Wat is AirPlay en hoe gebruik je het
23 - 09 - 20223 min. leestijd

Ontdek het nu: wat is AirPlay van Apple?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je je favo serie vanaf je iPhone 14 streamen naar je televisie? Je iPhone 13 scherm delen op je MacBook? Of wil je je lievelingsplaylist met guilty pleassures vanaf je iPhone 12 streamen naar speakers in het hele huis? Dit kan allemaal dankzij Apple AirPlay! Check alles wat je moet weten in dit blog.

Wat is Apple AirPlay?

AirPlay gebruik je om beeld of geluid van je Apple telefoon of apparaat naar speakers of een ander compatible device te streamen. AirPlay kun je ook gebruiken om je scherm te delen op een ander scherm. De nieuwste versie van Apple AirPlay is AirPlay 2. Wat is de betekenis, hoe kun je het instellen en wat zit er nog meer? Lees er alles over

Hoe werkt Apple AirPlay?

AirPlay werkt via een techniek die wifi direct heet. De naam zegt het al: met wifi direct verbind je twee apparaten direct met elkaar, via wifi. Hier is geen apart wifi-netwerk voor nodig. Je iPhone, iPad, iMac of Macbook zendt namelijk zelf een wifi-signaal uit dat wordt opgepikt door de speaker of tv om te kunnen streamen. Dit is hoe ’t werkt:

  • Open de video of muziek die je wilt streamen.
  • Klik op het teken om te delen.
  • Klik op ‘AirPlay’.
  • Selecteer het apparaat waarnaar je wilt streamen.

Wil je je beeldscherm spiegelen? Volg dan deze stappen:

  • Open de video of muziek die je wilt streamen.
  • Klik op het teken voor Synchrone weergave.
  • Selecteer het apparaat waarnaar je wilt streamen.

Dit zijn de mogelijkheden met AirPlay

AirPlay 2 barst van de mogelijkheden. Wil je meteen deze vet handige functie ontdekken? Dit kun je er allemaal mee!

Video’s streamen naar een groot scherm

Kom je thuis en heb je onderweg je favo serie gestreamd? Aber natürlich kijk je die aflevering even af. Of je favoriete Youtube video. Dat hoeft niet op het scherm van je telefoon, maar kan gewoon op een groot scherm! Als je tv is aangesloten op Apple TV (of dit ingebouwd heeft), stream je gemakkelijk de serie vanaf je telefoon naar je tv. Ideaal om op groot beeld gelijk de cliffhanger te kijken.

Muziek luisteren op een draadloze speaker

Luister jij je favoriete artiest liever op een echte speaker dan op de speaker van je telefoon? Snappen we! Zo swing je veel beter mee en ga je helemaal op in je favoriete nummer. Met apps als Spotify, Deezer en natuurlijk Apple Music stream jij makkelijk met AirPlay 2 je favoriete songs van je iPhone naar een draadloze speaker. Sterker nog: je kunt streamen naar meerdere speakers tegelijkertijd. House party!

Screen mirroring naar een ander scherm

Ook vakantiefoto’s van je telefoon op groot scherm laten zien kan makkelijk met AirPlay. Kwestie van het scherm van je iPhone, iPad of Mac spiegelen op een tv met Apple TV (of Apple TV ingebouwd). Ideaal om op groot scherm na te genieten van die fijne vakantie van way back.

Wat heb je nodig voor AirPlay 2?

Heb je een iPhone, iPad, iMac of Macbook? Dan kun je met AirPlay naar andere apparaten van Apple streamen. Wil je streamen naar een ander apparaat? Dan kan dat met bijvoorbeeld een Google Chromecast.

Steeds meer apparaten hebben ondersteuning voor AirPlay ingebouwd. Heb je een televisie die geen AirPlay 2 ondersteunt? Dan los je dit op met Apple TV. Zo kun je alsnog AirPlay gebruiken op dit apparaat.

iPhone 14

AirPlay gebruiken op de allernieuwste iPhone? Stel zelf je ideale iPhone 14 samen!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Zwart Apple iPhone 14 Wit Apple iPhone 14 Blauw Apple iPhone 14 Rood Apple iPhone 14 Paars

Aan de slag met AirPlay

Sta je ook te popelen om aan de slag te gaan met AirPlay 2? Dat betekent lekker streamen en bingen op een extra large beeldscherm! Met een Sim Only abonnement met Unlimited Data maakt het niet uit hoeveel en hoe groot je streamt, het wordt eindeloos genieten. Pak de popcorn er maar bij!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt