Fototoestel_Wat_Is_Instagram_Tele2
16 - 07 - 20193 min. leestijd

Wat is Instagram? Inspirerend én relaxt!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een foto maken van je favoriete ontbijtje of van de prachtige zonsondergang. We maken steeds vaker foto’s van de dingen om ons heen. En delen ze ook graag! Instagram is haast niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Elkaar liken, reacties ontvangen, nieuwe volgers krijgen: het geeft een geweldig gevoel. Wat is Instagram eigenlijk? Wij leggen uit wat het is én wat je ermee kunt.

Wat is Instagram?Scherm_Wat_Is_Instagram_Tele2

Als je van foto’s houdt, dan is Instagram the place to be. Via dit sociale netwerk delen miljoenen gebruikers dagelijks foto’s en video’s uit hun leven. Van mooie beelden van een verre reis naar Azië tot een leuke familiefoto. Op Instagram ben je vrij om te plaatsen wat je maar wilt (mits het niet choquerend is). Heb je een foto gedeeld? Dan komt deze in jouw feed. Dit is een persoonlijke pagina waar al je geüploade beelden worden weergegeven. Hiermee ben je zichtbaar voor andere gebruikers, waardoor ze je kunnen volgen en je foto’s in hun tijdlijn verschijnen.

Het leukste aan Instagram is dat je elkaar kunt waarderen door likes en reacties te geven. Zo kun je als je foto écht opvalt, wel honderden likes en comments krijgen. Zelfs door onbekenden! Via Instagram kun je als fotoliefhebber je kiekjes echt met de wereld delen.

Wat is Instagram? Alle features op een rijtje

De een noemt het Instagram, de jongere generatie noemt het Insta. Wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Wij zetten een aantal leuke features op een rijtje.

Mensen volgen

Heb je net een account gemaakt? Dan is het tijd om wat mensen te volgen. Via de zoekbalk kun je gewoon de naam van een vriend of vriendin intypen. En heeft diegene een fantasienaam bedacht? Koppel dan je Facebook of e-mail en ontdek wie er nog meer een account heeft. Of voeg je favoriete bekende Hollywoodster toe. Het kan allemaal! Druk op de volgknop en je ziet direct hun foto’s in je tijdlijn. Ideaal, mocht een goede vriend of vriendin in het buitenland wonen. Met Instagram houd je contact met iedereen.

Elkaar taggen

Instagram is enorm inspirerend. Zie je een leuke foto die je echt wilt delen met iemand? Tag diegene! Door een “@” in het reactieveld te typen en de naam van de gebruiker kun je iemand taggen in een post. De getagde persoon ontvangt dan een melding en kan de foto gewoon terugvinden. Sharing is caring!

Locaties en hashtags toevoegen

Zodra je een foto uploadt in Instagram krijg je een heleboel extra opties. Je kunt leuke filters toevoegen, maar ook een onderschrift en locatie-en hashtags. Heb je bijvoorbeeld een foto in een bijzonder cafétje gemaakt? Typ de locatie in en Instagram zoekt hem voor je! Iedereen die op deze plek zoekt, kan jouw foto terugvinden. En hetzelfde geldt voor hashtags. Voeg bijvoorbeeld #healthyfood aan je foto toe en wordt sneller vindbaar voor gebruikers die mooie foto’s van gezond eten willen kijken om inspiratie op te doen.

Privé berichten sturen

Heb je het account van een oud-collega opgespeurd? En wil je weer contact met diegene leggen? Stuur eens een privé bericht. Ook wel DM genoemd. Via dit venster stuur je gewoon berichten naar een andere gebruiker zonder dat iedereen dit ziet. Ideaal, als je wat persoonlijke zaken wilt bespreken.

Instagram Stories maken

Een andere coole feature binnen Instagram is het maken van Instagram Stories. Via dit venster plaats je een foto of video en die blijft vervolgens 24 uur zichtbaar. Leuk als je bijvoorbeeld korte updates wilt geven van je reis door India.

Bedrijfspagina’s en influencers

Waar de een foto’s plaats van een doodnormale dag in het park, pakt de ander het groots aan en start zijn business op Instagram. Instagram zit vol met bedrijven en influencers. Zoek maar eens naar ‘Coca-Cola’ en je vindt direct een pagina met een blauw vinkje erbij. Dit betekent dat dit persoon erkend is door Instagram en het dus een geverifieerd account is van Coca-Cola.

Naast bedrijven heb je ook influencers. Deze personen zijn een soort rolmodel voor een bepaalde groep gebruikers. Zij werken vaak samen met bedrijven, ontvangen producten en plaatsen hiermee gesponsorde posts. Leuk mocht je inspiratie op willen doen of zien wat de laatste trends zijn.

Wat is Instagram? Iets voor jou!

Ben je al overstag? Een account aanmaken voor Instagram is peanuts. Je hoeft alleen maar de app te downloaden, een naam te bedenken en klaar is kees. Weet je nu echt niet waar je moet beginnen? Check dan deze basisstappen over hoe je het maximale uit je Instagram haalt. En ben je al gestart, maar wil je meer volgers? Dit is hoe je meer Instagram volgers krijgt.

Je downloadt Instagram gewoon gratis voor Android en iOS.

Happy Instagramming! Wat is Instagram voor jou?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt