02 - 03 - 20233 min. leestijd

Wat is Twitch? Lees er hier alles over!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Is één van je beste matties een fanatieke gamer of speel je zelf veel games? Dan heb je vast wel eens van Twitch gehoord, dé streaming-site voor gamers. Ken je ‘t niet? No worries, in dit blog word je helemaal bijgepraat. Wat is Twitch, hoe werkt het en wat kun je ermee. 

Hoe werkt Twitch precies?   

Oké, Twitch dus. Wat is het nou eigenlijk? Twitch is een live streaming-site, vooral populair bij gamers en game-liefhebbers, maar ook bij YouTubers en muzikanten. Als je Twitch gebruikt als kijker, kun je live streamingsessies volgen van bijvoorbeeld je favo gamer. Dankzij de chatfunctie kun je diegene aanmoedigen en praten met andere kijkers. Vind je een bepaalde gamer echt té nice? Dan kun je een Bits donatie doen om hem of haar te steunen. Als je zelf ook graag games speelt is Twitch super chill, want je kunt stiekem de tactieken afkijken en veel leren over de game. Natuurlijk kun je ook zelf streamen op Twitch. 

De populairste Twitch categorieën 

Maarehm, wat valt er nu dan allemaal precies te zien op Twitch? We zetten een aantal van de meest populaire categorieën voor je op een rijtje. Komt-ie dan: 

Just Chatting

In de Just Chatting categorie vind je alle livestreams van streamers die even niet aan het gamen zijn, maar wél zin hebben in een gezellige chat met hun kijkers. Hier vind je overigens niet alleen gamers, maar ook muzikanten, YouTubers of andere streamers. Just Chatting is bijna altijd de grootste categorie op Twitch. Best grappig, aangezien Twitch vooral een gaming platform is en deze categorie niet eens over gamen gaat!

League of Legends

Eén van de meest populaire games op Twitch is League of Legends. Het computerspel bestaat al best lang, sinds 2009, maar toch blijft het een geliefd spel. Doordat je super strategisch moet spelen, is het elke keer weer anders. Super nice dus om te zien hoe anderen dit spelen!

Valorant

Valorant is een schietgame uit 2020, ook wel een mix tussen Counter Strike:Global Offensive en Overwatch genoemd. Het spel staat in de top 5 meest populaire categorieën en draait vooral om strategie en coördinatie. Spanning en sensatie gegarandeerd!

I’m Only Sleeping

Deze categorie is ehm, tsja, ietwat gek. Mensen streamen hier namelijk terwijl ze slapen. Jup, je kunt dus mensen bekijken terwijl ze aan het slapen zijn. Voelt misschien wat stalkerig en creepy, maar hey, blijkbaar zijn er mensen die hier lekker op gaan!

App image
Twitch: Live gamestreaming
Rating starRating starRating starRating starRating star

Multiplayer-games, live esports en in-game chats. Doe mee!

Dit moet je weten over Twitch 

Nieuwsgierig geworden? Snappen we, want Twitch is niet voor niets zo megapopulair. Voordat je dat gaat doen, zetten we even wat handige good to know’s voor je op een rijtje.

Heb je een account nodig om Twitch te gebruiken?

Wil je gewoon video’s kijken op Twitch en verder niks? Dan hoef je geen account aan te maken. Maarrr, wil je op livestreams reageren, chatten of zelf streamen? Dan heb je wel een account nodig. 

Is Twitch gratis?

Yes, Twitch is gratis. Je ziet dan wel tussendoor advertenties. Heb je daar he-le-maal geen zin in en wil je gewoon ongestoord kunnen kijken? Dan is er ook een betaald abonnement: Twitch Prime.

Wat is Twitch Prime?

Als je een abonnement op Twitch Prime neemt, kun je all day every day streamen zonder al die irritante ads die je om de oren vliegen. Twitch Prime, ook wel Prime Gaming, zit inbegrepen bij Amazon Prime. Amazon is namelijk het moederbedrijf van Twitch. Een abonnement op Prime kost € 2,99 per maand. Naast dat je de advertenties lekker kunt skippen, krijg je ook meer chatfuncties. Helemaal chill dus! Ook krijg je elke maand een gratis kanaal abonnement ter waarde van € 4,99. Met zo’n kanaal abonnement ondersteun je je favo streamer, die krijgt namelijk de helft van dat bedrag. En je krijgt meldingen wanneer diegene live gaat. Zo mis je nooit meer een vette gamesessie. 

24/7 streamen met unlimited data

Ben jij het liefst de hele dag online zodat je geen enkel appje, nieuwtje of belletje mist? Kies dan voor Unlimited Data! Hiermee kun je onbeperkt appen, gamen, scrollen en je favo Twitch kanalen streamen. Of je nu de nieuwste Samsung Galaxy S23 Ultra hebt of die fancy iPhone 14 Pro. Huppa, daar houden we van! 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt