wallet app Tele2 Blog
22 - 11 - 20214 min. leestijd

Wallet app: de beste apps voor pasjes

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Geen portemonnee meer nodig. Met een wallet app heb je al je pasjes altijd binnen handbereik. Gewoon in je broekzak, op je smartphone. Benieuwd wat je met zo’n slimme app voor pasjes kunt én welke de beste zijn? Wij zetten ze voor je op een rij.

Wat is een wallet app?

In een wallet app kun je al je pasjes digitaal opslaan. Van je bonuskaart van de Albert Heijn tot je spaarkaart van HEMA en in sommige landen zelfs je rijbewijs. Het is de ideale manier als je geen portemonnee mee wilt nemen. Je bewaart al je pasjes dan gewoon in één app. Wil je een pasje gebruiken? Dan hoef je deze alleen op je telefoon te laten scannen en … klaar! Je hebt weer extra korting gekregen of punten gespaard. 

Ook kun je in sommige wallet apps tickets opslaan. Zoals een boardingpass, een toegangskaartje voor de dierentuin, winkelpasjes of een bioscoopticket. Je hebt alles altijd in één klik bij de hand.

De beste wallet apps

Zowel voor Android (zoals je Samsung telefoon) als iOS bestaan er een heleboel wallet apps. Van Stocard tot FidMe. Hieronder zetten we er een aantal voor je op een rij. Geen review, wel handige tips!

Stocard

Stocard wallet app Tele2 Blog

Stocard is de ideale app voor alle koopjesjagers onder ons. Hierin sla je alle klantenkaarten en spaarkaarten op van je favoriete winkels. Van de Jumbo tot de Kruidvat en de Ikea. Hierdoor mis je nooit meer een korting of spaarpunten. Een extra voordeel van Stocard? Je kunt in de app ook exclusieve aanbiedingen spotten. Blader door de folders en ontdek gelijk of die lievelingspindakaas van je in de bonus is. 1+1? Halen die handel.

App image
Stocard – Klantenkaarten App
Rating starRating starRating starRating starRating star

Geen plastic pasjes meer! Al uw klantenkaarten in een app!

PasNL

PasNL wallet app Tele2 Blog

Ook PasNL is zo’n fijne wallet app voor al je klantenkaarten. Nadat je een pasje hebt gedigitaliseerd, verschijnt er een QR-code of barcode in de app. Deze hoef je dan alleen nog maar via je telefoon te laten scannen bij de kassa. Wil je een pas toevoegen, maar staat deze nog niet in de app? Geen probleem. Je kunt via PasNL ook zelf een klantenkaart en winkel toevoegen. Zo kun je die pas van de bakker op de hoek ook heerlijk digitaal gebruiken.

App image
PasNL – Al je pasjes bij je
Rating starRating starRating starRating starRating star

PasNL, the app for your cards! Never miss your offers, discounts or points again!

FidMe

Fidme wallet app Tele2 Blog

Haal je vaak koffie in hetzelfde tentje? En spaar je stiekem fanatiek voor die gratis cappuccino? Met FidMe maak je ook al je papieren stempelkaarten digitaal. De winkel moet zich hier alleen wel voor aangemeld hebben. Scan de barcode of QR-code bij de kassa en je hebt altijd een overzicht van je punten. Heel relaxed mocht je er eens iets mee willen kopen. Ook fijn aan FidMe: je kunt er je bonnetjes digitaal in opslaan. Wil je een keer iets ruilen of terugbrengen? Dan hoef je alleen maar je app erbij te pakken.

App image
Fidme Klantenkaarten Promo Bon
Rating starRating starRating starRating starRating star

Al uw klantenkaarten en kortingsbonnen op uw smartphone!

OK

OK wallet app Tele2 Blog

OK is de ideale wallet app als je naast je pasjes ook andere dingen digitaal wilt opslaan. Zoals toegangstickets, cadeaukaarten of kortingsbonnen. Net als bij de apps hierboven hoef je alleen je pasjes in te scannen. Hierna kun je ze gelijk gebruiken. Extra fijn is dat OK bij elke pas ook de meest recente kortingen, reclamefolders en aanbiedingen laat zien. Je mist nooit een vette deal. 

App image
OK – Loyalty cards & discounts
Rating starRating starRating starRating starRating star

OK: Loyalty cards, gift cards, tickets and discounts!

MijnKassabon

MijnKassabon wallet app Tele2 Blog

De laatste in het rijtje: Mijn Kassabon. Hierin kun je niet alleen je pasjes en klantenkaarten opslaan. Ook kun je er goed kassabonnetjes in bewaren. Fijn, als je een grote uitgave hebt gedaan en zeker wilt weten dat je nog heel lang garantie hebt. Wil je een bon met iemand delen? Met één klik verzend je deze via WhatsApp. Je kunt in MijnKassabon zelfs je uitgaven bijhouden. De speciale budgettool laat precies zien wat je waaraan hebt besteed. Zo kun je goed op je centen letten, mocht dat nodig zijn.

App image
MijnKassabon
Rating starRating starRating starRating starRating star

All your loyalty cards and receipts at a glance in this super handy app!

De ingebouwde wallet op je iPhone gebruiken

Heb je een iPhone? Dan vind je hier al een ingebouwde wallet app op. Hierin kun je toegangspassen, vliegtickets, bioscoopkaartjes, coupons en klantenkaarten opslaan. Ook kun je deze met anderen delen. Door op de deelknop te drukken, stuur je zo dat bioscoopkaartje naar je beste vrienden. 

Verder bestaan er ook diensten als Google Pay en Apple Pay. Hoewel dit niet echt wallet apps zijn, kun je hiermee wel een digitale versie creëren van je bankpas. Je betaalt dan gewoon met je smartphone aan de kassa. Zo hoef je ook niet alleen voor je pinpas een portemonnee mee te nemen. Scheelt weer!

Toch een portemonnee mee? Het kan met MagSafe!

Ben je toch gewend om je portemonnee mee te nemen? Of vind je het juist heel handig? Voor iPhones als de iPhone 12 en iPhone 13 kun je ook MagSafe gebruiken. Dit is een portemonnee die je via een magneet op de achterkant van je telefoon klikt. Hierin kun je al je pasjes bewaren. Zo heb je je smartphone én portemonnee alsnog op één plek. 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt