waterbestendige telefoons Tele2
17 - 10 - 20173 min. leestijd

Waterbestendige telefoons: dit zijn de vijf beste!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Winter is coming! Niets mis mee, behalve dat het najaar verschrikkelijke verzopen-kat-momenten met zich meebrengt. Want wat als jij jouw smartphone per ongeluk goed nat wordt en daardoor uit je handen glipt? Val-, druk-, en waterschade vallen nooit onder je garantie. Dan ben je dus verder van huis. Tenzij jij het geluk hebt, dat je telefoon dompel- of zelfs waterdicht is. Wij bespreken in willekeurige volgorde de vijf beste waterbestendige telefoons!

waterbestendige telefoons met snorkels Tele2

Wanneer is een smartphone waterdicht?

Een smartphone is officieel dompel- of waterdicht als hij hiervoor een certificaat heeft. Heeft een telefoon een IP67- of IP68-certificaat? Dan is ‘ie onder laboratoriumomstandigheden* als dompeldicht (IP67) of waterdicht (IP68) getest en is hij door de keuring gekomen. In het geval van IP67 kan je telefoon een half uur tot een diepte van één meter onder water blijven. Met een IP68-certificaat is je smartphone nog waterdichter, hiermee kan een smartphone namelijk een half uur tot een diepte van zelfs anderhalve meter onder water blijven. Mooi meegenomen: met deze certificaten is je telefoon ook meteen stofdicht. Dit betekent dat er geen stof bij de hardware kan komen. Hierdoor gaat je telefoon ook nóg langer mee!

IP67-certificaat

Beste dompeldichte telefoons: Apple iPhone 8

De iPhone 8 is net als zijn voorganger, de iPhone 7, een dompeldichte telefoon. Hij is lekker compact en supersnel in gebruik. Met zijn baanbrekende camera’s heb je zeer futuristische Augmented Reality-mogelijkheden. Ook zijn grote broer, de iPhone 8 Plus, heeft een IP67-certificaat. En uiteraard is ook de iPhone X, die je draadloos op kunt laden, stof- en dompeldicht.

IP68-certificaat

Beste waterbestendige telefoons: Samsung Galaxy Note 8

De grote concurrent van de iPhone 8 is de Samsung Galaxy Note 8. Met zijn dunne randen ziet de telefoon er indrukwekkend uit. Gelukkig gaat dat niet ten koste van de kwaliteiten, want ook deze telefoon is stof- en waterdicht. Daarmee is de telefoon ontzettend veelzijdig. En bonus: hij heeft zelfs een dubbele camera!

IP68-certificaat

Beste waterbestendige telefoons: LG G6

LG is ook zo’n topmerk dat elk jaar weer met mooie telefoons komt. De LG G6 lijkt wel alsof ‘ie uit de toekomst komt! Ook deze telefoon heeft zeer dunne schermranden. Net als de Galaxy Note 8 heeft ‘ie bovendien een hoge schermresolutie en een kleurrijk OLED-scherm. De telefoon is zeer snel in gebruik en heeft een goede batterij. Kortom: een goede allrounder die ideaal is voor een Sim Only-abonnement.

IP68-certificaat

Beste waterbestendige telefoons: Sony Xperia XZ1

De Sony Xperia XZ1 is een waterdichte smartphone met een opvallend, minimalistisch en hoekig ontwerp. Hij ligt prettig in de hand en aan de zijkant zit een snelle vingerafdruksensor. Eén van zijn grootste pluspunten is de bijzondere camera, waarmee je superslowmotionvideo’s in 960 frames per seconde kunt opnemen. Dit kan geen enkele telefoon van een ander merk! Zijn kleine broer, de Xperia XZ1 Compact, is overigens ook een aanrader: zelfde specs in een compacte behuizing!

IP68-certificaat

Beste waterbestendige telefoons: HTC U11

Het mooie aan de HTC U11 is zijn camera met het hoge diafragma van f/1.7, waarmee je ook in het donker topfoto’s schiet. Sicke zonsondergang foto: check! De telefoon heeft bovendien een scherm met een hoge Quad HD-resolutie en een snelle vingerafdruksensor. Kortom: een veelzijdig apparaat dat ook nog eens supersnel in gebruik is.

Natuurlijk willen wij niemand uitnodigen om zijn/haar op waterbestendigheid te testen, dus vragen wij je om jouw ervaringen te delen. Wat vind jij de beste waterbestendige telefoon, en waarom?

* Indien het toestel wordt blootgesteld aan andere omstandigheden dan laboratoriumomstandigheden kan dit oververhitting, elektrische schokken en onherstelbare schade aan de telefoon opleveren. Let op: als het toestel nat is, mogen de uitgangen (USB, oplaadpunt) absoluut niet worden gebruikt.

Testen onder laboratorium omstandigheden houdt onder meer in dat er:

  • Uitsluitend nieuwe toestellen worden gebruikt, want water- en stofbestendigheid neemt af naarmate het toestel wordt gebruikt.
  • Kraan- of zelfs steriel water wordt gebruikt, gezien een smartphone niet tegen zout water kan.
  • Sprake is van water met nauwelijks of lage waterdruk.
  • Stilstaand water is gebruikt, gezien je smartphone niet tegen stromend water kan.
  • Er geen zand in het water zit, gezien zand eveneens funest is.
Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt