het doorhakken van de knoop zomaar een stukje makkelijker maken! 😉

Ook 1Weather is gratis voor Android en iOS.

In welk land of welke stad ga jij één van deze apps gebruiken?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt