Wear-OS-Tele2Blog
26 - 07 - 20214 min. leestijd

Smartwatches met Wear OS: alles wat je wilt weten

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hij vertelt je of het gaat regenen, geeft je een seintje als je een nieuw appje hebt en houdt zelfs al je stappen bij. Een smartwatch is dé ideale alles-in-een gadget voor om je pols. Je kunt er van alles mee en het leuke is: ze zijn er in een heleboel verschillende soorten. Zo ook met Wear OS van Google. Wat dit is en wat de voordelen ervan zijn? Dat check je hier!

Wat is Wear OS?

Zoek je een nieuwe smartwatch? Dan is het je waarschijnlijk al opgevallen: er zijn er een heleboel. In verschillende kleuren, soorten, maten, maar ook met andere typen besturingssystemen. Een van de veel voorkomende is Wear OS (voorheen Android Wear). Dit is de Android-versie die Google speciaal voor smartwatches en andere wearables maakte. Wear OS werkt heel goed samen met Android-telefoons, zoals een Samsung of OPPO. Koppel je je smartwatch namelijk aan je smartphone? Dan komen er een heleboel toffe functies vrij op je horloge. Je ontvangt dan de berichtjes van je crush gelijk op je smartwatch. Of kunt hierop verschillende apps bedienen. Je regelt alles gewoon via het scherm van je watch.

Zelf je Wear OS-smartwatch koppelen aan je telefoon? Dat doe je via de Wear OS by Google-app.

App image
Wear OS by Google
Rating starRating starRating starRating starRating star

De Wear OS by Google-app synchroniseert je smartwatch en telefoon

5 chille voordelen van Wear OS

Van je work-outs meten tot in rapidooo tempo je favo muziek afspelen: een smartwatch met Wear OS brengt een heleboel relaxte voordelen met zich mee. Hieronder zetten we er een paar op een rij. 

24/7 op de hoogte

*Pling*, je hebt een nieuwe Instagram-like. *Pling*, en nog een appje van je huisgenootje. Wear OS maakt het lezen van je berichten nog makkelijker. Je hoeft hier namelijk niet je telefoon voor te pakken. Alle meldingen verschijnen gewoon op je horlogescherm. Van belangrijke notificaties tot sms’jes en zelfs telefoonoproepen. Met één blik op je watch ben je gelijk op de hoogte. 

Je personal assistent altijd dicht bij je

Snel willen weten hoe laat je trein komt? Of dat het droog blijft? Via je Wear OS-smartwatch kun je ook heel makkelijk Google Assistent inschakelen. Deze helpt je bij iedere vraag die je hebt. Chill, zo’n persoonlijke assistent om je pols. 

Monitor je eigen gezondheid

Nog een voordeel van een smartwatch met Google’s besturingssysteem? Je kunt er al je trainingen mee meten. Zo kun je je stappen tellen, maar ook al je work-outs bijhouden. Ontdek hoeveel meters je afgelegd hebt, hoe hoog je hartslag is, of hoeveel calorieën je hebt verbrand. Het verschilt per smartwatch wat je opties zijn, maar in ieder geval houd je altijd goed je gezondheid in de gaten. 

Speel overal je favo muziek af

Ook kun je via je smartwatch met Wear OS muziek afspelen. Met één klik op het scherm zet je je favo nummer aan of spoel je ‘m door naar een andere vette tune. Ideaal voor als je tijdens het sporten even wat extra powermuziek nodig hebt. 

Customize je smartwatch

Je wilt natuurlijk ook opvallen met je blitse smartwatch en daarom biedt Google’s besturingssysteem een heleboel opties om ‘m te customizen. Zo kun je verschillende widgets instellen, maar ook je wijzerplaat naar een mooie foto veranderen. Je pimpt je horloge zoals je dat wilt. 

Let op: de functionaliteiten verschillen per merk horloge. Check voordat je er eentje aanschaft daarom altijd of ie alles heeft wat je in een smartwatch zoekt. Scheelt gedoe. 😉

Welke horloges hebben Wear OS?

Of je nu een smartwatch met een sportieve look wilt, of eentje die wat meer classy is: Google heeft Wear OS zo ingericht dat het bruikbaar is op een heleboel smartwatches. Zo zijn er dus steeds meer merken die een horloge ontwikkelen dat op Google’s besturingssysteem kan draaien. Hieronder check je er een paar.

  • Michael Kors
  • Fossil
  • Suunto
  • TicWatch
  • Garmin
  • OPPO 
  • Polar

En nog veel meer! 

De leukste Wear OS apps 

Ook zijn er veel leuke Wear OS apps beschikbaar die je op je smartwatch kunt gebruiken. Je hebt de standaard apps als de Weer-app of Notities-app, maar ook in de Google PlayStore vind je er een heleboel. Van toffe games tot gezondheids-apps: check het zelf maar. 

Wear OS app: Glide

Glide-Wear-OS-app-Tele2Blog

Glide maakt het versturen van een berichtje naar je vrienden extra leuk. Je hoeft er geen te typen, maar spreekt gewoon iets in. Je kunt met deze app via spraak of video berichtjes naar elkaar verzenden via je smartwatch. Leuk als je écht even moet uitbeelden hoe die crush vandaag naar je keek. Of als je je lover nog snel voor het slapengaan wilt zien. 😉

App image
Glide – Video Chat Messenger
Rating starRating starRating starRating starRating star

Send lightning fast video messages, see responses live or when it’s convenient!

Wear OS app: Infinity Loop

InfinityLoop-Wear-OS-app-Tele2Blog

Moet je lang wachten op de trein? Of in de wachtkamer bij de tandarts? Tijd voor een spelletje. De game Infinity Loop speel je heel makkelijk op het kleine scherm van je smartwatch. In dit spel probeer je verschillende puzzels op te lossen die elk maar een paar minuten duren. 

App image
Infinity Loop: Relaxing Puzzle
Rating starRating starRating starRating starRating star

Unwind and relax with a puzzle game with a calm challenge

Wear OS app: Lifesum

Lifesum-Wear-OS-app-Tele2Blog

Wil je je gezondheid nog beter tracken? Dan is daar Lifesum. Deze app helpt je bij het behalen van je persoonlijke gezondheidsdoelen en geeft je hier tips voor. Ontdek welke trainingen je het beste kunt doen en zie in de grafiek hoeveel vooruitgang je boekt. Je kunt in de app ook verschillende eetplannen en recepten vinden.

App image
Lifesum: Healthy Eating & Diet
Rating starRating starRating starRating starRating star

More than a calorie counter: meal plans, intermittent fasting, habit tracker

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt