pukcode
19 - 10 - 20222 min. leestijd

Wat is de pukcode en wanneer heb je het nodig?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je een paar keer bij het unlocken van de simkaart van je telefoon de verkeerde code ingevoerd? Ai! Oké, het kan de beste overkomen! Gelukkig kun je het fixen. Daarvoor heb je je pukcode nodig. Wat is dat precies en hoe vind je het? Guess what: je leest hier alles wat je moet weten!

Wat is de pukcode?

De pukcode (of PUK-code) is een achtcijferige code waarom je simkaart vraagt als je drie keer de verkeerde pincode voor je simkaart invoert. De simkaart is dan geblokkeerd en je deblokkeert deze met je pukcode. Daarna kun je meteen een nieuwe pincode instellen voor je simkaart. De puk in pukcode staat voor Personal Unlock Key of PIN Unlock Key.

Wanneer heb je hem nodig?

De kans is groot dat je nooit je pukcode hoeft te gebruiken. Zo hoef je de code voor je simkaart alleen maar in te vullen wanneer je je telefoon opnieuw opstart. Of als je hem voor het eerst gebruikt. Meestal is de pincode van je simkaart 0000. Heb je de code veranderd (slim!), maar weet je die niet meer? En voer je drie keer een verkeerde code in? Dan blokkeert je simkaart en kun je hem deblokkeren met de pukcode.

pukcode 2022

Waar vind je de pukcode?

De pukcode staat op de plastic pas waarin je simkaart zat toen je ’m kreeg. Maar laten we heel eerlijk zijn: weet je nog waar die ligt? Als je ’m nog hebt? En in andere gevallen staat de code op de brief die je bij je nieuwe abonnement hebt gekregen. Maar ja, misschien is die ook gone with the wind!

Gelukkig is er nog een andere manier om hem terug te vinden. Login op MijnTele2. Op je eigen account vind je dan makkelijk je pukcode terug. Zo kun je na een foutje snel weer overal toegang tot krijgen. Zorg er wel voor dat je de pukcode goed invoert. Voer je het tien keer fout in? Dan word je simkaart definitief geblokkeerd!

Kun je de pukcode veranderen?

De pincode voor je simkaart is te veranderen. Maar hoe zit het met een pukcode? Is deze aan te passen? Short answer: nope! Deze is en blijft hetzelfde. Maar goed ook, want als je die ook gaat veranderen en je weet het niet meer, dan is je simkaart onbruikbaar en moet je een nieuwe simkaart aanvragen. Je pukcode is altijd gekoppeld aan jouw simkaart en verandert niet.

Verander de code van je simkaart

Je weet nu wat de pukcode is en hoe je hem vindt. We vertelden al dat je de code van de simkaart wel kan veranderen. Handig voor de veiligheid: want vier keer nul of 1234 kan iedereen raden. In dit blog vertellen we je alles over hoe je de pincode van je simkaart wijzigt. En vergeet je deze pincode? Niet getreurd, je hebt in MijnTele2 altijd je pukcode achter de hand!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt