horloge-WatchOS-7-Tele2
15 - 04 - 20203 min. leestijd

WatchOS 7 update: release date en functies

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Alle Apple-lovers verzameleeen! Heb jij zo’n flitsende Apple Watch om je pols hangen? Dan wil je natuurlijk altijd als eerste op de hoogte zijn als er weer nieuwe, vette features aankomen. Goed nieuws: die komen er zeker! Apple werkt namelijk aan een gloednieuwe software-update voor zijn smartwatch, WatchOS 7. Benieuwd welke nieuwe features je kunt verwachten én wanneer de release date is? Check ‘t hier!

Even kennismaken: WatchOS 7apple-WatchOS-7-Tele2

Dat onze Apple Watch steeds slimmer wordt, weten we maar al te goed. We kunnen er gemakkelijk onze appjes op zien, onze gezondheid op bijhouden of Siri ermee om hulp vragen. Ook kondigt Apple regelmatig kleine updates aan die de smartwatch nog beter maken.

Maar écht een grote update met gloednieuwe features en grote verbeteringen? Die brengt het Amerikaanse elektronicabedrijf maar één keer per jaar uit. Vorig jaar was dit WatchOS 6, dit jaar is het WatchOS 7. Hoewel de nieuwe software nog niet officieel gelanceerd is, gaan er genoeg geruchten rond op het internet en social media. Benieuwd? Wij doken in de laatste rumours én lichten de chillste nieuwe functies voor je uit.

Benieuwd naar de nieuwste features voor je iPhone in iOS 14? Check hier alles over de iOS 14 update.

De nieuwste features in WatchOS 7

Van een gloednieuwe Fitness-app met instructievideo’s tot een Sleep Tracker om al je slaapactiviteit te meten: check hier een aantal features die waarschijnlijk in de WatchOS 7 update komen.

Een nieuwe Fitness-app

Yes! We houden ervan als we heerlijk onze stappen en sportactiviteiten kunnen tracken met onze smartwatch. Goed nieuws: in WatchOS 7 wordt dit alleen maar beter. De geruchten gaan namelijk, volgens MacRumors, dat Apple werkt aan een gloednieuwe fitness-app. In deze app zouden waarschijnlijk verschillende sportoefeningen staan die worden uitgelegd via instructievideo’s. Van yoga tot dansen en van roeien tot fietsen. Hoe het werkt en of je de video’s ook op je Apple Watch kunt bekijken, is nog niet bekend. Wij zijn heel benieuwd ;-).

SchoolTime

Schermtijd op je Apple Watch, hoe handig is dat! Geruchten doen de ronde dat Apple werkt aan een speciale SchoolTime-functie, aldus 9to5Mac. Wat dit inhoudt? Dat ouders kunnen instellen welke apps gebruikt worden tijdens schooluren. Heel handig als je zoon of dochter wel elke dag een smartwatch naar school om wil, zonder te worden afgeleid.

Wijzerplaten delen

Heb je een toffe wijzerplaat gemaakt? Of een handige indeling? Volgens 9to5Mac gaan er geruchten dat je met de WatchOS 7 update wijzerplaten met elkaar kunt delen. Zo hoef je dus nooit meer jaloers te zijn op je bestie als hij of zij een mooiere achtergrond dan jij hebt. Je drukt gewoon op de deel-knop… et voilà! Hoe je kunt delen en of dit gelijk van watch naar watch is, is nog niet bekend.

Sleep Tracker

We besteden er bijna de meeste tijd van de dag: ons bed! Daarom is het heel belangrijk om te weten hoe goed je slaapt. Volgens 9to5Mac kun je straks in WatchOS 7 handig je slaap bijhouden dankzij een Sleep Tracker. Hiermee kun je meten hoeveel uur je per dag in bed ligt en hoeveel daarvan je daadwerkelijk slaapt. Heel fijn, want zo kun je bouwen aan een nog betere nachtrust ;-).

Tip: nu al goed willen slapen? Probeer de Calm app en val helemaal zen in slaap.

Bloedzuurstof meten

Als je dacht dat dit alles was… dan heb je het mis! Apple voegt waarschijnlijk nog een te gekke nieuwigheid aan de software toe, namelijk: je bloedzuurstof meten. Je wist het misschien niet, maar deze technologie zat al die tijd al in je Apple Watch. Alleen is ‘ie nooit geactiveerd! Volgens 9to5Mac zou je kunnen zien hoeveel zuurstof er in je bloed zit. Met zuurstof tussen de 95 tot 100% ben je gezond, onder de 80% kan er misschien wel eens iets mis zijn. Met deze functie hoopt Apple nog beter in te kunnen spelen op de gezondheid van zijn gebruiker.

WatchOS 7 release date: wanneer komt ‘ie uit?

Net zo belangrijk: wanneer is de WatchOS 7 release date? Daar is helaas nog geen officiële informatie over bekend. Voorgaande jaren lanceerde Apple grote software-updates altijd aan het eind van het jaar, rond september. Misschien is dit ook zo met WatchOS 7. Tot die tijd moeten we het dus nog even doen met de software die we nu al hebben, maar gelukkig kunnen we daar een heleboel mee ;-).

Welke WatchOS 7 update vind jij het vetst?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt