beste vpn apps 2022
21 - 03 - 20224 min. leestijd

De beste VPN-apps voor 2022

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Supertoffe nieuwe series streamen, terwijl ze in Nederland nog niet beschikbaar zijn? Of veilig en anoniem internetten zonder dat je IP-adres tot je te herleiden is? Het kan! En is nog super easy ook. Met de beste VPN-apps voor 2022 pas jij je geografische locatie aan én kijk je tóch al die films en series. Yahaaas!

Wat is een VPN?

Met een VPN internet je met een ander IP-adres dan de jouwe. Die is moeilijker tot jou te herleiden. Per-féct om anoniemer en veiliger te internetten. Je gebruikt een VPN via een VPN-app van een VPN dienst. Zo versleutel je de internetverbinding tussen je apparaat, zoals een iPhone 13 of een Samsung Galaxy 22 Plus, en de servers van de VPN-dienst. Vanuit daar gaat het internetverkeer anoniem verder.

Daarom een VPN-app gebruiken!

Maar … wat kan je allemaal met een VPN-app? Je kan er onder andere geografische blokkades mee omzeilen. Wat dat betekent? Dat je het internet ‘fopt’ dat je uit een bepaald gebied komt en op die manier toegang krijgt tot een breder aanbod aan internetdiensten. Bijvoorbeeld de onlinestreamingsdiensten uit Amerika of Engeland. Hierdoor kun jij die gave film die in Nederland nog niet online staat dus gewoon alvast zien. Nice!

Maar andersom werkt het ook! Ben jij een tijdje in het buitenland en wil je echt niets missen van Expeditie Robinson? Door een VPN-app kun je gewoon programma’s terugkijken van Nederlandse zenders. Zo kijk jij al je favoriete content waar je maar wilt en heb jij nooit last van spoilers.

Er zijn nóg meer redenen om een VPN te gebruiken. Zo wordt een VPN ook veel gebruikt om je online privacy te verbeteren. Hoe dat werkt? Met een VPN verander je je IP-adres en versleutel je standaard het internetverkeer. Handig!

5 goede VPN-apps

Denk je nu: doe mij maar een VPN-app? Snappen we! Het barst van de voordelen. Welke apps je hiervoor kunt gebruiken? Wij vertellen je het hieronder. Good to know: een betrouwbare VPN-app kost in principe altijd geld. De VPN dienst heeft overal ter wereld servers staan die jij kunt gebruiken. Vandaar!

NordVPN

beste vpn apps Nordvpn

Een goede VPN-app? Dat is NordVPN. Hiermee kun jij je internetverbinding beter en veiliger maken. Met één klik schakel je over naar een privéverbinding, waardoor anderen op het netwerk niet mee kunnen kijken. En je ontvangt met deze app ook altijd en overal waar je maar wilt je favoriete content. Of je nu op vakantie of op zakenreis bent, of gewoon thuis een bioscoopavondje wilt houden.

Kies je een abonnement voor twee jaar? Dan betaal je € 2,99 per maand. #winwin

App image
NordVPN: VPN Snel en Onbeperkt
Rating starRating starRating starRating starRating star

Geniet van ultieme online privacy en beveiliging met NordVPN voor Android.

Express VPN

beste vpn apps ExpressVPN

Een van de best scorende VPN-apps is ExpressVPN. Via deze app ben je binnen een paar klikken veilig en anoniem op het internet. Zo kan je connecten met meer dan drieduizend VPN servers op 160 locaties in 94 landen. Wat dit betekent? Dat jij films, series of clips kan streamen vanaf een van de servers waar ook ter wereld. Chill! En wist je dat je deze app ook direct kunt gebruiken op je tablet of smart-tv? Zo kan jij met ieder apparaat veilig online surfen. Ook handig: de app beschikt over veel snelle servers en is super easy in gebruik!

De app is gratis te downloaden en je kunt de dienst dertig dagen proberen met een 100% geld-terug-garantie. Wil je een jaarabonnement? Dan betaal je € 8,32 per maand.

App image
ExpressVPN – Veilig en snel
Rating starRating starRating starRating starRating star

Ga met ExpressVPN veilig online met supersnelheden in slechts enkele tikken.

Surfshark

beste vpn apps Surfshark

Surfshark is een VPN-app die uitblinkt in snelheid en eenvoud. En dat voor een heerlijk prijsje! Met Surfshark bescherm je je online privacy, surf je privé over het internet en werk je veilig op openbare wifi. Daarbij blijft je identiteit beschermd en houd je de controle over al je gegevens. Wel zo chill!

Je hebt Surfshark al voor € 2,27 per maand bij een abonnement voor twee jaar.

App image
Surfshark: Unlimited VPN Proxy
Rating starRating starRating starRating starRating star

Secure VPN Proxy Server. Private browser, fast & safe VPN.

Mullvad

beste vpn apps Mullvad

Nog een VPN-app: Mullvad. Een nuchtere baas in dit lijstje. Wat we daarmee bedoelen? Mullvad betaalt niet voor vergelijkingssites, hippe influencers die het merk omhoog proberen te praten, ‘gemaakte’ reviews en haalt niet alles uit de kast om jou deze VPN-app aan te smeren. Nee. Ze zijn lekker down to earth en focussen puur op kwaliteit.

Waarmee Mullvad dan wél opvalt? Je hebt geen e-mailadres nodig voor een account. Zo blijf je extra anoniem en dat is natuurlijk goed voor je privacy. Ze zijn heel transparant in hun communicatie over bij welke hostingpartij ze eigen servers onderbrengen of servers leasen. Goed én betrouwbaar dus. Zonder verrassingen.

Ook qua prijs word je niet verrast. Je betaalt altijd € 5 per maand.

App image
Mullvad VPN
Rating starRating starRating starRating starRating star

Bescherm uw online privacy met een snelle, betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken VPN.

CyberGhost

beste vpn apps Cyberghost

Last but not least, CyberGhost! Ook dit is een van de beste VPN-apps voor 2022. En ook deze kun jij gewoon op je Android of iOS toestel downloaden. De verbindingen zijn mega stabiel en snel, waardoor jij altijd smooth over het web surft. Verder staat privacy bij CyberGhost voorop, want deze app houdt niets bij van wat jij op het internet doet. En wist je dat je op één VPN-verbinding al met zeven apparaten tegelijk kan connecten? Ideaal als je met het hele studentenhuis het internet wilt delen. #sharingiscaring.

CyberGhost is een van de goedkopere VPN-apps. Sluit je een abonnement af voor drie jaar, dan kost het je € 1,99 per maand.

App image
CyberGhost VPN: Secure WiFi
Rating starRating starRating starRating starRating star

Secure IP location changer. Get Fast Internet Connection With a Safe VPN

Daarom betaal je voor een VPN-app

VPN-apps kunnen veel voor je betekenen. Het is daarom ook niet zo gek dat er een prijskaartje aan zit. VPN diensten hebben overal ter wereld servers staan. En dat kost gewoon geld. Ook weet je zeker dat je bijvoorbeeld veiliger e-mailt, internet en internetbankiert. En dat met het vaakst als best geteste netwerk van Nederland. Beschikbaar op alle telefoons. Van een OPPO Find X5 tot een Xiaomi 12.

Bonustip? Abonnementen voor langere tijd worden beloond. Hoe langer je een VPN neemt, hoe lager het maandbedrag is dat je betaalt. Wel zo slim voor je portemonnee!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt