08 - 10 - 20181 min. leestijd

De vouwbare telefoon, gaat Samsung hem echt maken?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Samsung spreekt er al jaren over, en wij maar wachten, wachten, wachten… Maar nu eindelijk horen we er ECHT nieuws over. Waar het over gaat? De vouwbare telefoon! Samsung gaat hem eindelijk maken en wij kunnen natuurlijk niet wachten om het origamikunstwerk te bewonderen. Iedereen opgelet: dit is wat we weten over de vouwbare telefoon van Samsung.

Wanneer komt de vouwbare telefoon?

In januari vertelde Samsung op de CES dat de vouwbare telefoon voor dit jaar op de planning staat. Dit is natuurlijk alweer even geleden, dus de tijd begint te dringen. Nu gaat het gerucht dat Samsung ‘m aankondigt tijdens haar ontwikkelaarsconferentie in november, de Samsung Developer Program. Nog éven wachten dus, maar dan heb je ook wat. Maar wat eigenlijk?vouwbare_telefoon_Samsung_Tele2_Inline

Wat is dat nou, zo’n vouwbare telefoon?

Een vouwbare telefoon is een toestel dat je kunt dubbelvouwen. Opgevouwen heeft hij ongeveer het formaat van een (kleine) portemonnee: hij past dus prima in je zak. Ook heeft hij in opgevouwen toestand twee camera’s achterop en voorop een klein schermpje. Hoe het vouwen precies werkt? Samsung maakt gebruik van een speciaal scharnier dat in de telefoon zit. Doordat dit zó nauwkeurig is weggewerkt, zie je alleen het naadloze scherm. Het scherm is ook nog eens OLED, wat een stuk flexibeler is dan bijvoorbeeld LCD. Klinkt zo makkelijk, dat je je afvraagt waarom ze hier niet eerder mee zijn gekomen.

Waarom willen we dit?

#omdathetkan natuurlijk! Dus waarom niet? Samsung heeft onderzoek gedaan onder haar klanten en kwam erachter dat veel mensen hier écht om vragen. En wanneer is zo’n vouwbare telefoon handig? Bijvoorbeeld als je op tabletformaat Unlimited video’s wilt kijken. Lekker groot scherm, vet handig als je bijvoorbeeld tot in detail je Insta-pics wilt bewerken ;-).

Prijzige gadget

Zo’n vouwbare telefoon komt natuurlijk wel met een prijskaartje. Volgens geruchten mogen we 1500 dollar neerleggen voor het kunstwerk, maar dan heb je ook wat. Een vouwbare telefoon dus. Wil je liever een normale smartphone, die niet ombuigt tot portemonnee? Misschien is de Samsung Galaxy S9 of Samsung Note 9 iets voor jou!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt