Ontdek het nu: wat is AirPlay van Apple?

Met een druk op de knop muziek en video’s van je iPhone draadloos streamen op een ander apparaat? Met AirPlay kan het! Perfect als je mee wilt dansen met je favo band, thuis wilt swingen op je favo DJ, of wilt meezingen met je lievelingsartiest. Wat is AirPlay precies? En wat kun je ermee?We got your back en vertellen je alles (ECHT alles) over AirPlay.

Wat is AirPlay?

AirPlay is supermakkelijk draadloos muziek of video streamen vanaf je iPhone, iPad of Mac naar een draadloze speaker of Apple TV. Ook kun je met AirPlay het scherm van je iPhone vergroot tonen op een monitor. Dit apparaat moet verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk als je iPhone. De nieuwste versie van AirPlay is AirPlay 2.

streamen-wat-is-airplay-Tele2Blog

Zo werkt Apple AirPlay 2

Zoals je van Apple gewend bent, is het ontzettend easy om Apple AirPlay 2 te gebruiken. Open daarvoor de app waarvan je de muziek of video wilt afspelen op een ander apparaat. Daarna doe je het volgende:

  • Klik op het icoontje waarmee je aangeeft op welk apparaat je het bestand wilt afspelen.
  • Druk op ‘AirPlay of Bluetooth’.
  • Je iPhone, iPad of Mac toont nu welke apparaten beschikbaar zijn om de muziek of video op af te spelen.
  • Maak je keuze: het afspelen begint meteen.
  • En nu? Swingen of streamen maar!

Alle mogelijkheden van AirPlay 2 op een rij

AirPlay 2 barst van de mogelijkheden. Wil je, nu je weet wat AirPlay 2 is, meteen deze vet handige functie ontdekken? Dit kun je allemaal!

Muziek afspelen op een draadloze speaker

Luister jij je favoriete artiest liever op een echte speaker dan op de speaker van je telefoon? Snappen we! Zo swing je veel beter mee en ga je helemaal op in je favoriete nummer. Met apps als Spotify, Deezer en natuurlijk Apple Music stream jij makkelijk met AirPlay 2 je favoriete songs van je iPhone naar een draadloze speaker die AirPlay 2 ondersteunt. Sterker nog: je kunt streamen naar meerdere speakers tegelijkertijd. House party!

Video’s streamen naar een groot scherm

Kom je thuis en heb je onderweg je favo serie gestreamd? Aber natürlich kijk je die aflevering even af. Dat hoeft niet op het scherm van je telefoon, maar kan gewoon op een groot scherm! Als je tv is aangesloten op Apple TV (of dit ingebouwd heeft), stream je gemakkelijk de serie vanaf je telefoon naar je tv. Ideaal om op groot beeld gelijk de cliffhanger te kijken.

Het scherm van je iPhone spiegelen

Foto’s van je vakantie op groot scherm laten zien? Dat kan ook makkelijk met AirPlay 2 door het scherm van je iPhone, iPad of Mac te spiegelen op een tv met Apple TV (of Apple TV ingebouwd). Ideaal om op groot scherm na te genieten van die fijne vakantie van way back.

Aan de slag met Apple AirPlay 2

Sta je ook te popelen om aan de slag te gaan nu je weet wat AirPlay is? Snappen we! Goed nieuws: alle iPhones vanaf de iPhone 5s uit 2013 hebben het. Dus ook de gloednieuwe iPhone 12 Pro en de betaalbare iPhone SE. Ook de iPads van de afgelopen jaren (tot zelfs de iPad mini 2 uit 2013) hebben Apple AirPlay 2. Net als MacBooks met iTunes 12.8 of nieuwer of met MacOS Catalina als besturingssysteem. Vanaf al deze apparaten kun je met AirPlay 2 streamen naar speakers en televisies die dit ondersteunen.