wat-is-interactieve-tv-tips-Tele2Blog
06 - 06 - 20183 min. leestijd

Wat is interactieve tv en hoe werk het?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een enorme beeldbuis waar aan de achterkant zo’n rond tv-kabeltje op is aangesloten, dat is verleden tijd. Tegenwoordig komen we dit soort prehistorische apparaten alleen nog bij oma en opa tegen, want iedereen heeft nu ‘interactieve televisie’. Een plat scherm waarop je zenders ontvangt via internetverbinding. Bij Tele2 sluit je heel gemakkelijk een abonnement voor interactieve tv af. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen? Hieronder beantwoorden we vijf keer de vraag: Wat is interactieve tv en hoe werkt het?

Wat is interactieve tv? Online tv kijken op al je apparaten

Soms heb je er he-le-maaaaaaal geen zin in om jezelf naar de bank te moeten slepen op je luie zondag. Snappen we! Gelukkig hoeft dat ook niet als je interactieve tv hebt. Dan kun je gewoon onder de dekens blijven liggen en tv kijken vanaf al je apparaten: of nou je laptop, je smartphone of je tablet binnen handbereik ligt! 😉 Zolang je thuis bent, hoef jij geen enkel programma te missen. Zo kijk je moeiteloos tv via je interactieve tv app in bed, tijdens het koken, in bad, op je balkon, in de tuin of op zelfs op het toilet (ja, echt).

wat-is-interactieve-tv-Tele2Blog

Hoe werkt interactieve tv? Zoals jij dat wilt!

Met interactieve televisie bepaal je zelf wanneer je naar wat kijkt. Heel fijn, want zo kijk je die favo serie wanneer jij daar zin in hebt. Of kijk je een gemist programma zelfs een paar dagen later gewoon terug. Hieronder zetten we neer hoe interactieve tv werkt én wat je er allemaal mee kunt.

Wat is interactieve tv? Je favoriete programma’s opnemen

Stel: je bent al jaren een trouwe The Voice-fan, maar vanwege een uitje met werk ben je komende vrijdagavond niet voor middernacht thuis (lees: jullie gaan nog even langs de karaokebar). Wat nu?! Geen zorgen! Met interactieve tv neem je jouw favoriete programma op, zodat je de uitzending naderhand gewoon terugkijkt. Zo kun jij makkelijk tot in de vroege uurtjes losgaan in de karaoke bar, en de volgende ochtend uitbrakken met al het zangtalent dat Nederland rijk is én de grappen van Ali B.

Wat is interactieve tv? Gemiste programma’s terugkijken

Ben je vergeten om je programma op te nemen? Geen enkel probleem. Met interactieve tv kun je namelijk ook gemiste programma’s terugkijken! Zélfs als je ze niet opgenomen hebt. Tele2 selecteert voor jou een aanbod van gemiste programma’s die je onbeperkt kijkt. Het leuke hiervan is dat je tijdens een avondje gemiste uitzendingen kijken soms op programma’s stuit die je anders nooit zou kijken! Wat is jouw nieuwste tv-ontdekking?

On-demand films en series huren

Er is nog iets dat bij het tijdperk van die grote beeldbuis met tv-kabeltje aan de achterkant hoort: op zaterdagavond met je date naar de videotheek om een filmpie te huren. Met interactieve tv hoef je hier de deur niet voor uit. In het on-demand filmaanbod vind je jouw topfilm voor de avond. Ook series en documentaires huur je gemakkelijk on-demand. Zo houd je dus lekker veel tijd over om indruk te maken op jouw date. 😉

Gemakkelijk pauzeren en terugspoelen

Even de popcorn bijvullen? De deur opendoen voor de pizzabezorger? Bijkletsen met je BAE? Met interactieve televisie pauzeer je je programma gewoon! Heel handig hieraan is dat je ook kunt verderspoelen. Dus soms heb je genoeg gepauzeerd, om het hele reclameblok in één keer door te spoelen! Ook handy: als je midden in een spannende aflevering van CSI valt, dan spoel je gewoon even terug naar het begin. Lekker makkelijk!

Genoeg redenen dus waarom interactieve televisie gewoon onmisbaar is bij het tv kijken van nu.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt